Kotimaa

Jyväskylän kir­jas­to­puu­ko­tus menossa viimein oikeuteen

Kotimaa 12.12.2014 12:14 | Päivitetty 12.12.2014 15:12
STT

Jyväskylän kirjastopuukotus on etenemässä oikeuteen lähes kahden vuoden odottelun jälkeen. Ratkaiseva käänne koitti, kun yksi epäillyistä saatiin kiinni pitkän pakoilun jälkeen.

Kolme miestä tunkeutui viime vuoden tammikuussa Jyväskylän kaupunginkirjastossa tilaisuuteen, jonka aiheena oli äärioikeistosta julkaistu kirja. Tilanne kärjistyi puukotukseen ja pahoinpitelyihin.

Kahta epäiltyä saatiin kuulusteltua melko pian kirjastoiskun jälkeen, kertoo Sisä-Suomen poliisi. Tutkinta jäi kuitenkin polkemaan paikoilleen, koska kolmas epäilty onnistui pakoilemaan poliisia.

23-vuotias mies saatiin kiinni vasta viime marraskuun puolivälissä. Hänet tavattiin sattumalta toisessa poliisioperaatiossa Kuopiossa.

Kiinnioton jälkeen esitutkinta lähti taas liikkeelle ja juttu on nyt saatu syyteharkintaan. Oikeudenkäyntiä voidaan syyttäjä Janna-Maria Meriläisen mukaan odottaa jo tammikuussa.

Päärikosnimikkeenä on törkeä pahoinpitely ja muina epäilyinä useita pahoinpitelyitä.

- Rikosnimikkeisiin kuuluvat myös poliittisten toimintavapauksien loukkaamisen yritys ja kokouksen estämisen yritys sekä avunannot näihin kahteen, kertoo Meriläinen.

Syyteharkinnassa on myös lievempiä rikosepäilyjä, kuten vaarallisen esineen hallussapito.

Epäiltynä on kaikkiaan kuusi henkilöä, joilla rikosnimikkeet vaihtelevat. Syytteet on nostettava vuoden loppuun mennessä.

Pitkään etsintäkuulutettuna ollutta 23-vuotiasta pidetään edelleen vangittuna. Häntä epäillään todennäköisin syin muun muassa törkeästä pahoinpitelystä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

16.2.
CNN: Yli tuhat USA:n oikeusministeriön ex-työntekijää vaatii ministerin eroa – Barrin epäillään taipuneen Trumpin painostukseen
16.2.
Uusien elämysten iltapäivä – Lentopalloseura Etta sai Iissä uusia ystäviä: "Tällaiset pelit ovat lajille älyttömän tärkeitä" Tilaajille
16.2.
Son Tottenhamin sankari – Arsenal juhli murskavoittoa
16.2.
Hallitus aikoo muuttaa potilasdirektiivin toimeenpanoa sote-uudistuksen yhteydessä
16.2.
Miten hallita aikaa niin, että rentoutumisellekin jää tilaa? Oululaisopiskelija: "Tärkeintä jaksamiselle on ehtiä möllöttää välillä kotona"
16.2.
Iin uudessa liikuntahallissa lähes 500 katsojaa, Ettan peliesitys ei riittänyt
16.2.
Lentopallohuumaa Iissä – nimikirjoitukset menivät kuin kuumille kiville, vaikka Ettan esitys pelikentällä jäi pahasti vajaaksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s.
Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

158 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi asuntojen arvo laskee koko suomessa?

kysykääpä itseltänne että missäpäin oulua haluaisitte asua, jos olisi varaa. Siellä eivät hinnat laske. Kaikki eivät näe... Lue lisää...
Sijaintisijainsijain...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image