Kotimaa

Kainuu, Keski-Pohjanmaa ja Etelä-Savo joutuvat järjestämään sote-palvelut yhdessä jonkun muun kanssa

KUVA: Maiju Torvinen
Kotimaa 7.11.2015 14:39
Lauri Nurmi

Lännen Median tietojen mukaan Kainuu, Keski-Pohjanmaa ja Etelä-Savo jäävät hallituksen sote-uudistuksessa ilman omaa sote-aluetta.

Virallista päätöstä asiasta ei vielä ole, mutta Lännen Median hallituslähteestä saaman tiedon mukaan asia olisi käytännössä selvä.

Lännen Median saamaa tietoa tukee se, että kyseiset alueet ovat väestöltään kaikkein pienimpien joukossa uudessa sote-jaossa.

Kainuun osalta aluejako tarkoittaa, että palvelut järjestettäisiin jatkossa yhdessä Pohjois-Pohjanmaan kanssa.

Myös Keski-Pohjanmaa voi tulla mukaan Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun muodostamaan alueeseen. Alueet ovat jo nyt yhdessä Oulun yliopistollisen keskussairaalan ympärille rakennetussa erityisvastuualueessa. Toisena vaihtoehtona on, että Keski-Pohjanmaan palvelut järjestetään yhdessä Etelä-Pohjanmaan kanssa.

Etelä-Savo ja Etelä-Karjala järjestäisivät Lännen Median saamien tietojen mukaan palvelut jatkossa yhdessä. Tätä ratkaisua tukee kaksi vuotta sitten tehty vaalipiiriuudistus, jossa Etelä-Savon ja Kymen vaalipiirit ehdittiin jo yhdistää.

Hallitus sai viime yönä sovittua sote-uudistuksesta mallilla, jossa muodostetaan 18 itsehallintoaluetta, mutta sote-palvelut järjestetään 15 alueen pohjalta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Mikä muuttuu?? Ainakin jokaiseen tulee uusi johtaja, johtokunta ja hallitus ja näillähän jonot terveyskeskuksissa hoidellaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hoidetaan Helsingin synnytykset Joensuussa, ymmärtävät sitten kuinka suuri Suomi on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässähän piti olla kyse Suomen kestävyysvajeen paikkaamisesta, ei sitä mikä kepu-piiri pärjäsi toista paremmin. Tämä on kepulointia Suomen rattaisiin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö näin pienessä maassa pärjäisi yhdellä sote alueella nimeltään Suomi? Sairaita hoidetaan sitten sairaaloissa, vanhuksia palvelutaloissa ja lapsukaisia päiväkodeissa. Hallinto olisi Oulussa, keskellä Suomea. Virkoja tarvittaisiin tuhansia vähemmän ja himmelit jäisi joulunajaksi kattokoristeiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kainuun ja Keski-Pohjanmaan etu on saada tukeutua Ouluun. Kiitos Kokoomus!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvät veljet ,ei muuta kun sote-alueen johtajan paikkoja hakemaan ,niitä on nyt 18 kappaletta tarjolla .
Lisäksi kuhunkin sote-alueeseen on sosiaalipuolen johtajan paikat ja terveyspuolen johtajan paikat yht. 36 kappaletta.
Tarvitaan myös paljon pienempiä viskaaleja ,mutta annetaan ne mennä vapaallla haulla ,niissä viroissa voi joutua tekemään jotain ,oikeasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa huomioida että kunnista loppuvat kaikki sote puolen virat kun tehtävät siirtyvät sote-alueen hoitoon. Jatkossa kunnat keskittyvät lähinnä kunnallistekniseen puoleen, päivähoidon ja perusopetukseen järjestämiseen.

Väheneekö virat? Sen ratkaisee pitkälti miten paljon Suomessa tullaan vähentämään byrokratiaa ja tehostamaan paperin pyörittämistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylllä, Keski-Pohjanmaan oikea ja ainoa suunta on Pohjois-Pohjanmaa, kerran sille on jo pohja olemassa. Mitään yhteistyötä ei ole Pohjanmaan eikä Etelä-Pohjanmaan kanssa ollut eikä se ole luonnollista. Varsinkin kun on vielää vahva yhteys Pohjois-Pohjanmaan eteläiseen alueeseen eli tuohan vanhaan kulttuurilliseen Keski-Pohjanmaahan ja sieltä kunnat ovatkin terveyspalveluissa kääntäneet kelkkansa kohti Keski-Pohjanmaata. Tämä on myös varmasti asukkaiden tahto, en epäile yhtään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Joutuvatko Suomi ja Ruotsi Nato-asiassa puun ja kuoren väliin?

Suomen paikka on NATO:ssa! Se on ainut turva. Ilman jäsenyyttä, jos Venäjän ja NATO:n välille tulisi selkkaus, Venäjä mi... Lue lisää...
Murmur

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image