Kotimaa

JHL:n tukilakko sulkee ta­va­ra­lii­ken­teen ratapihat ensi tiistaina, junien kunnossapito lakossa seuraavan päivän

KUVA: Kontiainen Jarmo
Kotimaa 12.11.2019 11:20
Heidi Peltonen

JHL ryhtyy ensi viikolla tukilakkoon, jolla se haluaa vauhdittaa PAU:n ja Paltan neuvotteluja Postin työehdoista. Liitto vastustaa Postin suunnittelemia heikennyksiä työehtoihin. 

– Postin johto yrittää täysin härskisti ja moraalittomasti hakea kannattavuutta työehtoja polkemalla. Työntekijät halutaan Postin tuottotavoitteiden maksumiehiksi, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine perustelee.

JHL:n tukilakko sulkee tavaraliikenteen ratapihat ensi viikolla tiistaina 19. marraskuuta kello 6 alkaen. Lakko päättyy samana päivänä kello 22. Lakko koskee kaikkia VR-yhtymän rautatielogistiikan toimintoja. JHL:n mukaan lakko pysäyttää tavaraliikenteen käsittelyn Suomen ratapihoilla.

Keskiviikkona 20. marraskuuta tavaraliikenteen kaluston huolto on lakossa kello 7 alkaen. Lakko päättyy kello 23. Lakossa ovat mukana JHL:n jäsenet, jotka ovat töissä VR Kunnossapito Oy:ssä.

Lakon aikana JHL:n jäsenet eivät osallistu rautatielogistiikan ratapihavaihtotöihin ja tukitoimintojen tehtäviin eivätkä VR Kunnossapito Oy:n kaluston kunnossapidon- ja kaluston tuotannon työtehtäviin.

– Lakon ulkopuolelle rajataan henkeen, terveyteen, ympäristön vaarantumiseen tai yleiseen turvallisuuteen vaikuttavat työtehtävät sekä kalustokunnossapidon tehtävistä Allegron kunnossapito ja Ilmalan ja Oulun varikoiden liikenteenhoidon tehtävät, tiedotteessa todetaan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

On ihmeellistä vinkumista vasureilta. Teillä on punavihreä värisuora hallituksessa. Ilmoitatte edustajillenne, että postin maksama osinko valtiolle tulee käyttää työntekijöiden palkkoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hipistely ei auta mitään vaan kerralla kaikki toiminta pitää lopettaa ja antaa herroille 500miljoonan tappiot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Köyhälle on ankeat ajat tiedossa jos ja kun postilakko venyy pitkäksi,kaikki laskut kasaantuvat lakon joskus päätyttyä kerralla maksettaviksi jolloin rahat eivät tule monellakaan riittämään ja perintä/ulosottokierre on valmis loppuiäksi !!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisiko köyhä opetella laittamaan sitä rahaan laskuja varten säästöön eikä ostaa koko rahalla sitä alkoholia? Ymmärrän kyllä, että on paljon aikuisia, joilla ei ole oma elämä millään tavalla hallinnassa. Edunvalvojille olisi tässä maassa kovasti tarvetta, joutilasta työvoimaa varmasti löytyy koulutettavaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei monella köyhällä ole koskaan varaa ostaa minkäänlaista alkoholia vaan kaikki menee pakollisiin laskuihin ja loput ruokaan/lääkkeisiin ja monesti lääkkeet jäävät apteekin tiskille kun rahat eivät riitä..helppohan se on huudella vieraisiin pöytiin sieltä asiaa tietämättä!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saman verran niihin laskuihin menee, maksaako ne yksitellen vai kaikki kerralla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Just noin👍🏻Tuollaiset työnantajat on laitettava kuriin!!Postin johtajat rellestää suurimmilla palkoillaan kuin pääministerillä on ja sitte vielä yritetään leikata pienituloisilta postilaisilta viimmesetkin roposet pois!!Kyllä se loppu kun laitetaan yleislakko päälle!! Työt ei lopu tässämaassa,,,herrathan ei töitä tee,,,ne tekkee työntekijät!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pakkohan se jostain on säästää, että oikeutetaan sikariportaan sikamaiset liksat. Saadaan tulos näyttämään hyvältä, kun painetaan palkkakustannukset alas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liittoon kuulumattomat ja osa kuuluvistakin tulee töihin. Näin työpaikka säilyy omistajakilpailutuksenkin jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rikkuri tollo ei ymmärrä palkkansa päälle mutta on vaatimassa samoja korotuksia ja etuja kuin lakkoon menijät.
Rikkurit luulee että työantaja maksaa heille pimeesti pöydäkannen alta ja juo kossuu rikkurin kanssa. Tämä on harhaa jota rikkuri ei näe. Työnantajalle 1 asia on vain voitto ja voittoja omistajille. Ei siinä rikkureiden perseenheilutus tai nuoleskelu auta yhtään mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:34
Eduskuntaryhmät vastaavat Rinteen kysymyksiin tänään – pääministeriehdokkaasta päätös sunnuntaina
9:36
Suomalaiset kuluttavat jouluun reilut 500 euroa – vain joka neljäs kertoi säästäneensä veronpalautuksia joulua varten
9:00
Kolumni: Arjen hyvät teot elävät kilvan juhlapuheissa, mutta arkitodellisuudessa ihmisen annetaan olla syvässä omassa rauhassa ja pärjätä omin voimin
9:00
Hiljaiseloa tragedian jälkeen – Melina-tyttären tapaturmainen kuolema järkytti oululaisen mestaripainijan Mikael Lindgrenin, 50, elämän perusrakenteita: "Suru on arjessa edelleen läsnä" Tilaajille
8:00
Näin Ruotsin puolustus vahvistuu – Ruotsin puolustusvoimat julkaisi raportin, jossa on suoraa puhetta Suomen tärkeästä roolista ja Baltian haavoittuvuudesta
8:00
”Kävin kahdesti käsiksi lapseeni” – Työssään muita auttava äiti olisi kaivannut nopeampaa apua, kun suhde murrosikäisen tyttären kanssa meni solmuun Tilaajille
8:00
Harri Virtanen menestyi urallaan, mutta oli kuin romahtamaisillaan: Traumatisoitunut ihminen sabotoi tahtomattaan elämäänsä – siitäkin voi selvitä Tilaajille
11
Itsenäisyyspäivän marsseihin varaudutaan satojen poliisien voimin – Keskiviikkona poliisi kielsi uusnatsien mielenosoituksen, torstaina ilmoitettiin toisesta vastaavasta
8
Tällainen oli pukuloisto 102-vuotiaan Suomen juhlissa – katso kuvakooste illan kiinnostavimmista puvuista
7
Suomalaiset kuluttavat jouluun reilut 500 euroa – vain joka neljäs kertoi säästäneensä veronpalautuksia joulua varten
5
Näin Ruotsin puolustus vahvistuu – Ruotsin puolustusvoimat julkaisi raportin, jossa on suoraa puhetta Suomen tärkeästä roolista ja Baltian haavoittuvuudesta
4
Oululaiset koululaiset suunnittelivat ja tekivät kirjailija Katariina Vuoren korut Linnan juhliin – "Olisi ollut ihanaa ottaa heidät mukaan"
4
Puolustuskyvytön pieksettiin Raahessa – Hovioikeus ei pitänyt pahoinpitelyä törkeänä
3
Onko sinulla sanottavaa Kalevalasta? Lukupiiri puhuu muinaiseepoksesta kaksi tuntia

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image