Kotimaa

Jupakka sai uuden käänteen – Heinäluoman rypsiöljyerä myyty loppuun

Eero Heinäluoma on ehdokkaana EU-vaaleissa. Hänen kampanjatuotteisiinsa kuuluvaa rypsiöljyä kaupiteltiin eduskunnan pikkuparlamentissa. KUVA: Mauri Ratilainen
Kotimaa 24.5.2019 13:45
Anita Simola

Kauppamiehenä toiminut avustaja pyysi anteeksi, ja kertoi tehneensä mokan jakelussa

Jupakka eurovaaliehdokas Eero Heinäluoman (sdp.) kampanjaöljyn kauppaamisesta eduskunnan tiloissa on saanut uuden käänteen. Asia on loppuun taputeltu.

Lännen Media kertoi päivällä, että kansanedustajat ja koko eduskunnan henkilöstö olivat saaneet perjantaina sähköpostia, joka nostatti aikamoisen aallokon.

Sähköpostissa kerrottiin, että Heinäluoman kampanjaöljyä voi ostaa eduskunnan pikkuparlamentin aulasta kymmenen euron hintaan pullolta.

Kyseessä oli kotimainen, alavutelainen kylmäpuristettu rypsiöljy. Makuja on kuulemma kaksi, eli vienosti chili- ja sitruunamaustettua.

Eduskunnan varapuhemies Juho Eerola (ps.) tokaisi viestin nähtyään, että pöyristyttävää.

– Oli sitten kyseessä kenen tahansa ehdokkaan kampanjatuote tai missä tahansa vaaleissa, niin tuomitsen tällaisen myynnin jyrkästi. Eduskunta ei todellakaan ole vaalikrääsän markkina-alusta.

Virhe jakelussa

Sähköpostin allekirjoittajana oli Pertti Knuuttila, joka totesi viestissä olevansa ansaitulla vapaa-ajalla oleva kampanjan apuhenkilö.

Nyt Knuuttila pyytää anteeksi aiheuttamaansa mielipahaa.

Hän toteaa tehneensä virheen jakelulistan valinnassa. Sähköposti lähti koko henkilökunnalle ja kansanedustajille eli monelle sadalle.

Knuuttilan mukaan viesti oli tarkoitettu vain työtovereille. Viestissä ei myöskään mainittu sitä, että öljyä myydään pikkuparlamentissa, mutta 5. kerroksessa niin sanotussa Demariassa.

Nyt Knuuttilan kertoman mukaan kyseinen öljyerä on myyty.

Ei kauppaa, ei myyjäisiä

Eduskunnan pääsihteeri Maija-Leena Paavola kertoi jo aamupäivällä, että pyörät jo pyörivät ja myynti loppuu.

Tämän jälkeen eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio lähestyikin postin saaneita ja viestitti, että eduskunnassa on vakiintunut käytäntö, jonka mukaan eduskunnan tiloja ei käytetä myyntiin tai markkinointiin. Tämä koskee sekä yritystoimintaa että kampanja- tai muita myyjäisiä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (46)

Me saahaan myydä ku ollaan demareita, miten lie tuo alv:n tuloutus tosta hoituu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Italiassa jäi hiljan kiinni oliivioljymafia, myöskin poliitikkoja on tiettävästi voideltu. Asia ei ole sinällään uusi, Välimeren alueella toimintaa ollut vuosia.
Onko Suomeen syntymässä don Eeron ympärille rypsiöljymafia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos puolueessa tehdään tuollaisa möhläyksiä ei sitä puoluette kannata silloin äänestääkkään. Parempi varoa kaiken varalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimimerkki Huvittavaa saa tietenkin ostaa mitä halvimmalla sattuu saamaan. Tekijöitä on öljyissäkin hyviä, vähemmän hyviä ja löytyypä jopa erinomaisia. Periaate on monelle sekin, että pitää ostaa ehdottomasti jotakin muuta kuin kotimaista. Rasvahappokoostumus on kuitenkin asia, jossa rypsiöljy yksiselitteisesti voittaa oliiviöljyn. Omapa on asiasi, mutta muiden ei tarvitse kaikkia uskomuksia uskoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimimerkki loppiainen saa selittää ihan mitä haluaa, mutta valehtelemaan älä viitsi sortua.
Luehan hiukan tutkimuksia ja huomaat miksi rypsiöljy rnakataan rajusti ja oliiviöljy on se mitä käytetään ja suositaan.
Juurikin rypsiöljyn rasvahapot muuttuvat elimistössä myrkyksi, mutta itsehän kärsit suolistosi tuhoamisesta.
Katsos kun Suomesta et saa oikeaa ruokaöljyä ja siksi kotimaista ei voi ostaa.
Mistä ihmeestä te vetelette noita mutuja tänne kommentteihin, kun ihan oikeaa tietoakin on saatavilla?
Kaikki kasvisrasvat/ levitteet eivät ole ihmiselle hyväksi ja siitäkin on paljon tietoa saatavilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tavallinen kansanmies istuisi ensinnäkin kaksiviikkoa tutkintavankeudessa. Sitten käräjäoikeuden päätöksellä ehdollista ja sakot päälle sekä menettämään kamppanian tuotto VALTIOLLE!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimimerkille "Voi pyhä syltty" (24.5. klo 14.28) ja kaikille muillekin tiedoksi, että rypsiöljy nimenomaan kylmäpuristettuna on ruokaöljyistä parhaimpia. Öljyn rasvahappokoostumus ohittaa mennen tullen oliiviöljyn, mutta tätä tosiasiaa eivät kaikki vielä tiedä ja osa ei suostu uskomaan. Koneiden voitelusta en tiedä mitään, mutta ainakaan siihen ei tarvita elintarvikelaatuista ruokaöljyä. Ompelukoneita varten on tietääkseni ihan omat öljynsä, kannattaa käyttää niitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä levitä valheita, sillä oliiviöljy on kaikkein terveellisin öljy ja rypsiöljy heikkolaatuisin. Ruokaan antaa etovaa makua, joten käyttäkää hyvät ihmiset vain parasta eli oliiviöljyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo. Mutta jos olet perehtynyt esim. Italian oliiviöljymafian tuotteisiin, voinet todeta, että suuri osa tuotteista edustaa värjättyä auringonkukkaöljyä, öljy on tuotettu Pohjois-Italiassa , josta se on rahdattu etelään katselemaan oliiviöljypuita, värjätty ja pakattu sekä myyty hyväuskoisille hölmöille Eurooppaan oliiviöljynä,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerjääminen ja kaupustelu kielletty. Uskokaa jo valtio ja kunnat. Voi näitä pyrkyreitä ja mielivaltaisia Suomen tolloja. Niitä vaan kasvaa puissa vieläkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi edes kaupitellut Korpikuusen Kyyneleitä niin olisi asia saanut olla. Mutta eihän sitä passaa Keskustan reviirille polkea - vaikka persu asiaa kommentoi jutussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vapaavuori näytää mallia verovapaan ja yksityisen Helsingin "sote toiminnasta " !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Heinäluoman apumies markkinoi tehokkaasti ja läpinäkyvästi kotimaista rypsiöljyä. Apumiehen kannattaa miettiä tosissaan markkinointialan opintoja. Aina löytyy töitä tulosta tekevälle myyntimiehelle ja myös muissa EU-maissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai uusi käänne vai, että asia on "loppuun taputeltu"? Niin kai kun kyseessä on SDP:n edustaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No tuskinpa eerolankaan kannattaisi huudella ja kauhistella yhtään mitään :)
eikä kyllä taida monen tännekään kannattaa kauhistella koko juttua.
Aikuiset ihmiset...rauhottukaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinäkö täällä sanelet ehdot, että mitä kukainenkin saa kommentoida? Kyllä meillä ja jopa Erolalla on vielä sananvapaus vaikka te vassarit ette niin haluaisikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rauhio viestittää, ettei eduskuntatiloja saa käyttää markkinointiin.
Miten Rauhio estää ja onko puuttunut jo tuohon puhella markkinointiin, eli lobbarit juoksee jatkuvasti mainostamassa omia agendojaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (46)

Uutisvirta

11:35
Sairaalaklovneilla on sairaalassa tärkeä tehtävä tuoda päiviin leikkiä ja hassuttelua –  mutta pitääkö klovnin olla aina iloinen?
11:00
Italian liigan pelejä siirretään koronaviruksen pelossa - Milanon ja Venetsian matkailu vaarassa. "Tämä ei ole Italian Wuhan", sanoo matkailujohtaja
10:51
Käsittämätön tapaus NHL:ssä: Carolinan maalille nousi kesken pelin jääkoneen kuljettaja, joka torjui sensaatiomaisen voiton – Sebastian Ahon pisteputki jatkuu yhä
10:50
42-vuotias Dave Ayres torjui voiton Torontosta, ilman minkäänlaista ammattilaitaustaa
10:47
Pattijoen kasvatti Miikka Salomäki siirtyi NHL-seurojen vaihtokaupassa Nashvillestä Torontoon
10:08
Italiassa koronavirustartuntojen määrä nousee nopeasti – hallitus aikoo eristää tartuntakeskittymät ainakin kahdeksi viikoksi, jalkapallo-otteluita peruttu
9:00
Essee: Korinttolaiskirjeen suurin niistä on häilyväistä virvatulta – ihminen etsii rakkautta ja haluaa kokea sen yhä uudelleen Tilaajille
60
Loppuko hiihto ilmastonmuutokseen? Professori: "Eteläisen Suomen koululaisille luminen talviloma on muisto vain"
25
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
21
Koulumaailmassa lastensuojeluilmoituksen oltava viimeinen toimenpide Lukijalta
12
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
12
Italiassa koronavirustartuntojen määrä nousee nopeasti – hallitus aikoo eristää tartuntakeskittymät ainakin kahdeksi viikoksi, jalkapallo-otteluita peruttu
11
HS: Kaksi lentokenttää suljettiin Kanariansaarilla hiekkamyrskyn vuoksi, myös Suomen-lentoja peruttu
10
"Ohi on" – Tuulenpuuskat yltyivät myrskylukemiin, yli 21 000 asiakasta oli ilman sähköä, vesi nousi teille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aluksi huono Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Salla lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Ajokeli on aluksi huono Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Salla lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä tai aamulla Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

254 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Eläkejärjestelmä kyllä kestää, eli turha valitus pois. Ja nuoret sopivaa ammattia hankkimaan ja sitten töihin vaan! Lue lisää...
Öululainen 2

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image