Kotimaa

Juha Kärkkäinen puolusti juu­ta­lais­kir­joi­tus­ta: Pätevän miehen kynästä

Juha Kärkkäinen Raahe-Ylivieskan käräjäoikeudessa syyskuussa 2013. KUVA: Liisa Lehto-Peippo
Kotimaa 17.9.2014 15:15
Kaleva

Magneettimedia-lehdessä julkaistuja juutalaiskirjoituksia on ruodittu kahden päivän ajan Rovaniemen hovioikeuden pääkäsittelyssä Oulussa.

Keskiviikkoaamuna ääneen pääsi Juha Kärkkäinen, joka toimi kirjoitusten julkaisuaikaan lehden päätoimittajana. Hän perusteli tuomioistuimelle, miksi hän julkaisi juutalaisvastaisina pidetyt artikkelit ilmaisjakelulehdessä ja sen verkkosivuilla. Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden mielestä artikkeleissa selvästi paneteltiin tai solvattiin juutalaisia.

Kärkkäinen on toista mieltä. Hänen mukaansa Magneettimedia oli tuolloin vaihtoehtolehti, jossa julkaistiin valtamediasta poikkeavia artikkeleita.

”Meillä oli terveyteen, talouteen ja politiikkaan liittyviä artikkeleita. Koko ajan valtamedia hyökkäsi meitä vastaan ja leimasi huuhaaksi, korvakynttilälehdeksi ja muuksi vastaavaksi. Leimaaminen alkoi riippumatta siitä, mitä asiaa käsiteltiin”, hän kuvaili.

Syytteeseen johtanut ensimmäinen artikkeli julkaistiin elokuussa 2012. Kärkkäisen mukaan takana oli aiemmin koettu arabikevät, ja hänen eteensä tuli artikkeli ”joka näytti hyvältä”.

”Se oli pätevän miehen kynästä. Päätin julkaista sen.”

Kärkkäisen mukaan valtamedia hyökkäsi J. Kärkkäinen Oy:n tavarataloa vastaan artikkelin julkaisun jälkeen.

”Yhtäkkiä yhtiö pyrittiin leimaamaan juutalaisvastaiseksi sillä, että sen mainosläpyskä julkaisee artikkeleita, jotka eivät sinne kuulu”, hän selitti.

Tämän jälkeen hän julkaisi kaksi seuraavaa tekstiä. Ensimmäinen ilmestyi elokuun lopulla 2012, toinen maaliskuussa 2013.

”Mainostoimistollakin nousi hiukset pystyyn. Kysyttiin, että uskallatko oikeasti laittaa tällaisen artikkelin lehteen. Sanoin, että sinne se vaan menee”.

Artikkeleiden seurauksena J. Kärkkäinen Oy:n silloinen toimitusjohtaja lähti ja yhtiön koko hallitus irtisanoutui. Myös tavaratalon myynti laski. Lopulta Juha Kärkkäinen päätti siirtää Magneettimedian kokonaan internetiin.

”Näin, ettei tällaisella lehdellä ole mitään mahdollisuuksia toimia. Se leimataan saman tien rikolliseksi, jos se julkaisee valtavirrasta poikkeavan, kriittisen artikkelin.”

Hitlerin Mein Kampf esillä 

Keskiviikkona oikeudessa kuultiin Kärkkäisen lisäksi hänen puolustuksensa, syyttäjän ja J. Kärkkäinen Oy:n loppulausunnot sekä kaksi henkilöä, jotka Juha Kärkkäinen oli nimennyt todistajikseen. Toinen heistä edusti mediamaailmaa, toinen oli toimittaja. Kyseinen toimittaja kertoi oikeudelle olevansa aktiivina uusnatsistisena järjestönä pidetyssä Suomen vastarintaliikkeessä. Liikkeen kotisivujen mukaan kyseinen mies on sen johtaja, ja sen verkkolehden päätoimittaja.

Liikkeellä on internetissä kirjakauppa. Sen kotisivuilla suositellaan Adolf Hitlerin Mein Kampf – taisteluni –teosta.

”Kun tuodaan todistaja, jolla on näin vahva yksipuolinen tausta, vahvistaa se sitä kuvaa, että näillä artikkeleilla on tarkoitettu ja haluttu loukata juutalaisia”, kihlakunnansyyttäjä Ilpo Lehto summasi loppupuheenvuorossaan. Hän vaatii hovioikeutta koventamaan Kärkkäiselle käräjäoikeudessa langetetun sakkorangaistuksen ehdolliseksi vankeustuomioksi.

J. Kärkkäinen puolestaan vaati käräjillä langetetun 45 000 euron yhteisösakon kumoamista, alentamista tai tuomitsematta jättämistä.

Juha Kärkkäinen haluaa, että hovioikeus kumoaa käräjäoikeuden tuomion ja hylkää syytteen kokonaan. Hänen puolustuksensa mukaan todistajana toimineen toimittajan mielipiteillä saati taustalla ei ole merkitystä, vaan hänet oli kutsuttu todistamaan omien havaintojensa vuoksi.

Kyseinen todistaja valotti puheenvuorossaan muun muassa internetissä eri puolilla maailmaa julkaistuja tekstejä, joissa käsitellään juutalaisia.

Hovioikeudenkäynti päättyi iltapäivällä. Tuomio annetaan lokakuussa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (39)

On se hyvä, että Kärkkäinen tunnustaa väriä ottamalla puolustajakseen tämän "isänmaallisen sankarin" (=luetaan pellen). Ei jää kenellekään epäselväksi tuliko tuomio aiheesta.

Kaiken muun huuhaan lisäksi levitetyt rasistiset jutut saivat meikäläisen perheen pysymään pysyvästi pois Kärkkäiseltä. Toki sillä, että kaveri jätti tietoisesti velat maksamatta ja nosti palkkaa firmasta päästen sitten velkajärjestelyyn ison työllsitävyytensä takia olisi ollut jo riittävä peruste. En halua tukea yritystä, jonka taustalla on talouskupru.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sillä ole mitään väliä vaikka Kärkäinen olisi kaivanut itse Hitlerin haudastaan häntä puolustamaan :D

Laki on sama kaikille oikeudessa ihmisiä pitää arvioda heidän väittendensä perusteella ja niiden todenmukaisuutta ja jättää kaikki omat ennakkoluulot takahuoneeseen. Eikai se vihreä pöytäkään muutu punaiseksi sillä että joku ns "väärinajattelija" tulee sen ääneen toteamaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voimia Kärkäiselle ”oikeudenkäyntiin”. Uskomatonta, että asioista ei saisi puhua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmisistä ja ihmisryhmistä ei saa levittää valheita. Niitä Magneettimediassa on ollut jopa väärennettyjä asiakirjoja ja väärennettyjä haastatteluja myöten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka tietää Israelin valtion synnystä, toisen maailmansodan lopusta, jolloin Brittilaivat rahtasivat Juutalaisia heille "varattuun" Israeliin, jota oli asuttanut Palestiinalaiset. Minulle ei ainakaan historian tunneilla opetettu, mitä tapahtui, kun Britit lähtivät Palestiinasta (tai Israelista), koska sinne jäi silloin sopuisat alkuperäisasukkaat, eli Palestiinalaiset ja uudisasukkaat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulipa asiaan tarpeeksi perehtymättömänä kirjoitettua potaskaa. Vaikka kannatankin palestiinalaisten oikeuksia, en suinkaan kannata juutalaisuuden vihaa mitä Kärkkäinen edustaa. Enkä kannata natseja ! Onneksi on OMAKALEVA jota voi lukea ja saada asioille taustaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itseäni vaivaa, että mitä vastaan tuo vastarintaliike on suunnattu?? Juutalaisia, Kärkkäistä, Suomen valtiota ja oikeusjärjestelmää, poliittista hapatusta, sosialisteja ja kommunisteja????

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä loukkaavammin ihminen kohtelee toisia sitä pienemmäksi hän tuntee itse itsensä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai muka oikeassa, ei Magneettimedialle suotta Huuhaa-palkintoa myönnetty. Juutalaisia koskevat jutut ovat jopa häiriintyneempiä kuin lehden terveysaiheiset jutut ja nehän ovat olleet tasoa "syöpä paranee ruokasoodalla"...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

on se erikoista että nyky yhteiskunnassa ei voi poiketa toisista, heti nousee haloo. esim tuo halpahallin postimerkki juttu, mitä siten jos eivät myy. joka haluaa ostaa voi ostaa sieltä mistä saa. kunnioitan kaikkia joilla on oma mielipide ja sitä noudattavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti nyt tulee yritykselleen sellaiset sakot että niillä on todellista merkitystä liiketoiminnalle. Ja itselleen vankeutta. Jos kirjoittelu edelleen jatkuu, niin sitten muutetaan ehdottomaksi vankeudeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mullakin Kärkkäisen ostokset on loppuneet eikä näytä tarttevan niitä uudelleen aloittaa kun homma on edelleen tuommoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla lentää firman mainos lehti edelleenkin suoraan roskiin, vaikkei siinä näitä juttuja enää lue.
Netissähän mies jatkaa. En halua olla taloudellisesti tukemassa hänen touhujaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein toimittu, näin teen minäkin ja kehotan tuttujakin boikotoimaan Kärkkäisen liikkeitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu
Viesti poistettu
Näytä kaikki kommentit (39)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

185 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Onko pakko omistaa auto?

Elämänympyrät jää aika pieniksi ilman autoa, varsinkin kesällä. Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image