Kotimaa

Junayhteyden nopeutuvat hieman Oulun ja Helsingin välillä joulukuun alussa, myös junavuoroja tulee lisää

Oulun ja Helsingin välille tulee lisää junayhteyksiä joulukuun alussa. KUVA: Mauri Ratilainen
Kotimaa 13.11.2019 14:14 | Päivitetty 13.11.2019 16:18
Anna Leinonen

Joulukuun uusien aikataulujen myötä kaikki junavuorot Oulun ja Helsingin välillä muuttuvat vaihdottomiksi ja matka-ajat nopeutuvat. Oulun seudulla aikataulumuutokset hyödyttävät erityisesti lähikuntiin tai pääkaupunkiseudulle matkustavia työmatkailijoita, kerrotaan yhtiön tiedotteessa.

Uudet vuorot aloittavat 15. joulukuuta.

Kokkolan ja Oulun välillä junien matkustusaika nopeutuu keskimäärin noin 15 minuuttia, mikä nopeuttaa vastaavasti matkaa myös Oulusta Seinäjoelle, Tampereelle ja Helsinkiin.

Nopeimmillaan Oulun ja Helsingin välinen matka taittuu jatkossa 5 tunnissa ja 13 minuutissa. Se on 11 minuuttia lyhyempi matkustusaika kuin tämän hetken nopeimmalla yhteydellä. 

Lisäksi Oulun ja Helsingin välille lisätään arkipäivisin kolme uutta junavuoroa. Kaupunkien välillä kulkee jatkossa yhteensä 16 junavuoroa joka arkipäivä. Samalla myöhäisillan yhteys Oulusta Tampereelle poistuu.

Lokakuussa Oulu–Helsinki-välin matkamäärät kasvoivat todella voimakkaasti. Reitillä tehtiin junamatkoja 43 prosenttia viime vuotta enemmän.

– Kuuntelimme ja huomioimme uusien vuorojen suunnittelussa asiakaspalautetta. Oululaisten kannalta vuorotarjonnan parannukset painottuvat arjen työmatka- ja asiointiliikenteeseen, sanoo VR:n suunnittelujohtaja Juho Hannukainen.

Uusia junayhteyksiä iltapäivään

Iltapäivällä Oulusta lähtee uusi päivittäinen vuoro Helsinkiin. Kello 16.27 lähtevä juna pysähtyy pienemmillä väliasemilla ennen Seinäjokea ja palvelee siten erityisesti työmatkustajia ja muita lähiseudulla asioivia.

Myös iltapäivällä Helsingistä Ouluun lähtevien junavuorojen määrä lisääntyy. Jatkossa Helsingistä pääsee Ouluun kello 14:24 lähtevällä vuorolla. Lisäksi kello 16:24 Helsingistä lähtevä junavuoro kulkee jatkossa Ouluun saakka ja se ajetaan IC-kalustolla, jolloin myös paikkamäärä kasvaa.

Muutokset Oulun ja Helsingin välillä heijastuvat jonkin verran myös pohjoisen juniin. Rovaniemeläisten matkustus Etelä-Suomeen nopeutuu enimmillään jopa tunnilla. Oulun ja Rovaniemen välillä vuoromäärä pysyy ennallaan, mutta paikkamäärä suosituimmissa vuoroissa kasvaa, mikä helpottaa erityisesti ruuhkajunia.

Joulukuun aikataulujen myötä myös muiden vuorojen aikatauluissa sekä lähtö- ja saapumisajoissa voi olla joitain muutoksia.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (29)

viimeksi kun menin junalla helsinkiin nii maksoi n.80€ ja matka kestää n.8h.
lentäen pääsee 40€ ja matka kestää tunnin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tunnissa et pääse Oulusta Helsinkiin, vaan Oulunsalon lähtöportilta Helsinki-Vantaan kentälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimimerkki "Oulunpoika" tarkoitti varmaan matkustamiseen kuluvaa aikaa eli aika junassa tai lentokoneessa istuen. Matkustamiseen kuluva aika on siis oikein arvioitu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun saisi sen toisen raiteen välille Helsinki- Oulu, saisi myöhästymiset vähemmäksi ja liikenteen luotettavammaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein hyvä juttu. Todennäköisesti useat ihmiset pysyvät Oulussa hieman pidempään töissä, kun voivat paremmin liikkua Oulun ja Helsingin välillä junalla. Kaikilla yhtiöillä ei lentomatkustusta sallita. Myös meikäläiselle, joka kuljen väliä säännöllisesti, lisävuorot ovat tervetulleita. Odotusaika Helsingissä lyhenee parilla tunnilla. Itse olen valinnut junan, koska siinä on aidosti työskentelymahdollisuus sekä pienemmät (olemattomat) CO2-päästöt. Myös hinta on huomattavasti edullisempi kuin lentämällä (+taksit, yms).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja lentokoneella Oulusta kotoa Helsingin kohteeseen noin 4 tuntia. Kohta joutaa lopettaa koko lentoyhteyden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääasia, että pääsee lähiaikoina junalla. Tähän asti on ollut aivan raideetonta, että Helsingin väli on ollut ns. loppuunmyyty tietyilla vuoroilla mennen-tullen. Siellä etelässä kitistään josain stadin ja oobon tunnin matka-ajan saamisesta, jollainen pitäisi valtiovallan kieltää verovarojen tuhlaamisena. Sen välin ajaa p-pyörälläkin tunnissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totuus on se, että nyt puhutaan 11 minuuttia nopeammasta palvelusta.
Mitä 11 minuuttia käytännössä on?
Tupakkitauko jutellen...
Miksi tosiasioita ei tunnusteta?
Pyritään luotijuna nopeuksiin, joita ei saa kuin luotijunilla.
Pitää siis rakentaa luotijuna verkosto, eikös niin?
Ja se maksaa ...
Katsokaa You Tubesta miten Japani hoiti "homman".
Ei taida suomalaisella nyky mentaliteetilla onnistua...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uudet juna-aikataulut eivät suosi enää juna laiva juna matkaajia Oulusta ja Kempeleestä varmaan myös pohjoisesta esim Tukholmaan. Junat lähtee joko todella turhan aikaisin tai sitten sen verran myöhään, että laivalle ei enää ehdi. Junat pyyhältävät Joulukuun puolenvälin lälkeen useammin ohi Kempeleen uuden aseman mennen tullen. Mitä järkeä on jostain 15 - 30 minuutin nopeammasta yhteydestä, kun talviaikana junayhteyksissä enemmän ja vähemmän onelmia.
Voi voi kun tuo järjen käyttökin on sallittua, ainakin vielä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi, voi, kun joillekin ei mikään passaa. Ei varmaankaan ole mahdollista järjestää aikatauluja niin, että junat olisivat sopivasti n. 2 tuntia ennen Tukholman laivojen lähtöä asemalla. Onko hirveän vaikeaa odottaa se muutama ylimääräinen tunti? Eihän Helsingistä lähtevillä lennoillekaan ole räätälöityjä junavuoroja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi mahdollisuuksia nopeuttaa vielä tunti pois. Ei se tarvii kuin radat kuntoon ja lisää kaksoisraidetta, jotta koko verkoston aikataulut ei mene sekaisin yhdestä myöhästymisestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meinaatko, ettei VR saisi halutessaan rakentaa ja ennen kaikkea kustantaa kaksoisraidetta vaikka Kolariin asti? Kyllä kyse on siitä, että veronmaksajat halutaan maksajaksi ja VR lypsäjäksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

VR ei omista, ei kunnossapidä eikä rakenna uusia raiteita. VR tarjoaa kuljetuspalvelua ja maksaa ratamaksua radan käytöstä. Radat omistaa valtio ja niitä hallinnoi Väylävirasto. Eli kaiken rakentamisen maksaa viimekädessä veronmaksaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, 11 minuuttia!
..kun referenssi on Hesasta Ouluun.
No nyt duunari ennättää ..!
Montakohan miljoonaa tämä 11 minuutin enkka maksoi meille?
Pakullinen munkkeja ja useampi pääläri kahvia, ainakin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä uutinen, että junavuoroja lisätään. Mutta mitä minä teen tuolla varttitunnilla jonka verran matka aika pitäisi lyhentyä? Onko juna vartin ennen tai myöhässä, ni ei se elämää pidennä eikä lyhennä. Kaksoisraide ouluun olisi paras parannus ja että junat kulkis myrskyssä ja tuiskussa niinku ennen joka vuoro perille asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime viikolla kokeilin tuota 5h 24 minuutin junaa. Todellinen matka-aika oli 6h 2 minuuttia. Toiseen suuntaankin myöhästyttiin 11 minuuttia. Laitettaisiin sellaiset aikataulut, joissa pysytään. Kaksoisraide ja neljän tunnin juna ovat edelleen toiveissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parempi olla optimistinen aikataulu kuin odottaa väliasemilla aikataulun mukaista lähtöaikaa. Liian tiukkaa aikataulua määränpäähän ei kannata itsellensä asettaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin turha uudistus, miten esim. vanhukset hyötyvät tästä? Nämäkin rahat olisi pitänyt käyttää viisaammin, esim. Uusien hoitajien palkkaamiseen Kempeleen vanhainkoteihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (29)

Uutisvirta

13.12.
Kiviharjuntien jatkeen rakentaminen alkaa vuoden alussa OYSin tuntumassa – uusi pysäköintitalo valmistuu keväällä
13.12.
Jari Sailio iskee Kärppien kavennusmaalin
13.12.
Sarjajumbo Sport näpäytti Kärppien varamiehistä joukkuetta – Jari Sailion kavennus jäi Vaasan perjantai-illassa laihaksi lohduksi
13.12.
Insinööriliitto: Nokia purki luottamusmiehen työsopimuksen lakon jälkeen – ammattiliiton mukaan kyseessä oli kosto
13.12.
Analyysi: Kulmunilta karkasi some-mopo käsistä – sosiaalisessa mediassa poliitikko voi mokata helposti ja pahoitella nopeasti
13.12.
Ainakaan kaikkia al-Holin naisia ei voitaisi syyttää Isisin riveihin matkustamisesta – terrorismin edistämisestä voidaan tuomita jopa kahdeksan vuotta
13.12.
Hovioikeus: Oulun seksuaalirikosvyyhden syytetyn saatava tutustua uhrin salaiseen kuulustelukertomukseen – "Hänen oikeus on joka tapauksessa painavampi" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöllä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

OKT 250 neliöä omalla lähes hehtaarin tontilla lähellä palveluja, aah. Tarvittaessa palveluja saa rahalla, kun joskus se... Lue lisää...
VELATON NAUTISKELIJA

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image