Kotimaa

Kaikkonen ul­koa­siain­va­lio­kun­nan johtoon

Antti Kaikkonen. KUVA: Martti Kainulainen
Kotimaa 3.6.2015 10:50 | Päivitetty 3.6.2015 14:07
STT

Keskusta on valinnut ehdokkaansa valiokuntien puheenjohtajiksi.

Ulkoasiainvaliokuntaa ryhtyy johtamaan kansanedustaja Antti Kaikkonen ja valtiovarainvaliokuntaa Timo Kalli. Maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtajuus jaetaan Jari Lepälle ja Anne Kalmarille niin, että kumpikin hoitaa pestiä kaksi vuotta.

Puolueet jakoivat valiokuntien puheenjohtajuudet keskenään huhtikuun lopulla. Tämän jälkeen perussuomalaiset ja keskusta kiepauttivät vielä keskenään ulkoasiainvaliokunnan ja hallintovaliokunnan puheenjohtajuudet perussuomalaisten Timo Soinin ryhdyttyä ulkoministeriksi ja Jussi Niinistön aloitettua puolustusministerinä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Hyviä valintoja! Keskustan eduskuntaryhmällä on mistä ammentaa päteviä ja luotettavia kavereita! Muistetaan myös, että Tölli, Vehkaperä ja Kainuun Korhonen saivat varapuheenjohtajuudet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se ihmeellistä, ettei todellakaan pohjoisen ihmisille löydy puheenjohtajuuksia.
Ihmetellä todella sopii. Ketkä ne valitsevat? On se outoa, ettei isoimman vaalipiirin kansanedustajat tule valituksi. Mikä on asian takana????

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun vaalipiiristä on sentään pääministeri ja muutama vaalipiiri jäi nytkin kokonaan ilman ministeriä etenkin kun ministerin pestejä vähennettiin viidellä verrattuna Kataisen hallitukseen. Stubbin/Rinteen hallituksessa ei kolmesta suurimmasta/pohjoisen vaalipiiristä ollut yhdestäkään ministeriä eli edustajaa valtioneuvostossa.

Lapin vaalipiiri (nyt Hanna Mäntylä), Oulun vaalipiiri ( nyt Juha Sipilä) ja Savo-Karjalan vaalipiiri (nyt Anu Vehviläinen) loistivat silloin kokonaan ilman ministeriä. Kyllä nyt on alueellinen tasapaino otettu hyvin huomioon ja siksi valiokuntien puheenjohtajuudet menivät tällä kertaa mm. Keski-Suomen vaalipiiriin, mikä jäi ilman ministeriä.

Vastaavasti valiokuntien varapuheenjohtajuuksia tuli kaikkiaan 3/5 Oulun vaalipiiriin! Puheenjohtajuudet ovat näissä muilla puolueilla, mutta Tapani Töllistä tulee perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtaja, Vehkaperästä liikenne- ja viestintävaliokunnan varapj. sekä Timo Korhosesta hallintovaliokunnan varapuheenjohtaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustassa ei ole tilaa naisille, herrakerho jakaa paikat itselleen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuleva maa- ja metsätalousvaliokunnan pj. Anne Kalmari ei minun logiikan mukaan ole mies. Kolme naisministeriäkin tuli, mikä on sama lukema kuin persuilla ja kokoomuksella yhteensä! :)

Elsi Katainen valittiin eduskuntaryhmän varapj:ksi. Hanna-Kaisa Heikkinen sosiaali- ja terveysvaliokunnan ja Mirja Vehkaperä liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtajaksi. Näissä molemmissa on puheenjohtajuus muilla puolueilla.

Hyvin on otettu naisnäkökulma huomioon. Kyllähän myös soveltuvuus ja pätevyys täytyy ottaa huomioon ja minusta keskustan eduskuntaryhmä on tehnyt näissä hyvät ja tasapuoliset valinnat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On siellä naisiakin riittävästi. Pätevyys ja soveltuvuus on tärkeintä maan kannalta, ei sukupuoli! Eihän naisia ole puolia kansanedustajissakaan, nyt oikea suhde on otettu huomioon!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taaskaan ei Oulun läänin alueelle herunut mitään, vai mistä päin ovat ko henkilöt

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täältä on kuitenkin pääministeri, mikä ei ihan pikku pesti olekaan! Tapani Tölli valittiin perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtajaksi ja Mirja Vehkaperän liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtajaksi sekä Timo Korhosen hallintovaliokunnan varapuheenjohtajaksi. Kaikki kolme Oulun vaalipiiristä, puheenjohtajuudet ovat näissä muilla puolueilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

18:30
Putin vastasi kysymyksiin Moskovassa – valmis keskustelemaan Trumpin kanssa
18:15
Linnanmaalaisen päiväkodin pihalla tulipalo – jo toinen kahden päivän sisällä
18:11
Mikko Kärnä lähtee todennäköisesti mukaan keskustan puheenjohtajakisaan – kansanedustaja toivoo keskustelua puolueen linjasta
18:00
Oululainen nuori telinevoimistelija aloitti harjoittelun jälkijunassa ja nousi ahkeruudellaan arvokisatason urheilijaksi – "Innolla odotan ensimmäisiä MM-kisoja" Tilaajille
17:54
Alle 15-vuotiaita lapsia epäillään Mikkelin koulupalon sytyttämisestä – tutkinnanjohtaja kertoo, miten lasten leikki johti koulun palamiseen
17:31
Kaksi tuomiota Sunny Car Center -vyyhdistä – Markku Ritaluomalle lähes miljoona euroa maksettavaa
17:30
EU:n nimitysruletti pyörähtää käyntiin tänään – huippukokous yrittää löytää nimet huippuvirkoihin
78
Tuppuraisella liki 400 000 euroa asuntolainaa, Kulmunilla lainaa 100 000 euroa – Harakalla muhkea osakesalkku ja sijoitusasuntoja
54
Hagelberg uskoo: Stockmannin entisiin tiloihin syntyy monipuolinen kauppakeskus – ”Pekurin korttelin kehitys tärkeää koko keskustalle”
30
Päivi Räsänen arkkipiispa Luoman sateenkaarisuvaitsevaiseen vastaukseen: "Pride-liikkeen ideologiaa ja kirkon arvopohjaa mahdotonta sovittaa yhteen
25
IL: Riitta-Liisa ja Toni Roponen muuttavat Ida-tyttärensä kanssa Haukiputaalta Yhdysvaltoihin – Toni Roponen Denverin yliopiston hiihtovalmentajaksi
24
Alman mittaus: Perussuomalaiset selvästi suosituin puolue
19
Pääministeri Rinne HS:lle: Suomalaislääkärin mukaan olisin kuollut, jos minut olisi herätetty Espanjassa
16
Suuri seurateltta kohosi ylös Muhoksen Matokorvessa – ensi viikolla alkaviin Suviseuroihin odotetaan yli 80 000 kävijää

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa kehittyy iltapäivällä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy erittäin voimakkaita ukkospuuskia, yli 25 m/s.
Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa kehittyy iltapäivällä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 20 m/s.
UV-säteily on voimakasta Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa. UV-indeksin arvo on 6.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

On kukkia
Lukija

Uusin lukijakuva

Piippopaksupää
/honen

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Menettekö suviseuroihin muhokselle

105 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Kerro yksikin parempi maa? Lue lisää...
Mc

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image