Kotimaa

Jyväskylän mellakassa pa­hoin­pi­del­tiin kir­jas­to­puu­ko­tuk­sen uhri

KUVA: Heikki Uusitalo
Kotimaa 2.8.2015 11:00 | Päivitetty 2.8.2015 11:28
Kaleva, STT

Poliisin mukaan yksi eilisessä Jyväskylän mellakassa pahoinpidellyistä oli vuonna 2013 tapahtuneen kirjastopuukotuksen uhri.

Vanhempi konstaapeli Elina Katajamäki Sisä-Suomen poliisin viestintäryhmästä ei kommentoinut STT:lle, onko kiinniotettujen joukossa kirjastopuukotuksessa mukana olleita.

Poliisi otti paikan päältä kiinni noin kolmekymmentä uusnatsijärjestö Suomen Vastarintaliikkeen mielenosoitukseen osallistunutta.

Poliisilla on edelleen kiinniotettuna neljätoista henkilöä, joiden joukossa on Ruotsin kansalaisia sekä Vastarintaliikkeen johtohahmoja. Heidän pidättämisestään päätetään tänään.

Katajamäen mukaan poliisi selvittää, onko kiinniotettujen joukossa Ruotsin vastarintaliikkeen jäseniä.

Poliisin mukaan mielenosoitusjoukko käveli Puistokadulta Jyväskylän keskustan läpi ja jäi pitämään mielenilmausta Kirkkopuiston kulmaukseen. Kun mielenosoitus oli päättymässä noin kahdelta iltapäivällä, joukko lähti palaamaan saapumisreittiään kulkueen aloituspaikalle. Poliisi valvoi tilannetta useiden poliisipartioiden voimin.

Juoksuun yhteisestä merkistä

Vapaudenkadun paikallisliikenneterminaalin kohdalla mielenosoittajajoukko lähti juoksemaan yhteisestä merkistä ja kääntyi Asemakadun risteyksestä kohti Sokos-tavarataloa.

Joukko ryntäsi sisään Sokoksen alaovesta ja kävi jyväskyläläisen 1970-luvulla syntyneen miehen kimppuun. Mies oli asianomistajana niin sanotussa Jyväkylän kirjastopuukotuksessa, joka tapahtui vuonna 2013. Samassa yhteydessä pahoinpideltiin myös miehen seurassa olleita miestä ja naista.

Poliisilla oli lisäksi tiedossa, että järjestöllä oli tarkoitus kokoontua Muuramessa lauantai-iltana. Poliisin tietoon ei tullut mahdollisen kokoontumisen aiheuttamia häiriötä.

Oululainen tekijä kirjastopuukotuksessa

Jyväskylän kirjastopuukotuksessa oululaismies pyrki kahden miehen kanssa tammikuussa 2013 sisään Äärioikeisto Suomessa -kirjaa käsittelevään tilaisuuteen Jyväskylän kirjastossa. Kaksi miestä esti heitä ja tilanne kärjistyi puukotukseen.

Oululaismies tuomittiin puolentoista vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Sama mies tuomittiin myös Oulussa 2012 tapahtuneesta kaasuhyökkäyksestä, jossa vasemmistopoliitikko sai pippurikaasua kasvoilleen. Välikohtaus tapahtui seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tapahtumaan liittyvässä seminaarissa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (35)

Tästä muotoutuu mielenkiintoinen yhtälö jossa mukana niin rahoittajakauppias-Kärkkäinen kuin suosijana demari Sari Halonen. Nyt kannattaa jokaisen miettiä millä puolella ja kenen joukoissa seisoo. Mikä on oikein ja mikä väärin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan sama onko kyseessä vasemmisto tai oikeisto tai kuka tahansa, väkivalta ei ole hyväksyttävää. Ja vaikka olisi vain tönimistä niin mitä väliä, yksiselitteisen väärin. Ja vaikka joku persoona olisi paikalla provosoidakseen, niin paikallahan saa toki kuka tahansa olla. Provosoiva paikkalla oleminen ei millään muotoa oikeuta väkivaltaa. Kaikki väkivallan puolustelu on vastenmielistä, yksiselitteisesti. Ja jos meillä on eduskunnassa ihminen, joka kokee läheisyyttä/samanmielisyyttä tämänkaltaisen porukan kanssa, toivon lämpimästi, että hänet erotetaan työstään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Millä tapaa tällaiset toistuvasti väkivaltarikoksiin syyllistyvät ihmiset ovat yhtään päteviä osoittelemaan sormellaan rikoksiin syyllistyneitä maahanmuuttajia? Ovat kaikki samassa veneessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun ihminen lähtee väkivaltaa pakoon ja on sen jälkeen itse väkivaltainen maassa josta sai turvapaikan niin onko se oikein? Eikö siinä olla ihan väärässä veneessä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten ihmeessä se vasemmiston kaveri sattui olemaan paikalla taitaa olla puolin ja toisin järjestetty homma molemmat ääripäät paikalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tyyppihän asuu Jyväskylässä, ja natseja paikalle raahaantuu Oulusta ja Ruotsista saakka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

meitä hulluja on monenlaisia..
työpaikallekin pitäisi järjestää lääkekaappiin rauhoittavia, että narsistit pysyisivät housuissaan; odotan "innolla" 10.8.2015 alkavaa lukukautta :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Narsistit? Suomessa on saanut narsistin diagnoosin noin 0.01prosenttia väestöstä. Onko ne kaikki teillä töissä. Missä? tuun kattoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pienoista sensaatiohakuisuutta tässä jutussa on vaikka nyrkkien heiluttelu ei tietenkään ole asiallista koskaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No nämä vastaritaliikkeen kaverit ovat tosi löysiä veikkoja heikkopäisyyden lisäksi. Lyöminen on siitä huolimatta kielletty vaikka iskut olisivat löysiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä ihmeestä tämä porukka bongasi uudelleen kirjastopuukotuksen uhrin ?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisikohan aihetta odottaa vähintäänkin yhtä kiinnostuneena kansanedustaja Immosen lausuntoa asiasta, meneppä ja tiedä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äärioikeisto ja äärivasemmisto taistelevat keskenään. Ei sen kummempaa, kuin täällä Oulussa taistelee "reviireistä" kaksi pizzerioita pyörittävää ulkomaalaistaustaista sukua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älyllistä epärehellisyyttä tuollainen.Tästä idioottimaisesta väkivallasta ei voi syyttää ketään muuta kuin näitä äärioikeistolaisia.Oliko ne kokoomuslaisetkin Oulussa äärivasemmistoa joiden kimppuun nämä urpot kävi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äärioikeistolaisetko ovat syyllisiä pitsamafialaisten kekskinäisiin kahinoihin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (35)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työeläkkeisiin on myös puututtava

158 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Itsensä peukuttavat ja itsensä kanssa keskustelut

Mistä sinä tiedät että joku itse peukuttaa juttuaan? Lue lisää...
eräs vaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image