Kotimaa

Julkisuutta vältellyt Suvi Lindén matkusti Barcelonaan mobiilialan suur­ta­pah­tu­maan

Ex-ministeri Suvi Lindén palasi viime viikolla Ugandan ja Egyptin matkoiltaan Suomeen. Nyt hän on Barcelonassa, jossa pidetään vuosittain mobiilialan suurtapahtuma.
Kotimaa 27.2.2018 13:08
Minna Akimo

Patria-kohuun liitetty ex-ministeri Suvi Lindén ei ole esiintynyt julkisuudessa Ugandan-matkansa jälkeen.

Lindén palasi Suomeen viime viikolla, mutta on jo matkustanut kongressimatkalle Espanjaan.

Ex-ministeri Suvi Lindén on parhaillaan Barcelonassa Espanjassa, jossa järjestetään mobiilialan suurtapahtuma Mobile World Congress -tapahtuma.

Lännen Median tietojen mukaan Lindén julkaisi tilaisuudesta kaksi kuvaa myöhään maanantai-iltana.

Sitä, missä roolissa Lindén Barcelonan tapahtumassa on, Lindén ei päivityksessään avaa. Lindén ei ole vastannut Lännen Median useisiin haastattelupyyntöihin.

Lindénin yksityisillä Facebook-sivuilla hänellä on yli 3 200 kaveria.

Barcelonassa suomalaista teknologiaosaamista esitellään Business Finlandin osastolla. Business Finlandin johtaja Hanna Marttinen-Deakins toteaa, että Suvi Lindén ei kuulu heidän seurueeseensa.

– Meillä ei ole mitään tietoa Suvi Lindénistä, eikä hän liity millään tavalla meihin. Emme ole edes nähneet häntä täällä paikan päällä, Marttinen-Deakins sanoo Lännen Medialle.

Piipahti Oulussa vain pikaisesti

Lindén palasi takaisin Suomeen ja kotipaikkakunnalleen Ouluun torstai-iltana 22. helmikuuta. Silloin Lindén palasi kotiinsa konferenssimatkaltaan Egyptistä. Ennen Egyptin-matkaansa hän oli vieraillut Ugandassa.

Uganda-matkan aikana Lindénin seurassa ollut liikemies löydettiin kuolleena hotellihuoneesta. Lindén ei ole kommentoinut Ugandan-matkan tapahtumia juuri lainkaan.

Kuolleena hotellista löydetty suomalaismies oli markkinoinut Ugandassa muun muassa valtio-omisteisen asetarvikevalmistaja Patrian tuotteita.

Ex-ministeri on matkustellut eri tapahtumissa viime vuosina erittäin aktiivisesti.

Lindénin omistaman yrityksen PearlConin nettisivuilla kerrotaan, että Lindén oli esimerkiksi vuoden 2013 aikana yhdeksässä eri konferenssissa, joita on pidetty eri puolella maailmaa muun muassa Meksikossa ja Kanadassa.

Lindén on toiminut kansainvälisen teleunioni ITU:n erityislähettiläänä vuosina 2010-2015. Enää hänellä ei ole virallista asemaa ITU:n edustajana. Sittemmin Lindén on toiminut vapaaehtoisena edustajana edistämässä informaatio- ja kommunikaatioteknologian tavoitteita.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (24)

Kukaan ei ole niin viisas, kuin joka asian asiantuntijat, jotka jokaisella palstalla omiaan esittävät. Monikaan ei tiedä tai halua tietää, että Lindén tekee työtä, on arvostettu vaikuttaja pyydetään kokoukseen puhumaan ja on hallituksen puheenjohtaja ym. Sopeutumiseläke on ansio pitkästä eduskunta työstä ja ministerin työstä ja se pienenee tietenkin jos on tuloja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten niin vältellyt julkisuutta, eihän se ole ollut julkisuudessa sitten ministerivuosiensa?

Jos ei kinnosta julkisuus niin ei kiinnosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos työtön tai työkyvyttömyyseläkeläinen matkustelisi tuolla tavoin eri tapahtumissa, alettaisiin tutkia sitä, saako hän jotakin ansiotuloa, tai vaihtoehtoisesti peiteltyä palkkaa toimistaan.
Eduskunnasta eläköityneet kansanedustajat saavat jäädä harrastelemaan haluamaansa alaa.
Tämä on yhteiskunnallinen ongelma, sillä Lindén ei ole ainoa, jota ei työntekö yhteiskunnan hyvinvoinnin hyväksi tunnu kiinnostava.
Entisten kansanedustajien pitäisi tehdä oikeata työt ja ansaita itse toimeentulonsa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Millähän mandaatilla?
Voiko työtön (saa ilmeisesti sopeutumiseläkettä?) matkustaa. Itse olen ainakin ymmärtänyt että hankalaa on jos sattuu samanaikaisesti tulemaan työtarjous niin siihen pitäisi heti reagoida. Ja selittelyt ei auta, se on karenssi...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sekoitat nyt eläkkeen ja työttömyyskorvauksen. Eläkeläinen ei ole velvoitettu ottamaan vastaan työtarjouksia kuten työtön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sopeutumiseläkkeellä ei ole mitään tekemistä eläkkeen kanssa vaikka se sillä tavalla nimetty. Se on ex-kansanedustajille räätälöity avokätinen ja joustava työttömyyskorvaus eläkeikään saakka piilotettuna "eläke" nimen alle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokainen firma joutuu erikseen nyt aina varmuuden vuoksi kommentoimaan ettei linden edusta meitä :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Linden jaksaa vaan tehdä kovasti töitä ei voi kuin ihailla häntä. Nostan hattua korkealle näille ihmisille jotka jaksavat vuodesta toiseen kehittää tätä isänmaata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä kai kommentoitiin asiaa joka ei liittynyt uutiseen mitenkään.

Linden varmaan tekee kovasti töitä mutta tämä uutinen kertoi vain Lindenin osallistumisesta moniilialan suurtapahtumaan Barcelonassa. Olen itsekin ollut samaisessa tapahtumassa kerran muttaen koe olevani mikään superihminen sen takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tietääkseni kyseinen henkilö vuodesta toiseen nostaa sopeutuseläkettä, joten tuo isänmaan kehittäminen tuntuu tässä yhteydessä hieman ylimitoitetulta. Toivoa toki sopii, että hän löytää vielä sellaisen työ, jolla voi hankkia itse oman toimeentulonsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansanedustaja luopuu monesti omasta siviilityöstä alkaessaan yhteisten asioiden hoitamiseen.
Sen takia sopeutumiseläke on kehitetty, koska olisi vaikeaa saada parhaita voimia yhteiskunnan kannalta käyttöön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Melekoisia törkyleukoja taas täällä kommentoivat oululaiset, jotka haukkuvat ihmistä joka itse maksaa matkat ja vapaaehtoisena tekee töitä.
Säälittäviä tuommoiset ihmisten haukkujat ja myötähäpeä on puolellanne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäpäs se on matkustellessa.kun me veronmaksajat maksamme hänelle hyvää eläkettä. Sopii vain toivoa, että löytää reissulta niin kannattavaa bisnestä, että kykenee vielä elättämään itse itsensä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Kansanedustajien sopeutumiseläkkeen maksaa valtio valtion kassasta, johon taas täytettä tuottaa me suomalaiset veronmaksajat. Eli joka ikinen veroja maksava kansalainen osallistuu jokaisen sopeutumiseläkkeellä olevan leivän ostoon. Olen itse ollut 16 vuotiaasta asti ansiotöissä, enkä ole saamassa siitä ilosta kuin normaalin vanhuuseläkkeen joskus 35 vuoden päästä, jos tällä työtahdilla sinne asti edes hengissä selviää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin on ollut moni kansanedustajakin oikeissa töissä ennen kuin alkoi edustamaan Suomea. Valitettavasti edut on ollut sitä varten että saadaan parhaat voimat edustamaan kansaa. Näiden puskista huudettujen vihamielisen kirjoittelujen takia on vaikea saada korkeasti koulutettuja kansanedustajaksi ja lähtemään mukaan politiikkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suvi jatkaa elämäänsä välittämättä teistä kivittäjistä. Hyvä niin.
Tsemppiä hänelle.
Kohut laantuvat ja unohtuvat. Onneksi.
Hänkin on vain ihminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu
Näytä kaikki kommentit (24)

Uutisvirta

52
Metsäkanalintujen jahdissa on saatu saalista Oulun riistakeskusalueella – "Teerikannat paikoin todella hyvällä mallilla"
51
Kärkkäisen maahantuoma klapikone määrättiin poistettavaksi markkinoilta – Tukes löysi testissä vakavia turvallisuuspuutteita
33
Raahelaisyrityksen sukelluspallo odottaa yhä vientilupaa – miljoonasopimuksen solmimisesta Kiinaan on jo vuosi
33
Hajuhaitta Oulussa johtuu häiriöstä tuotantoprosessissa Stora Enson sellutehtaalla
26
Oulun kaupungille 18,2 miljoonan potti Technopoliksen osakekaupasta – vähentää lainatarvetta
25
Oulun kaduille kylvetään vuodessa tonnikaupalla hiekkaa, liukkaudentorjunta aloitetaan yleensä marraskuun ensimmäisellä viikolla
25
Liigan kurinpitodelegaatio otti kärppätähden lauantain taklauksen tarkempaan syyniin – Kuparille tulossa pelikieltoa?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Hallitusvalittelijat ovat tyytymättömiä omaan elämäänsä samoin kuin ay-valittelijat, jotka avaavat joka päivä ainakin yh... Lue lisää...
miksi aina haukutaan...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

24.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image