Kotimaa

Kailajärvi myönsi veljelleen Wincapitan kuplaksi

Kotimaa 7.1.2010 15:12
Tuomo-Juhani Tapio
Wincapita-jutun pääepäilty Hannu Kailajärvi myönsi jo puolitoista vuotta sitten veljelleen lähettämässään sähköpostiviestissä Wincapitan olleen suuri kupla.

Viestin saanut veli luovutti siitä kopion poliisille myöhemmin oma-aloitteisesti. Kailajärvi on kuulusteluissa myöntänyt lähettäneensä tämän "jäähyväiskirjeeksi" nimeämänsä sähköisen kirjeen.

Viestin kirjoittamisen aikoihin Kailajärvi oleskeli naisystävänsä kanssa muun muassa Sveitsissä ja Saksassa. Myöhemmissä kuulusteluissa hän on kertonut eläneensä tuolloin "valtavissa paineissa".

"Saamani palautteen kautta minusta tuntui, että jäsenistölle ei riitä mikään, vaan tuottokasvun pitäisi olla alati jatkuvaa ja kasvavaa", Kailajärvi kertoi kuulustelijoilleen.

Tampereella tällä hetkellä majailevan Kailajärven avustaja, oikeustieteen tohtori Petter Kavonius sanoo, että hänen päämiehensä ei halua kommentoida viestiään.

Viestissään Kailajärvi sanoo pettäneensä kaikki.

"Wincapita oli suuri kupla, joka paisui ja paisui, ja mitään ei ollut enää tehtävissä... En vain osannut tai kyennyt lopettamaan kun alkoi menemään huonosti, ja niin pidin systeemiä pystyssä", Kailajärvi kirjoitti.

Pettämisellä Kailajärvi sanoo tarkoittaneensa muun muassa sitä, että hän ei ollut pystynyt pitämään lupauksiaan saada automaattinen valuuttakauppajärjestelmä toimimaan ja jäsenten käyttöön.

Dramaattisessa viestissään Kailajärvi kertoo olleensa "hirveiden paineiden alla 4,5 vuotta". Hänellä oli tuolloin myös itsetuhoisia ajatuksia.

"Mutta aina keksin jonkin ulospääsyn; homma jatkui ja sain aina uuden mahdollisuuden. Ihmettelin miksi tämä ei kaatunut jo monta kertaa", hän kirjoitti.

Kailajärvi kertoo luoneensa systeemistä "hirviön", joka koitui monelle tappioksi. Hän toteaa keksineensä "aina uusia asioita ja jäsenet laittoivat lisää rahaa ja näin sain tuotot/palkkiot maksettua".

""En voi mitään korvata. Nyt viimein kaikki loppuu", viestissä todetaan.

Kailajärvi päätti paeta ulkomaille, jotta hän voisi rauhassa luoda valuuttakaupalla varallisuutta jäsenille, jotka olivat menettäneet sitä.

"En voi tämän vuoksi antautua ja mennä vankilaan. Siellä olisin vain valtion elätettävänä enkä voisi tehdä asialle mitään", hän kirjoitti.

Kailajärvi myöntää viestissään, että jäsenten klubiin sijoittamilla varoilla ei käyty tuottoisaa valuuttakauppaa. "Signaalit jotka tuotin toimivat hyvin, en vain käynyt niiden pohjalta todellista kauppaa", hän kirjoitti.

Osa viestistä on hyvin henkilökohtaista. Kailajärvi kirjoittaa muun muassa olevansa huolissaan ja jopa epätoivoinen veljensä ja läheistensä puolesta.

Hän ottaa viestissään myös vastuun toiminnasta itselleen.

"Olen kaikki toteuttanut yksin tehden ympäripyöreitä vuorokausia koko tämän 4,5 vuotta. Vastuu on yksin minun, ei muiden", hän kirjoitti.

Kailajärvi pidätettiin vuoden 2008 joulukuussa eteläruotsalaiselta maaseudulta. Hänestä oli annettu kansainvälinen etsintäkuulutus. Kailajärveä kuulusteltiin Oulussa liki vuoden ajan. Hän vapautui tutkintavankeudesta kolmisen viikkoa sitten.

Kuulusteluissa Kailajärvi on kiistänyt syyllistyneensä talousrikoksiin joista häntä epäillään.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (36)

Kailajärvestä seuraava valtiovarainministeri, sen verran hyvä taikomaan tyhjästä rahaa !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

" Oikeus voittaa" Siksi Lehdissä on negatiivista viestiä koska journalistien tulee kertoa totuus. Herran tähden, suomi 24 on KESKUSTELUPALSTA ei mikään totuuden tietolähde. Jos minä sinnen kirjoitan että maapallo on aurinkokunnan keskus niin ei se siitä totuutta tee.... Herää jo todellisuuteen. Jos kerran valuuttakauppaa e ole rahoilla tehty ja se myönnetään niin koita jo tajuta sinua on kusetettu ja lujaa... ei ole mitään tuottoja, ei rahoja, ei kaupankäyntiä...vain taitavia petosrikollisia ja hyväuskoisia huijattuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei muuta kuin uutta sijoitus systeemiä perustaan . Pitkä nokkasia sijoittajia tuntuu riittävän .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa a sitäkö saa uskotella ja valehella toisille.Joku ylempänä sanoi sijoittajia vain voi syylistää.Miten sitä nykyään saa valehella puhua puuta heinää vakuutella anna rahaa saat 30% korkoa .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Wincapitalaiset elävät samanlaisessa hörhöulottuvuudessa kuin Tukiaisen siskokset

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti myös jokainen sponsori, joka on hankkinut lisää huijattavia lyödään telkien taakse. Saataisiin näin vähän koulutettua porukkaa rikoksen seuraamuksista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirjeen aitouden todistamiseen riittänee kyllä kun sekä lahettäjä että vastaanottaja on aitouden myöntänyt. Kun asiaa vielä tukee se että kirjeen sisältö on yhtä muun todistusaineiston kanssa, niin eipä siinä auta sponssinkaan paljon kiemurrella. Case closed!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Miksi Kalevassa on aina negatiivistä juttua Wincapitasta, eikä totuutta kuten on esm www.Suomi24.fi ??? Mukava odotella kun sivut aukeavat:)))" Mitä se auttaisi, vaikka joku avaisi viidet sivut ja sinne naputeltaisiin leikkitilillesi vaikkapa 5 miljoonaa euroa? Ei kuitenkaan ole mistä nostaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuokoon sen signaalikoneensa näytille. Ei varmaan ole mitään softaa. Tai ihan sama koska sitä ei käytetty. No, ehkä uhrien on helpompi ajatella että kyseessä ei ollut rikollinen toiminta vaan pelkkä huono sijoitus. Rahat meni kuitenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä se juuri mikään muu ole niin vaikeaa kuin myöntää olleensä tyhmä ja toisen puijattavissa. Varsinkin jos ei löydy selvästi vielä hölmömpiä, ahneempia ja toisten hyväksi käyttämiä. Sekään ei riitä, että teitä on satoja yhtä lailla höynäytettyjä. Jotkut ehkä jotain kirjoistakin oppineita, jonkunlaisen tittelinkin omaavia, mutta yhtä kaikki perusteellisesti kusetettuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Oikeus voittaa ja" " jokohan riittäisi" Eikö teille riitä , että Kailajärvi itse myöntää, ettei rahoja käytetty sijoituksiin? Vai onko Kaleva tai Krp väärentäneet huijari Kailajärven lausunnot ja kirjeet ?? Menkääpä päätutkimuksiin !!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpä näyttää KRP.n tutkinta olevan huteralla pohjalla, kuinkahan meinaavat tuon anonyyminä lähetyn kirjeen pohjalta saada jutun syyttäjälle ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä sponsorit yrittävät hämmentää soppaa itsensä kannalta edulliseen suuntaan ja eiköhän se faktakin löydy ihan jostain muualta kuin suoli24:sta, ennemmin vaikka murobbs:stä tai pakkotoistosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu niitä "mitään tietämättömiä" on Suomessa noin 10.000 tämän casen perusteella

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Signaalit jotka tuotin toimivat hyvin, en vain käynyt niiden pohjalta todellista kauppaa" Tunnustus...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Softakunkulle ja muille hyväuskoisille hölmöille, jotka eivät ymmrärrä selvää suomen kieltä. Eivätkä näytä osaavan sillä edes järkeenkäypää tekstiäkään tuottaa. Kunhan sepustavat jotain hienolta kuulostavaa vailla vähintäkään ratiota. Suomeksi ja lyhyesti vain teille: Ähäs kutti! Ei tainnut mennä perille. Softailkaa vaan. "Leivätön pöytänne on katettu".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas mistään mitään tietämättömät hämmentävät huhusoppaa. Tätähän on riittänyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (36)

Uutisvirta

132
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
101
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
45
Kaleva testasi Nallikarin uuden vaijeriliu'un – helppoon extreme-elämykseen ovat tervetulleita lapsetkin
41
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
40
Kalevan kesäterassiäänestyksen voitosta käytiin kova kilpailu – voittajaksi nousi kauppatorin Keltainen Aitta, hopeaa Tuiraan
39
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
39
Työministeri Harakan ensi toimet työllisyyden parantamiseksi – työttömille yksilöllistä valmennusta ja palkkatukeen lisää rahaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi suuri osa suomalaisista vastustaa velkakattoa?

Kyllä velkakatto olisi järkevää. Jos ei pysty hoitamaan asioitaan. Toisethan siinä ovat maksajina muodossa tai toisessa.... Lue lisää...
Dr. Feelguud

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image