Kotimaa

Juha Sipilä väistyy keskustan pu­heen­joh­ta­jan paikalta syyskuussa – "Vaalitulos ei jätä minulle mah­dol­li­suuk­sia"

Juha Sipilä oli vielä luottavainen kampanjoidessaan Tampereella eduskuntavaalien alla. Tiistaina Sipilä kuitenkin ilmoitti luopuvansa puheenjohtajuudesta heikosti menneiden eduskuntavaalien takia. Uusi puheenjohtaja valitaan ylimääräisessä puoluekokouksessa syyskuussa.
Kotimaa 16.4.2019 11:28 | Päivitetty 16.4.2019 13:20
Mirko Siikaluoma

Juha Sipilä väistyy keskustan puolueen puheenjohtajan paikalta. Keskustan puoluehallitus järjestää ylimääräisen puoluekokouksen 7. syyskuuta 2019, jossa puolue valitsee itselleen uuden puheenjohtajan. Sipilä kertoo päätöksestään blogissaan.

– Vaalitulos ei jätä minulle mahdollisuuksia. Nyt koolla oleva puoluehallitus päätti pyynnöstäni kutsua koolle ylimääräisen puoluekokouksen, joka valitsee Keskustalle uuden puheenjohtajan 7.9.2019. Hoidan puheenjohtajan tehtävää siihen saakka. Kiitän kaikkia keskustalaisia vahvasta ja lämpimästä tuestanne. Se on auttanut jaksamaan, Sipilä kirjoittaa blogissaan.

Keskustan kannatus laski sunnuntaina käydyissä eduskuntavaaleissa 7,3 prosenttia. Sipilä kertoo, että historiallisen suuri vaalitappio oli viimeisin raastava vaihe, joka vaikutti päätökseen luopua puolueen puheenjohtajuudesta.

– Keskusta ansaitsee uuden innostavan alun. Puolue aloittaa uudistustyön ja laatii Keskustalle uudistusohjelman. Puolueen vahva tulevaisuus pohjustetaan uuden puheenjohtajan voimin, Sipilä kertoo.

Keskustaa sai sunnuntaisissa eduskuntavaaleissa 13,8 prosentin kannatuksen ja menetti 18 paikkaa eduskunnasta. Keskusta tiedottaa kynnyksen hallitukseen lähtemiselle olevan korkea.

Puolue kertoo pitävänsä kiinni tavoitteistaan 75 prosentin työllisyysasteesta sekä sosiaali- ja terveysuudistuksen ja maakuntauudistuksen viemisestä eteenpäin ilman laajaa valinnanvapautta. Keskusta kertoo näiden olevan ehtoina hallitusohjelmalle.

Keskusta kertoo kynnyskysymykseksi hallitukseen astumiselle myös sosiaaliturvan uudistamisen perusturvaa vahvistamalla. Puolue kertoo pyrkivänsä myös maatalouden kannattavuuden parantamiseen ja vastuulliseen ilmastopolitiikkaan.

Keskusta sijoittui eduskuntavaaleissa neljänneksi suosituimmaksi puolueeksi. Juha Sipilä toimii yhä pääministerinä 8. maaliskuuta lähtien toimineessa toimitusministeristössä.

Sipilä kertoo blogijulkaisussa jatkavansa toimintaansa keskustassa. Hän pitää sivuun siirtymistä omana vastuunaan keskustan edun kannalta.

– Puolueiden puheenjohtajat ja varsinkin pääministeri kuluvat nopeasti puolueensa keulakuvina. Näin on käynyt minullekin. -- Tulen jatkossakin toimimaan puolueen hyväksi kaikissa niissä tehtävissä, joita saan hoitaa.

Juttua päivitetty 12.12: Keskusta sijoittui eduskuntavaaleissa neljänneksi suosituimmaksi puolueeksi. Sipilä aikoo jatkaa toimintaansa keskustassa. Keskustan kynnyskysymyksiä hallitukseen menemiselle tarkennettu.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (293)

No vaikka Juha eroaa, niin Kepun jälkipyykki vie vuosia. Äänestys tulos historian huonoin. Oikeistolainen yhdessä kok puolueen kanssa tehty politiikka ei äänestäjiä kiinnosta. Ja EK:n juoksupoikana ei myöskään kannata olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustan ja varsinkin Suomen edun juomioon, hän olisi eronnut pääministerinpaikaltaan jo puolen vuoden jälkeen. Hän söi monesti omat sanansa luvatessaan erota jos homma ei toimi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

”Kiittämättömyys on maailman palkka”. Kansa saa mitä tilaa. Jos ne vaalilupaukset joilla nyt päästiin valtaan lunastetaan, edessä on jälleen velanotto. Siis varastetaan tulevalta sukupolvelta koska ne eivät osaa vielä panna hanttiin. Demareiden tasa-arvoajattelun ydintä voisi kuvata kouluesimerkillä: Kaikilla on oikeus kymppiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tais Sipilän hallituskaudella valtion velka isääntyä n. 10 miljardilla että höpöpuhheita

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin näistä Sipilän "hankkeista", mm moottoritie remontti välillä Kempele-Kello on tehty suunnitelmat valmiiksi jo vuonna 2012 että kyllä se remontti on ollut tulossa jo pitkästi ennen Sipilän toilailuja..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilällä oli mahdollisus, mutta hän mokasi sen jo 2015. Suomi ei tullut kuntoon, toisin kuin väitetään kovasti, vaan on täysin kuralla, niin kauan, kun vieraat ovat lähteneet. Oulun Kelan työntekijät ovat uupumuksen partaalla. Veronmaksajat ovat uupumuksen partaalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei fiksut kuten Sipilä pärjää politiikassa, poliitikoille on tärkeintä ettei mitään saada valmiiksi, niin on helppo jatkaa veroeurojen kirnuamista. Nyt menee sossut ja kokoomus hallitukseen. Siis vasemmisto ja oikeisto perustaa hallituksen - eihän tämän edes pitäisi olla mahdollista jos arvoista ja aatteista pidetään kiinni. Höh!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tämän miehen tarina ole vielä lopussa, on meinaan niinku Game Of Thrones, jatkuu ja jatkuu.

Orpo ja Sipilä neuvottelee jo seuraavaa hallitusta Rinteen selän takana ja Antti Rinne jatkaa oppositiossa hamaan tappiin asti.
Avatkaa silmänne, hyvät kanssakulkijat, murheellinen Oulun kansa. -Sitkeä, kateellinen ja pahansisuinen, kaikki onnettomuudet me kestetään, mutta kaverin menestystä ei kestetä.

Muita realistisia kokoonpanoja hallitukselle ei ole kuin Kepu-Ps-Kokkelit! Ei kerrassaan ole muuta vaihtoehtoa, miten päin tahansa tätä rubikin kuutioo pyörittelet.

Vasemmalla laidalla on liian vähän kannatusta ja Kokkelit ja Kepu ei halua vasemmiston kelkkanaruksi.
Persujen kohdalla tietenkin niin päin, ettei ne tahdo kelvata ylväiden sosialististen työläisten liittolaiseksi. Siinä työläinen toistaan potkii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mene montaa viikkoa, kun kaikki haukkuu täällä Antti Rinnettä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotenkin olen syvästi järkyttynyt, ettei ministeri Anne Berneriä mainita puheenjohtajakaavailuissa ollenkaan - miksi Keskusta hylkää oman tähtensä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juha teki kunnon työn eli Suomen kuntoonlaiton. Seuraavaksi meillä on populistit vappusatasineen pilaamassa talouden...toivottavasti edes Kokoomus on hallituksessa pitämässä näitä lainallaeläjiä silmällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä hankki Hailuodon sillan, syväväylän, Oulun moottoritien korjauksen, Oulu-Kemi tien korjauksen. Nämäkin rahat oli menossa muualle, eikä ilman Sipilää olisi varmasti tullut, hydessä Oulun kanssa asian hoitivat.
Toivottavasti Perussuomalaiset ja Kokoomus ei ala Oulun yliopiston alasajamaan se on mahdollista.
Ikävästi meni vaalit Helsingin-Turun-Tampereen ulkopuolen kannalta.
Perussuomalaiset jatkakoon nyt tosissaan tätä ulkomaalais vastaisuuttaan, sehän oli heidän ainoa viesti vaaleissa, se on heidän nyt hoidettava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuleeko koskaan valmiiksi nuo Sipilän aikana aloitetut hankkeet. Saako moottoritie Oulujoen yli uudet sillat? Tehdäänkö Oulu-Kemi välille ohituskaistoja koska sitä ei ole vielä kunnolla edes aloitettu. Hailuoto nyt varmaankin jää ilman siltaa ja Hanhikivelle ei tule ydinvoimalaa koska ei ole vielä rakennuslupaakaan. Sipilän poistuessa areenalta voivat nämä hankkeet myös poistua hankintalistalta koska maamme eteläosiin tarvitaan nyt rahaa ja sinne ne rahat nyt myös menevät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Häivy vaan siitä selittämästä, sait tehtyä haluamasi, mene nyt nautiskelemaan aikaansaanoksistasi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä sossun asiakkaat riemuitsevat Sipilän erosta, kun luulevat, että nyt onni ja autuus tulee ja taivaalta sataa mannaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajelin juuri levennettyä Pohjantietä Laanilan ja Kontinkankaan välillä. Kunhan silta on valmis, niin tie tulisi nimetä uudelleen Juha Sipilän tieksi. Ilman Juhan ja Keskustan vaikutusta nekin rahat olisivat valuneet Helsingin epämääräisiin väylähankkeisiin. Seuratkaapa vaan minne verovarat menevät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (293)

Uutisvirta

22:09
Laskeminen vaarantaisi muut Isokurussa liikkuvat Pyhätunturilla – Metsähallitus perustelee turvallisuudella rajoituksia, jotka kieltävät liikkumisen Isokurun rinteillä Tilaajille
21:04
Seurasimme lumensyöjäjunan ensimmäistä testiä Suomessa – Monsteri saapui Venäjältä Kainuun korpeen ja pani raiteet kuntoon, katso video
21:00
Suomi kokeili kaikkea, mutta hävisi koripalloilun EM-karsinta-avauksen Serbialle
20:54
Suomi hakee EU:lta tukea viidelle ratahankkeelle – päätökset luvassa ensi kesänä
20:47
Mirja Vehkaperä hyppää innoissaan liikkuvaan junaan Oulun kaupungihallituksen puheenjohtajaksi – "Oulun päätöksentekoon pitää saada entinen Oulu-henki takaisin" Tilaajille
20:46
Keskustan kunnallisjärjestö esittää yksimielisesti Mirja Vehkaperää Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi
20:19
Tällainen on venäläinen lumensyöjä – katso video monsteriveturista
45
Nyt se on tutkittu – moni pitää vihreään kuluttamiseen kannustamista vastenmielisenä tuputtamisena
40
Karjasilta on kaikesta huolimatta vielä yksi maamme yhtenäisemmistä jälleenrakennusalueista – joitain käsittämättömiä kötöstyksiä löytyy Lukijalta
29
Lehto Group aloittaa yt-neuvottelut, yhtiön koko vuoden tulos reilusti tappiolla – neuvottelujen piirissä 400 ihmistä, yli sadan työt vaakalaudalla
28
Kärpät säilytti sarjataulukon piikkipaikkansa nihkeähköllä voitolla sarjajumbosta – Sportin Dufva: ”Paras tänään näkemäni maalintekijä oli Hannu Hilli Oulun Värisilmästä”
28
Oulun joukkoliikenteen lippuja voi pian ostaa automaateista seitsemästä eri paikasta – Lentokentälle tulossa kaivattu yhden bussimatkan ostomahdollisuus
26
Keskustan puheenjohtaja Kulmuni Mikko Kärnän seksiviesteistä: "Kaikille sattuu välillä myös tyhmyyksiä"
25
Uudet liikennemerkit tulevat Suomen teille – keltainen viiva vaihtuu valkoiseen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamusta alkaen Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

172 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

perussuomalaiset vastasivat ”hoitajakeskustelun komeimmasta voltista”

Marinin hallitus toimii aivan toisella tasolla verrattaessa sitä Sipilän oikeistohallituksen leikkauspolitiikkaan ja tod... Lue lisää...
persuilla huono muis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image