Kotimaa

Kaikkonen sai haastajan – elin­kei­no­mi­nis­te­ri Katri Kulmuni hakee keskustan pu­heen­joh­ta­jak­si

Katri Kulmuni uusi paikkansa keskustan varapuheenjohtajana viime kesänä. Nyt hän hakee puolueen puheenjohtajaksi. KUVA: Silja Viitala
Kotimaa 26.6.2019 10:15
Ilkka Hemmilä

Puolueen varapuheenjohtajana vuodesta 2016 toiminut Kulmuni kertoi päätöksestään keskustan puoluetoimistolla.

Elinkeinoministeri ja keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni tavoittelee puolueen puheenjohtajuutta.

Kulmuni kertoi asiasta tiedotustilaisuudessa keskustan puoluetoimistolla Helsingin Töölössä. Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) kertoi omasta ehdokkuudestaan viime viikolla samalla paikalla.

Kulmunista tulee Kaikkosen jälkeen toinen ehdokas, joka lähtee tavoittelemaan keskustan puheenjohtajuutta. Puolue valitsee seuraajan nykyiselle puheenjohtajalle Juha Sipilälle ylimääräisessä puoluekokouksessa Kouvolassa 7. syyskuuta.

Kaikkonen oli ensimmäinen, joka ilmoitti ehdokkuudestaan uudeksi puheenjohtajaksi. Kulmuni on hänen ohellaan yksi suosikeista keskustan johtoon.

Eilen keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen kertoi, että hän ei tähtää puolueen johtoon. Aiemmin puolueen kärkihahmoista Annika Saarikko ja Anu Vehviläinen ovat aiemmin ilmoittaneet, että he eivät ole ehdolla puolueen puheenjohtajaksi.

Tuore valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk.) puolestaan on aiemmin sanonut Lännen Medialle, että hän harkitsee ehdokkuutta, jos ehdokkaita ilmoittautuu mukaan vain yksi. Mikäli Lintilä ei muuta mieltään, hänen ehdokkuutensa on nyt aiempaa epätodennäköisempi.

Varapuheenjohtaja pyrkii puheenjohtajaksi

Kulmuni, 31, on toisen kauden kansanedustaja Lapista. Hän on ollut vaalipiirin äänikuningatar kahdet eduskuntavaalit putkeen. Ääniharava uusi paikkansa kevään eduskuntavaaleissa yli 8 400 äänellä.

Ennen kansanedustajan uraa Kulmuni on toiminut muun muassa silloisen ulkomaankauppa- ja kehitysministerinä Paavo Väyrysen (kesk.) avustajana.

18-vuotiaana keskustaan liittynyt Kulmuni nousi puolueen varapuheenjohtajaksi vuonna 2016, ja hänet valittiin tehtävään uudelleen viime kesänä. Lisäksi Kulmuni on toiminut Tornion kaupunginvaltuuston puheenjohtajana vuodesta 2013 alkaen.

Kulmuni valittiin Suomi-Venäjä-Seuran puheenjohtajaksi syksyllä 2015. Hän luopui seuran puheenjohtajuudesta kesäkuun alussa tultuaan nimitetyksi elinkeinoministeriksi.

Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden maisteri.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (48)

Kaikkonen tietysti. Silloinhan neljän suurimman puolueen puheenjohtajista kolmella on jonkinsorttiset rikostuomiot.
Näin oikeusvaltio Suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskusta on nykyään eläkeläisten puolue, Kulmuni on täysin väärää ikäluokkaa Keskustan johtoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kulmuni ei ole liian nuori.Ollut kauvan keskustan toiminnassa mukana.Hyvä ehdokas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas tätä kepulin vimmaista hakeutumista viestimiin, joka päivä jotain hömppää puelueelta jonka kannatus laskee kuin lehmänhäntä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kulmuni on liian hento, liian kokematon, nyt kepsutti tarvii jykevää miestä, no Anttihan se on ja seon siinä. Antille bojot. Lintilä on vrmaan liian lyhyt pinnanen, noiduskeli siellä jo kun päättivät lähtä hallitukseen. Toimittaja kysyikin että ärräpäitä päästelit siellä, no joo. Oisko jalka tarttunut tuolin jalkaan ei se ollut sen kummempaa. Kärnä, niin no jos kehittys vielä, Kurvinen on kyllä kans aika puolue uskollinen nuori, niin nuori. Antti on hyvä valinta. Antti se on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkäpä Kulmuni on vielä liian kokematon puolueen puheenjohtajaksi vaikka onkin nyt ministeri?? En tiedä. Kyllähän nuoria tuoreita ajatuksia tarvitaan. En ole puolueen jäsen enkä kannattaja mutta tulee seurattua eri puolueiden politiikkaa. Näitä ongelmia on ollut monen puoluejohtajan valinnassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän Sipilä peru eropäätöksensä tai otetaan jatkoaika, sillä jäljellä olevat ehdokkaat ei todellaan pelasta keskustaa piiruakaan ylöspäin, sillä Kaikkosella painaa säätiösotkut ja Kulmunilla sukupuoli esteenä, sillä Pohjois-Suomessa kanta, että "nainen vaijetkoon seurakunnassa" eli pelko poliittiselle ohjaukselle suuri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katri Kulmuni on parempi kuin kanki Kaikkonen mm. nuorisosäätiöineen, muistan ikuisesti kun kanki arvosteli oppositiota ja valehteli selvästi asioista.
Kulmuni on Pohjoisen ihminen, kuten edeltäjänsä juha Sipilä, joilla järki leikkaa paremmin kuin Etelän Variksilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustan puheenjohtaja kisaan tarvitaan lisää edhdokkaita. Mika Lintilän ja Mikko Kärnän ehdokkuus toisi tarvittavaa säpinää puolueelle. Kunnon kisa käyntiin ja sitten kisan ratkettua pulinat pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paavo johtajaksi niin kepu pelastuu.
Paavolla on tietoa ja osaamista tohtorismies kun on👍
Paavo on Valtiomies.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustalla on puuttunut poliittinen suunta jo vuosia. Ja Sipilä ajoi puolueen alas lopullisesti. Pien puolue tulevaisuudessa. Ei ole mitään näyttöä että kannatus olisi nousussa. Gallupit alas päin jo pitkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kulmunin ainoa meriitti on toiminta Paavo Väyrysen avustajana, joka sekin ansiona mielletään nykyään negatiiviseksi. Valta kiehtoo, mutta riittääkö rahkeet...
Keskustalla ei yksinkertaisesti ole kokenutta, vetovoimaista ehdokasta puheenjohtajaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistutuksena kaikille. Eikös nämä ole niin sanotut välivaalit ja 2020 katsotaan jälleen uudestaan jatketaanko valitulla puheenjohtajalla. Nyt mukana ovat varmasti vain Kulmuni ja Kaikkonen. Muista on turhapuhua. Näistä kahdesta itse valitsisin Kulminin ja seuraavista syistä: Keskusta on kadottanut tärkeitä arvoja, kuten maaseutu ja koko Suomi asuttuna. Kulmunilla synty taustansa vuoksi tässä suhteessa uskottavampi asema. Antti Kaikkonen ei ole ainakaan sen enempää jopa vähemmänosoittonut olevansa television keskusteluissa ja vaaliväittelyissä olevansa suuriamassoja yhteen kokoava voima. Kaikkonen on liian jees kiva väritön ja mauton. Pitäisi olla enemmän terävyyttä ja halua haastaa muita. Kaikkosen vahvuudet ovat muualla kuin puolueen johtajana. Ja on merkillistä, että vielä 2019 arvuutellaan jonkun reilun 30 vuotiaan olevan huonompi tehtävään, koska ei voi olla parempi kun vuosia politiikassa on vähemmän takana. Yhtälailla joku 6 vuotta jossain työssä ollut voi olla parempi ja pätevämpi kuin samaa työtä 25 vuotta tehnyt henkilö.

Veikkaampa, että koska 2020 on tulossa uudet vaalit, mikäli mukana ei ole muita, suosii asetelma keskustalaisia tekemään rohkeamman valinnan eli Kulmuni, jonka voi jo noin vuoden päästä vaihtaa jos meni syteen ja saveen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

2020 vaaleissa on todennäköisesti tilanne että sekä puhjoht ehdokkaat ja kepun äänestäjät mahtuvat samaan pirttiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kepuhan on täyttä huijausta jo nimestä lähtien. Keskustapuolue?! Eihän keskellä ole mitään. Niin oikeistolainen puolue kuin olla ja voi, vai mitä Sipilä? Tämän päivän KEPUA äänestää vain maajussit ja Muhokselle juhliin kokoontuva kööri. Muut valitsee jonkun järkevämmän vaihtoehdon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kulmuni on kokematon puolueen ohjaimissa. Kokemusta pitää olla puoluejohtotehtäviin. Kulmuni vie Keskustapuolueen Venäjän linjakuntaan valinnan seurauksena. Ei kannata luottaa Kulmuniin.
Kaikkonen on hyvä ehdokas. Kärnä ja Lintilä pitää nostaa ehdolle puoluejohtoon. Kumma kun Kärnä ja Lintilä eivät ole itse uskaltaneet ilmoittautua kisaan vielä. Kannatusta riittää syyskuun kisaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (48)

Uutisvirta

23.10.
Virallista tai ei, Annunen on ennätysmies – "Ehkä ihan hyvä, että se maali tuli, niin asiaa ei tarvitse enää miettiä" Tilaajille
23.10.
Kärpät löysi vihdoin tehoja myös ykkösketjun takaa – Liigan vatulointi Annusen ennätysuutisoinnissa ihmetytti Manneria: ”Henkilökohtainen ennätys on nyt Justuksen, se on fakta”
23.10.
Huippuhetket: Kärpät-Pelicans
23.10.
Kärpät otti kotivoiton Raksilassa vaiherikkaan pelin jälkeen – katso kuvia ottelusta
23.10.
KuPSin mestariluotsi Jani Honkavaara valitsi potkuherkän SJK:n seuraavaksi osoitteekseen
23.10.
Kainuun ely-keskus: Nuasjärven ekologinen tila on hyvä, eikä happikato uhkaa järveä – "Laaja seuranta-aineisto ei tue Helsingin yliopiston tutkijoiden käsitystä"
23.10.
Julius Junttila iskee ottelun voittomaalin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivästä alkaen Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen ja lumisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

109 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

En käy töissä!

Ja sinun käytöskö on aikuismaista? Hoh hoijaa. Myötähäpeä. Lue lisää...
Heikki89

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.10.

Fingerpori

24.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image