Kotimaa

Jari Aarnion asianajaja vahvistaa LM:lle: Aarnio otettu kiinni – "Kuulustelut alkavat torstaina"

Helsingin huumepoliisin entistä päällikkö Jari Aarnio on otettu kiinni, koska häntä epäillään jättäneen puuttumatta vanhaan palkkamurhaan vaikka osasi epäillä sitä. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 11.7.2018 19:02 | Päivitetty 11.7.2018 20:19
Jussi Orell, Markku Uhari

Asianajaja Riitta Leppiniemi ei ottanut kantaa siihen, miten Jari Aarnio reagoi uusimpaan rikosepäilyyn ja kiinniottoon. Kiinniotosta kertoivat keskiviikkona HS ja STT.

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio on otettu kiinni, vahvistaa Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi Lännen Medialle.

STT ja Helsingin Sanomat uutisoivat keskiviikkona, että Aarnio olisi otettu kiinni Vuosaaren vanhan palkkamurhajutun vuoksi.

Vuonna 2003 tapahtuneessa palkkamurhassa tapettiin ruotsalaisturkkilainen rikollinen Volkan Ünsal. Aikanaan juttua tutki Helsingin poliisi. Neljä ihmistä tuomittiin murhasta aikanaan elinkautisiin vankeusrangaistuksiin, mutta tutkinta on avattu uudelleen.

Leppiniemi vahvistaa keskiviikkoiltana, että Aarnio otettiin kiinni iltapäivällä. Leppiniemi sai kuulla kiinniotosta median kautta. Aarnion kiinniotossa on STT:n ja HS:n mukaan kyse siitä, ettei Aarnio olisi Helsingin huumepoliisin päällikkönä estänyt murhaa, vaikka hän tiesi siitä.

Leppiniemi kertoo keskustelleensa Aarnion kanssa kiinniotosta ja epäilystä.

Aarnion kanta on Leppiniemen mukaan se, ettei tutkinnassa tullut aikanaan poliisin tietoon seikkoja, joiden perusteella olisi voinut puuttua suunnitteilla olleeseen palkkamurhaan.

Leppiniemen mukaan asia etenee painollaan.

– Kuulustelut alkavat torstaina, hän sanoo.

Hän ei ota kantaa siihen, miten Aarnio reagoi kiinniottoon.

Helsingin hovioikeus vapautti kesällä Aarnion odottamaan ratkaisua huumetynnyrijutusta, jossa hän on syytettynä yhdessä ex-jengipomo Keijo Vilhusen kanssa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Voi tätä koko Aarnio-keissiä! Syyttäjä vasta vastusti Aarnion päästämistä odottamaan HO:n päätöstä vapaalta jalalta. Nyt on sitten "löytynyt" uusi peruste pitää miestä linnassa. Prosessi muistuttaa ihan liikaa tapaus-aueria.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella säälittävä yritys jälleen kerran poliisilta kiillottaa kilpeään. Se kun ei siitä paremmaksi muutu ja jokainen näkee poliisin ammattitaidottomuuden nykyään. Poliisijohtajat on hyllytetty, kenttäväki sekaisin kuin seinäkellot, joten poliisiin luotto tasan nolla ja arvostus samoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkaapaa tuntua ,että Aarnio on Rahanteko kone asianajajille.kyllä nuo asiat olisi pitäny tutkia tarkempaan heti murhan jälkeen .
Miten muka niin noin vanhat jäljet haisee ? eipä tuoreemmatkaan asiat selviä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On semmoinen satusetä että paikka hallituksessa irtoaisi jo vähemmilläkin näytöillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä on poliisin asiat heikolla tolalla, ei riitä että ollaan suomen suurimpia heemediilereitä, nyt vielä murhamiehiä???!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luultavasti Aarnio tullaan toteamaan syylliseksi myös murhiin, jotka on tehty hänen istuessaan kiven sisässä. Kyllä ne jotakin keksivät. Jostakin syystä on päätetty, että hän on syyllinen. Silloin on aika toivotonta yrittää potkia Suomen ns oikeuslaitosta vastaan. Tekisi mieli lukea hänen tuore kirjansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No niin. Kävikö niin, että Aarniolle viritettiin ansa päästämällä hänet vapaaksi ja sitten osasivat kytätä Aarnion liikkeitä hänen yrittäessään pessä puhtaaksi joitain todisteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näyttää siltä että nyt on löytynyt mieluinen syntipukki. Varmaan vielä Olof Palmen murhakin laitetaan Aarnion syyksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tai sitten Aarnio onkin oikeasti niin korruptoitunut nilkki kuin miltä vaikuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

57
Sisäministeri vaatii uutta tulkintaa YK:n pakolaissopimuksesta – Haluaa estää rajan yli tapahtuvan hallitsemattoman maahantulon ja turvapaikanhaun
35
Vima hakeutuu konkurssiin – uusien vuokralaisten puuttuminen kiinteistöstä söi asiakasvirtoja
20
Ylitöillä korvataan tuhansia työntekijöitä teollisuudessa – "Äijät menevät loppuun, kun joka viikonloppu ruuvaavat"
20
Soinin luottamus säilyi, mutta jälkilöylyt jatkuvat – keskustalla keitti yli kokoomuksen "kestämätön toiminta"
16
Kärppien ilta venyi voittomaalikisaan Mikkelissä, Pyörälällä kolmen maalin peli – katso kooste ottelusta
12
Kommentti: Kansalaisuuden saa vain, jos suostuu paiskaamaan kättä virkamiehen kanssa – kättelemisestä tuli Tanskassa poliittinen kiistakysymys
9
Pohjois-Pohjanmaalla varaudutaan voimistuvaan tuuleen ja sen aiheuttamiin vahinkoihin – palomestari kehottaa tarkastamaan veneiden kiinnitykset

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa on vaarallisen voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja Etelä- sekä Keski-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta aamusta alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

161 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Kerropa minullekin nuo yhteiskunnan hyvätuloisille jakamat sosiaaliavut ja kuinka yhteiskunta muutenkin auttaa hyvätuloi... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image