Kotimaa

Kaikki Rinteen kaatuneen hallituksen puolueet valmiita jatkamaan vanhan hal­li­tusoh­jel­man pohjalta –  "Kyn­nys­ky­sy­myk­sem­me on, että kaikesta Rinteen hallituksessa sovitusta pidetään kiinni"

Puolueiden eduskuntaryhmät antoivat vastauksensa hallitustunnustelija Antti Rinteelle (sd.), joka selvitti kysymyksillään, mitkä puolueet voisivat sitoutua aiemmin hyväksyttyyn hallitusohjelmaan. Arkistokuva.
Kotimaa 7.12.2019 17:19
STT

Jakolinja Rinteen esittämissä kysymyksissä syntyi odotetusti vanhan hallituksen ja opposition välille.

Kaikki kaatuneen hallituksen puolueet hyväksyvät aiemman hallitusohjelman sellaisenaan. Puolueiden eduskuntaryhmät antoivat vastauksensa hallitustunnustelija Antti Rinteelle (sd.), joka selvitti kysymyksillään, mitkä puolueet voisivat sitoutua aiemmin hyväksyttyyn hallitusohjelmaan.

Hallitusohjelmaan sitoutuivat siis SDP, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja rkp.

Hallitusohjelman hyväksymisen lisäksi Rinne halusi tietää, ovatko puolueet valmiita osallistumaan SDP:n johtamaan enemmistöhallitukseen ja onko niillä mahdollisia kynnyskysymyksiä osallistumiselle.

–  Kynnyskysymyksemme on, että kaikesta Rinteen hallituksessa sovitusta pidetään kiinni, eikä uusia sisällöllisiä kysymyksiä avata hallitusneuvotteluissa, vihreät vastaa.

Myös rkp edellyttää, että Rinteen hallituksen ohjelmaa noudatetaan kaikilta osin. Keskusta puolestaan toivoo, että Suomeen saadaan mahdollisimman nopeasti "toimintakykyinen ja uskottava hallitus".

Hallitustunnustelut jatkuvat huomenna, kun Rinne tapaa puolueiden eduskuntaryhmiä aamu- ja iltapäivällä.

Vanha oppositio asetti vaatimuksia

Kesäkuussa hyväksytyn hallitusohjelman pohjalle muodostettavaan uuteen hallitukseen eivät suostuneet kokoomus, kristillisdemokraatit, nyt-liike ja perussuomalaiset.

–  Rinteen hallituksen ohjelmassa on useita hyviä tavoitteita, mutta valittu keinovalikoima estää niiden toteuttamiseen, kokoomus katsoo vastauksessaan.

Kokoomus esitti hallitustunnustelijalle 13 kynnyskysymystä hallitukseen osallistumiselle. Kynnyskysymykset ovat samat, jotka puolue esitti Rinteelle aiemmin huhtikuussa.

Myöskään perussuomalaiset ei hyväksy hallitusohjelmaa sellaisenaan. Puolue listaa kynnyskysymyksiä, jotka ulottuvat teollisuuden ja pk-yritysten toimintaedellytysten turvaamisesta "haitallisen maahanmuuton" vähentämiseen.

Lisäksi puolue edellyttää hallituspuolueilta rehellisyyttä.

–  Perussuomalaiset ovat valmiita osallistumaan vain hallitukseen, jossa kaikki hallituspuolueet sitoutuvat rehellisyyteen ja edellyttävät ministereiltä totuudessa pysymistä, puolueen kynnyskysymys kuuluu.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Huolestuttavaa, kun tällä porukalla on niin paljon aikaa romuttaa tämän maan talous. Jääköhän kiveä kiven päälle. Ja vielä tullee riippakiveksi Kepun ikiaikainen haave. Siis maakuntien Suomi. No jäähän ainakin velkaa ihan jumalattoman paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämän jallituksen ministerit ehtivät ottaa asuntovelkaa keskimäärin 500000 euroa. Kuka sitä haluaa hillotolpalta töihin lähteä ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä vihervasemmisto tarjoilee persuille oikein kunnon Joululahjan. Tökerön hallituspelin ainoat voittajat ovat oppositiossa ja se kostautuu seuraavissa vaaleissa. Pelkään, että nykyisen opposition kannatus riittää jo hallitukseen. Onko minunkin, jo 20 vuotta Keskustaa kannattaneena, katseltava uutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelleilyä koko show. Nyt menee viimeinenkin luotto näihin poliitikoihin.
Aivan uskomatonta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielenkiintoinen "päätä seinään"-politiikka jatkuu.
Jatkakaa vaan... ihan vapaasti!
Sitten kun kallo hajoaa, voidaan vaihtaa miestä, perustellusti.
Hallituksen hajoaminen ei siihen enää näytä riittävän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Persut hyväksyvät vain rehellisen politiikan. Hyvä hyvä. Voivatkin oppositiossa keskittyä videoväärennösten tekoon. Mitä tekopyhyyden huippu persujen kommentointi hallitustunnusteluihin. Ja joku vielä uskoo näitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

persujen politiikkaa on että vejetään "kanin"hatusta ihan mitä sylki suuhun tuo,,eihän tuollasen sakin kanssa voi halliruksessa olla ja pilaisivat Suomalaisten maineen,ei kiitos äärioikeistolle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Että tämäkin Persujen syytä, koitahhan ottaa lääkkesi ja lepäillä. Kyllä tämä on ainoastaan Sdp:n Rinteen ja Kepun Sipilän touhuja kaikki tyynni. Kansa äänesti ja Rinne Sipilän kanssa pyyhki sillä tuloksella ahtereitaan, Kansa Petettin totaalisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä..Näillä mennään ja persupojjaat jatkaa tyhjänhuutelujaan oppositiossa kuten tähänniasti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noinkohan on hallituskoalition kannatus reilusti alle viidenkymmenen prosentin joka putoaa joka kuukausi kun huomataan että lupauksia ei
pystytä pitämään. Kepu saavuttaa vasemmistoliiton ovat kohta molemmat yhtä pieniä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitus muodostetaan vaalissa saadun tuloksen perusteella. Ei siis gallupien perusteella vaan laskettujen äänien perusteella. Niitä ei persutkaan pysty manipuloimaan. Ainakaan vielä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa! Kaikki luvattu toteutetaan
Nyt minäkin ja moni muu saa sen luvatun Vappusatasen.
Kiitämme jo etukäteen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ompa hyvä että pieneläkeläiset saavat sen satasen ja sähkönsiirto vero laskee.Kolminkertainen eläköön Antille!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämähän on täyttä sirkusta. Sanokaapas vielä kerran, että miksi Rinne ei vain nyt jatkaisi pääministerinä siitä mihin jäi? Eikös se tuo keskusta ole tässä suurin pellehermanni kun alkoi vatuloimaan ensinkään ja nyt sitten ollaan taas samassa hallituksessa samoilla metkuilla. Vain Rinne puuttuu paitsi että se on juurikin hän joka tässä eniten otsikoissa on koko ajan.

Voin kertoa, että vaaleissa minä tulen äänestämään tuota lapasista karannutta vihervasemmistoa vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näinhän se piti mennäkkin👍🏻Eikait kukaan tosissaan uskonu että persut vois olla hallituksessa..Jotain rajaa sentään!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Uutisvirta

48
Yli 600 Stora Enson Oulun tehtaalla työskentelevää henkilöä osallistuu lakkoon – "Me olemme sitä mieltä, että talkootyön pitää nyt loppua"
30
Mestarivalmentaja Kari Jalonen sai kenkää SC Bernistä – edelliskausien menestys ei paljon painanut
26
Surkea ajokeli aiheutti kilometrien mittaiset seisahtelevat jonot Pohjantien aamuliikenteessä
21
Koronaviruksen kuolonuhrien määrä nousi yli sataan – ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustamista Wuhaniin ja Hubein maakuntaan
15
Jokunen republikaani äänestää Trumpia vastaan, uskoo puolueen senaattori – Trumpin oikeudenkäynti jatkuu, uusi vuoto asetti puolustuksen tukalaan asemaan
13
Sähköautoilijan kokemattomuus ja latausongelmat kostautuivat maantiellä, Helsinki–Vaasa-väli venyi 14 tuntiin – Näin käytetty ja halpa täyssähköauto toimii Suomen talvessa Tilaajille
10
Helsingin poliisin ylikomisario teki rikosilmoituksen kansanedustaja Ano Turtiaisesta – taustalla kansanedustajan tviitti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan etelä- ja keskiosassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image