Kotimaa

Jytkyn anatomia: Pe­rus­suo­ma­lai­set saivat vetoapua medialta

KUVA: Martti Kainulainen / Lehtikuva
Kotimaa 12.12.2011 13:58
STT
Perussuomalaiset sai medialta vetoapua jytkyvoittoonsa eduskuntavaaleissa, katsoo laaja vaaliajan mediaa kartoittanut tutkimus.

Tutkijat pitävät merkittävänä vetoapuna sitä, että Yle ja MTV3 ottivat Timo Soinin gallupkannatuksen perusteella mukaan suurimpien puolueiden johtajien tv-keskusteluihin.

Myös lehdissä korostuivat perussuomalaisten nousuun liittyvät jutut. Puolueen kannatuksen kasvu, nousun syiden pohdinta ja puolueen poliittiset linjaukset kuuluivat eniten kirjoitettujen aiheiden joukkoon.

Toisaalta perussuomalaisia myös arvosteltiin paljon pääkirjoituksissa ja kolumneissa.

Vaaliuutisoinnissa keskityttiin myös euroalueen talouskriisiin, johon Soini ja valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) onnistuivat ottamaan selvimmän kannan. Katainen kannatti ja Soini vastusti vakausjärjestelyitä.

Jytkyn anatomiaa selvitetään Turun yliopistossa meneillään olevassa laajassa hankkeessa, jonka ensimmäiset tulokset julkaistiin tänään.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (62)

ammattikoululaisten huumoria tuo korostettu ss:n käyttö perussuomalaisten yhteydessä, tai eipä mollata amikselaisia, nekin taitavat olla viisaampia. nämä voivat ollakkin lukion suorittaneita ja sen jälkeen katkeroituneita ihmisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tietävätköhän peruSSuomalaisten kannattajat mihin heidän "johtajansa" käyttävät kaiken saamansa puoluetuen? Organisaation koko viittaisi vahvasti joidenkin omien taskujen täyttämiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

PeruSSuomalaisten yhteiskuntavastuu rajoittuu lähinnä rotuhygienian ylläpitämiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo nyt on taas sitä samaa panettelua, ettei suomen kansa osa itse päättää muka ketä ja mitä äänestää. Tavallisia ihmisiä pidetään niin tyhmänä, että luullaan, etteivät he osaa käyttää omia aivojaan, vaikka suomen elämä olisi minkälaisessa vedätyksessä. Ihmisethän äänestää sitä puoluetta, jonka ovat todenneet parhaiten toimivan puheissa ja jotka todellakin panevat vastaan niille, jotka menevät massojen mukana. Yksilöllisyyttä kaivataan, viisaita oppeja ja ratkaisuja maailmaan, jota tänäpäivänä pyörittää liian rikkaita suosiva massayhtymä. EU:ssa ei ole mitään hyvää köyhille ihmisille, päinvastoin kaikki meni huonommaksi. Mutta rikkaat ja hyvin toimeentulevat saivat lisää virkoja Brysselissä ja siksi se on heille tärkeää, ei mikään muu ole esteenä palaamiselle heilläkään. Perussuomalaiset ajaa tavallisen kansan asiaa johon kuuluu humanisuus joka on kaiken elämisen perusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

saattovat saadakkin apua vaan sen jälkeen ei ole muuta tullut kuin negatiivistä kirjoittelua,nyt ne halutaan lytätä täysin!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Melko pyöritystä tämä demarimedian kikkailu ... Vaalien alla haukuttiin persuja natseista ja rasisteista aina junteiksi ja homofoobikoiksi, nyt sitten muka media on auttanut vaalityössä. Just just ... Syy miksi tuli jytky on että persut olivat ainoa puolue joka halusi muutosta vanhaan omaneduntavoitteluun ja yhteiskuntarappioon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Tärkeintä on olla johdonmukainen, vaikka olisi väärässäkin, Soini katsoo"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Helsingin Sanomain Säätiö halusi rahoittaa tämän tutkimuksen, ja onko tuloskin ostettu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seuraavissa vaaleissa tulee vielä suurempi voitto. Silloin ollaan tosin ääriä myöten vaikeuksissa nuitten Kataisten ja Urpilaisten päätösten vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyseessähän vanha viisaus median mahdista, jolla se manipuloi lukijoita ja kuulijoita. Olkoon asia lähes mikä hyvänsä, niin ei tarvita kuin muutaman viikon prässi mediassa asian puolesta. Tämän jälkeen kansalainen on tietävinään jotakin ja hänellä on oma mielipide, tällöin hän myös sanoo ajattelevansa omilla aivoillaan. Näin kansalainen harhailee ja luulee, mutta ei tiedä totuutta eikä vastuuta toisesta ihmisestä eikä yhteisten asioiden hoidosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaiset ovat mitä rehellisin puolue ja jos muutosta haluaa niin siinähän se.Arvostavat ensisijaisesti suomea ja suomalaisuutta.Ja näiden arvojen kautta tekevät yhteistyötä muun maailman kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sokea Reettakin näkee, kuinka nykyinen takinkääntäjien hallitus pelkää perussuomalaisten seuraavaa jytkyä. Pelkästään jo perussuomalaisten olemassaolo ja heidän puolellaan oleva puolimiljoonainen äänestäjäkunta vaikuttaa hallituksen politiikkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaiset pääsivät mediassa näkyvään rooliin, kun heidän mielipiteensä olivat paikoin sen verran poikkeavat tavanomaisesta poliittisesta liturgiasta ja sellainen pääsee aina paremmin mediassa esiin aivan kuin kaikki negatiivisetkin asiat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Presitentti kisa näköjään alkanut. Soinia mätkitään oikealta ja vasemmalta, edestä ja takaa. Yrittää joku media potkia kulkusillekkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soini harkitsi, siis harkitsi lähtöä hallitusneyvotteluihin niin jopas nykyinen Vasemmistoliiton puheenjohtaja ja pressa ehdokas, stadilainen Arhinmäki suuttui ja sanoi "on demokratian halventamista jos Soini lähtee hallitukseen ottaen huomioon Soinin eu kriittisen vaalikampanjan" itse Arhinmäki istuu nyt ministerinä Audissa vaikka keräsi äänet lähes samoin eu kriittisin teemoin kuin Ps:t.Mikä sota olisi nyt vasemmiston taholta jos Soinia kuskattaisiin nyt ministerinä.Tosin Soinin ei olisi tarvinnut välittää Arhinmäen puheista mitään, riittää kun Soini lupasi ennen vaaleja ettei hän lähde nykyisenkaltaiseen hallitukseen, Soini piti sanansa, Soini oli ja on rehellinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

perus suomalaiset on rehellisiä suoraselkäisiä ihmisiä ja sanovat niinkuin asiat on,mutta heitä syytetään siitä rasisteiksi,kokoomus ja muut hömppäjengit kun puhuu samaa kieltä,pidetään sitä vitsinä,siinä se vissi ero.Tosin pelkkää vitsiähän ne todelala ovatkin,narreja ja keikareita .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt kun katsoo Jutan ja Jyrki Käteisen huseeraamista, niin entistä enemmän ääniä sataa Persujen laariin!Ihan kuin vimmalla ollaan Suomea myymässä nahkoineen ja karvoineen EU:n eli molokin kitaan!Olisi edes yksi puolue, jolle kotimaamme on numero yksi ja toiminta sen mukaista!Laitetaan oma pesä ensimmäiseksi kuntoon ja katsotaan sitten jos rahaa jää muille jaettavaksi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (62)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image