Kotimaa

Kaivospaloa sammutettiin 30 metrin korkeudella Pyhäjärvellä

Pyhäsalmen kaivoksella syttyi lauantaina tulipalo.
Kotimaa 22.5.2010 11:09 | Päivitetty 22.5.2010 17:30
Kaleva

Pyhäsalmen kaivoksella Pyhäjärvellä syttyi lauantaina tulipalo, jota sammutettiin 30 metrin korkeudessa. Palo syttyi lohkaresiilon katolla ja levisi rikastamon katolle.

Varsinaiset tuotantotilat säästyivät, sillä pelastuslaitos sai palon rajattua katto- ja seinärakenteisiin. Kukaan ei loukkaantunut, eivätkä paikalla olleet neljä työntekijää olleet vaarassa. Puoli yhdentoista aikoihin syttynyt palo saatiin hallintaan kello 13:een mennessä.

"Sammutustyöskentely korkealla on vaarallista, mutta se onnistui nyt turvallisesti", kertoi Pyhäjärven paloaseman päällikkö Jorma Rasila. Kaivokselle tuotiin Ylivieskasta nostolava-auto, jonka korista käsin paloa sammutettiin.

Pelastuslaitoksen toiminta sai Pyhäsalmi Mine Oy:n rikastamon päälliköltä Seppo Lähteenmäeltä kiitosta. "Loistavasti pelastivat. Ryhdymme maanantaina miettimään, miten nämä saataisiin estettyä", Lähteenmäki sanoi sunnuntaina.

Palon syttymissyy ei ollut lauantaina vielä selvillä. Lähteenmäen mukaan paloja on lähtenyt samasta paikasta aikaisemminkin, eivätkä lukuisat varotoimet savuluukkuineen ja sprinklereineen ole riittäneet.

"Jossakin välissä se kytee, eikä sille voi mitään. Tuuria oli taas." Lähteenmäki kertoo, että asiaa selvittämään perustetaan yhdessä pelastuslaitoksen kanssa työryhmä.

Siilojen korjaus maksaa karkeasti arvioiden noin kymmenen tuhatta euroa. Reilusti enemmän taloudellisia menetyksiä aiheuttaa tuotannon alasajo.

Tuotantoa yritettiin lauantai-iltana käynnistää uudelleen. Pyhäsalmen kaivoksen päätuotteita ovat kupari ja sinkki. Kaivos työllistää noin 200 henkilöä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Henkilökunna koulutus tuntuu olevan kohdallaan sekä asenne jolla töitä tehtään, nämä alkusekuntien aikana tehdyt toimenpiteet ovat olleet merkittäviä tuotannon turvaamisen kannalta. Alkusammutus koulutus ja asenne kasvatus on kohdallaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:54
Kattokaa te nyt tuota! Tiernapojat palaavat Oulussa takaisin kirkkosaliin
19:30
Näkökulma: Sampo Terho käänsi kysymyksen perussuomalaisten hallituskelvottomuudesta sdp:hen – yritysjohtajat purskahtivat nauruun
19:16
"Jo silloin oli selvää, että tästä tulisi minun työni" – Tapani Kansan juhlakiertue päättyy Ouluun, viihdemusiikin kiintotähti nousi listakärkeen jo 1968
19:02
Loviisassa sijaitsevan koulun ruokalan katto romahti – Rakennuskonserni Skanska aloittaa korjaustyöt
18:26
Kymmenen vuoden työ palkittiin, Kasitie kohosi ykköskastiin – "Totta kai tuntuu hyvältä"
18:15
Nordea palkkaa 200 työntekijää viiteen ympärivuorokautiseen asiakaspalvelukeskukseen – työntekijöitä tarvitaan myös Ouluun
18:07
Suomi haluaa perustaa EU-rahaston Afrikan metsittämiseksi – asiasta puhuttu jo unionipomo Junckerille
134
Kysyimme: Onko ajokortista kohta lainkaan tunnisteeksi?
67
Hehkut katoamassa katukuvasta, yhtiö aloittaa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut – Oulussa kaksi myymälää
52
Taksien sadan vuoden kehitys taivaan tuuliin Lukijalta
50
"Suomeen pitää houkutella 20 000 – 35 000 ulkomaalaista töihin" – EK esittää myös 70 prosentin palkkatukea, jos yritys työllistää turvapaikan saaneen
50
Kärpät nousi tuhkasta ja marssi CHL:n puolivälieriin – Kärppäsankari Koblizekin pelipaikka ykkösketjussa uhattuna: ”Luultavasti Osku tulee siihen”
40
Illinsaaren ilkivalta suututtaa ja harmittaa frisbeegolfaajia – "Tämä ilkivalta kohdistuu kaikkiin, ja se on todella ikävää"
36
Pikaruokaketju Hesburger avaa pian jo kymmenennen ravintolansa Ouluun – "Avaamme uusia hyvien paikkojen löytyessä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

miten syntyvyys nousuun

116 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

oletko pettänyt tai harkinnut sitä

Jahas, muistin virkistämiseksi. Uskollisuus lähtee kunnioituksesta. Kunnioitus puolestaan rakkaudesta. Sanat kertoo, mi... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.11.

Fingerpori

21.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image