Kotimaa

Joukko Lapin pe­rus­suo­ma­lai­sia jätti puolueen ja perusti oman Siniristi-kan­san­liik­keen

Kotimaa 1.3.2014 9:37
Kaleva

Kittilässä perustettiin perjantaina aatteellinen yhdistys nimeltä Siniristi. Yhdistys hakee yhdistysrekisteriin, jonka jälkeen se aloittaa puolueeksi rekisteröitymiseen tarvittavan kannattajakorttien keräämisen.

Siniristi - kansanliike paremman Suomen puolesta on entisten perussuomalaisten perustama yhdistys.

Lapin Kansan mukaan uuden puolueen taustalla on Rovaniemen perussuomalaisten jatkuva riitely. Lehden mukaan erimielisyydet ovat vaikeuttaneet koko Lapin piirin toimintaa.

Yhdistyksen puheenjohtajana toimii entinen perussuomalaisten Lapin piirin varapuheenjohtaja Akseli Erkkilä ja sihteerinä piirin entinen puheenjohtaja Jukka Paakki.

Poliittisissa periaatteisssaan Siniristi vaalii suomalaisuutta, maaseutua ja pienyrittäjyyttä. Se esittää asteittaista eroa EU:sta ja Natosta erossa pysymistä.

"Muiden maiden sisäisiin asioihin ei Suomen tarvitse puuttua - maassa maan tavalla."

Siniristi haluaa myös rajoittaa maahanmuuttoa ja kannattaa presidentin valtaoikeuksien palauttamista.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (90)

Nimi johti kunnolla harhaan... mutta ihminenhän tottuu jopa työväen puolue kokoomukseen. V-median jutun perusteella mielekäs ideologia jopa etelästä katsottuna...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muuttakaa se Nato kantanne niin minäkin voin liittyä. Suomi ei Venäjän vieressä pysy kauaa itsenäisenä ilman isompia puolustajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

lipustamme kuuluu meille kaikille Suomessa, eikä ole omistettavissa/varastettavissa jonkun epäselvän miniyhdistyksen merkiksi!
Jos ei pystytä selvittämään asioita puolueessa, on se merkki siitä, että koko porukan saa unohtaa...mitä nopeammin, sitä parempi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös tällainen paremman Suomen puolesta toimiva puolue jo ole olemassa? Tottelee kai nimeä IPU?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä ihmiset eivät kykene kompromisseihin edes omassa puolueessaan niin miten ihmeessä hallituksessa sitten? Siellä kun ei kukaan saa läpi asioitaan ja PS-ihmiset eivät taivu...
Sutta pukkaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaksi "sopeutumatonta" henkilöä Akseli ja Jukka eroaa puolueesta. Media uutisoi "joukko erosi puolueesta".
Samalla logiikalla Sotshissa ryyppäsi joukko vasemmistolaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se hyvä että saadaan uutta "verta" politiikkaan, mutta jotenkin tuntuu epärealistiselta koota 5000 kannattaja korttia uuden puolueen perustamiselle, ainakin Lapin alueella tuntuu urakka utopistiselta. Olisivat saman tien liittyneet Muutos 2011 puolueeseen niinkuin Oulussakin on käynyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Persut on vain tähden lento puoluerekisterissä joka aikansa lennettyään sammuu eikä kukaan tiedä mihin se lopulta putosi.Olipahan vain demarihenkisten tuulipukukansan roskis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Siniristi"-niminen liike on rekisteröity jo 30-luvulla. Aiotaanko se elvyttää uudelleen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eilen kun kuunteli Soinin haastattelua TV:stä ,niin ei ihme, että tuulipukukansa lähtee omille teilleen. Soinin omat sloganit, kuten esim. takinkääntö, kääntyvät persuja itseään vastaan. Soinillehan kelpaa nyt melkein mikä ja mitä vain, kunhan ministerinsalkku käteen tulee vuoden päästä. Veikko Vennamo olisi sanonut Soinia seteliselkärankaiseksi.
Toinen mielenkiintoinen asia on persujen vaaliohjelma. Se näyttää nyt olevan jumalan sanaan verrattava totuus, josta ei neuvotella ja jonka mukaan eduskunnassakin äänestetään. Mielenkiintoista katsoa, miten takki Soinilla kääntyy, kun ministerinsalkku on persujen oman vaaliohjelman vuoksi luisumassa ohi. Kunhan ei menisi Soinilla selkä sijoiltaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Persuja ja marginaaliryhmiä kannattavien äänet satavat suoraan kokoomuksen laariin. Kukaan ei ala näiden porukoiden kanssa yhteistyöhön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei enää vois huonommin mennä. hyvinvointi suomi on järjestelmällisesti tuhottu EU ssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu on jo Perussuomalaisilta mennyttä.... Ei heidän kannata täällä enää panostaa mihinkään toimintaan.
Tulevissa vaaleissa tulee rökäle tappio, oli ne sitten mitkä vaalit tahansa. Keskitytään vaan siihen hyväveli järjestelmän ylläpitoon sekä tulevaan oikeushaasteeseen. Olisi ollut paljon annettavaa tällä porukalla mutta jos valitsee "mulle heti nyt ja kaikki" mentaliteetti niin lopputuloksenhan voi jo tietää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös Oulussakin piirisihteeri loikannut Muutos2011, ainakin kirjoittelee tuolla allekirjoituksella lehtiin. James kävi oikein villitsemässä ja sekoittamassa persujen pelipakkaa. Tämmöistä se on, kun ei ole oikein mitään yhteisiä arvoja tai aatteita ja vallanhalu vahva.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (90)

Uutisvirta

7:00
Muistatko sähäkät kasarikikkarat? Permanentit tekivät taas paluun, mutta moni asia on nyt toisin, sanovat kampaajakonkarit Tilaajille
7:00
Suomen viimeaikaista jätepolitiikkaa ja -lainsäädäntöä ei voi pitää onnistuneena Lukijalta
7:00
Suomen Yrittäjien kysely: Enemmistö lisäisi paikallista sopimista työpaikalla –  "Matala työllisyysaste on suurin köyhyyden syy ja hyvinvoinnin uhka"
7:00
Muhoslaisen Benjam Myllyselän oppilaat haastoivat maailman johtajat ilmastoasioista jo vuosikymmeniä sitten – "Mitä suurempi viskaali, sen paremmin ne ottavat lasten yhteydenotot huomioon" Tilaajille
7:00
Valmennuskursseja markkinoidaan pian jo yläkoululaisille – yksityisopetus lisääntyy, mutta aasialainen pikkulasten koulutus on vielä kaukana Tilaajille
6:22
Yön uutiskooste – Savon Sanomat: Siilinjärvi vaatii Attendolta selvitystä kuuden vanhuksen kuolemasta
6:00
Vanhuksen väkivaltaisuuteen vastataan osaamisella – taitava hoitaja osaa lukea muistisairaan käytöstä ja ennakoida tilanteita Lukijalta
17
Analyysi: Politiikasta vetäytyvä Anne Berner on yhden kauden tuulettaja – keskustaryhmästä lähtee jälleen yksi edustaja pois vapaaehtoisesti
8
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
7
Suomen Yrittäjien kysely: Enemmistö lisäisi paikallista sopimista työpaikalla –  "Matala työllisyysaste on suurin köyhyyden syy ja hyvinvoinnin uhka"
5
Kiimingin Jokirannan koulukaava etenee, lukion ja kirjaston rakennukset osoitetaan suojeltaviksi
4
Raahen Laivan kultakaivoksella alkamassa yt-neuvottelut, neuvottelujen piirissä alle 50 henkilöä
3
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille
3
Ministeriöiden työryhmä haluaa yhdistää kuntatyöntekijöiden ja yksityisillä työskentelevien eläkkeet yhteen järjestelmään

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono aluksi Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

254 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vuokralla asumisen helppous

Töistä hautaan, no kukin tavallaan. Lue lisää...
Kx

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image