Kotimaa

Jätesäiliön sisältö yhä arvoitus, tavoitteena jäähdyttää aine

Kotimaa 10.7.2013 15:17 | Päivitetty 10.7.2013 15:25
Kaleva

Vihtavuoren tehdasalueella savuavan kontin sisällöstä ei ole vieläkään tietoa. Forcit Oy:n riskienhallintajohtaja Matti Vähäpassi kertoi tiedotustilaisuudessa, että reagoivassa säiliössä on asiakkaalta tullutta emulsioräjähdysainetta.

Vihtavuoreen tulee jätettä myös tehdasalueen ulkopuolelta työmailta. "Siksi me emme voi tietää, mitä sinne on joutunut", Vähäpassi sanoi.

Tällä hetkellä on tavoitteena saada kontissa tapahtuva reaktio rauhoittumaan.

Kontin läpi juoksutetaan robotin avulla kylmää vettä, ja lämpötila on saatu pysymään 60-65:ssä asteessa. Tilanne on muutenkin vakaa. Värin perusteella säiliöstä purkautuu tällä hetkellä pääasiassa vesihöyryä. Jos väri muuttuisi esimerkiksi keltaiseksi, se olisi merkki vaarallisemmasta reaktiosta.

Toinen vaihtoehto olisi siirtää kontti pois nykyiseltä paikaltaan, mutta se ei tässä tilanteessa tule Vähäpassin mukaan kysymykseen.

Tässä vaiheessa on vaikea arvioida sitä, kuinka kauan tilanne Laukaassa jatkuu.

Jos kontti räjähtäisi, siitä aiheutuisi mittavat vahingot. Alueelle on sijoitettu yhteensä 200 kontillista räjähdysainejätettä. Lisäksi jätekonttien vieressä on räjähdysainevarasto, jossa on noin 40 tonnia räjähdysainetta. Yhteensä alueella on noin 150 tonnia räjähdysainetta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Pommitehdas ei tiedä mitä joku säiliö pitää sisällään?? No, valmistakaapa aineesta x, tuote tynamiittia. Taitaa useampi päällikkö joutua oikeuteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ohhoh. Tuntuupa olevan hurjasti räjähdys-aineita jätekontin -lähistöllä. Jos sattus jätekontin aineet leimahtamaan tuleen -ja räjähtämäänkin -silloin ois kyllä tehdas -alue sileänä, räjähdys-sarjojen jälkeen. Voitas sitten puhua "Lapua -kakkosesta" -ehkä kuitenkin ilman uhreja..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

146
Oulussa Suomen isoista kaupungeista eniten pyörävarkauksia – "Kannattaa miettiä onko tarvetta tehdä arkisia asioita kalliimmilla maastopyörillä", rikosylikomisario kehottaa
70
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
67
Kansanedustajan työ on ylittänyt Jenni Pitkon odotukset – "Meillä on loistava hallitusohjelma"
54
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
46
Marjabisnes pyörisi kuumana, mutta mustikoita ja lakkoja ei saada metsästä pois riittävästi – Thaipoimijoita tuli Suomeen jälleen liian vähän
34
Sähköverkkoyhtiö Elenia nostaa sähkön siirtohintaa – perusteena sähkönjakelun uudistaminen
33
Mitä ideaa tukisit 35 000 eurolla? – Oululaisia kutsutaan äänestämään kaupungin kehittämisideoista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koominen sijoitusneuvoja

Sulla saattaa olla liian kiire? Hetikaikkimullenyt hosujille tulee varmasti vaikeuksia, koska menestyksellinen day treid... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image