Kotimaa

Japanin kruu­nunp­rins­si saapuu Suomeen heinäkuussa – "Tämä on harvinainen vierailu"

Kruununprinssi Akishino ja kruununprinsessa Kiko saapuvat heinäkuun alussa Suomeen. Pari vieraili Chilessä vuonna 2017. KUVA: Elvis Gonzalez
Kotimaa 25.6.2019 22:34
Marianna Langenoja

Japanin tuore kruununprinssi Akishino ja kruununprinsessa Kiko vierailevat Suomessa heinäkuun alussa.

Vierailu liittyy tänä vuonna vietettävään Suomen ja Japanin diplomaattisuhteiden satavuotisjuhlavuoteen. Kruununprinssipari viipyy Suomessa neljä päivää ja tapaa myös Sauli Niinistön ja Jenni Haukion Kultarannassa.

Japanilaisen kulttuurin ystävät -yhdistyksen puheenjohtajan Ronny Rönnqvistin mukaan kruununprinssiparin vierailua voidaan pitää varsin harvinaisena. Hän muistaa, että Japanin keisariperheestä olisi tehty 2000-luvulla vain jokunen vierailu Suomeen. Yksi merkittävimmistä oli entisen keisarin Akihiton vierailu.

– Myös heinäkuun vierailu on suuri asia suomalaisille Japanin ystäville. Uskon, että moni haluaisi päästä näkemään parin, jos heidän tarkempi aikataulunsa vain julkistettaisiin, Rönnqvist sanoo.

Hänen mukaansa Japani kiinnostaa Suomessa erityisesti kulttuurinsa, mangan ja budolajien vuoksi.

Kruununprinssipari saapuu Suomeen tiistaina 2. heinäkuuta. Pari tutustuu vierailunsa ensimmäisenä päivänä esimerkiksi Kansallismuseoon, Ateneumiin ja Helsingin tuomiokirkkoon. Keskiviikkona pari laskee seppeleen Hietanimen hautausmaalle sekä vierailee Kultarannan lisäksi Turun linnassa ja Turun tuomiokirkossa. Torstaina kruununprinsessa vierailee esimerkiksi kirjasto Oodissa ja kruununprinssi Fallkullan kotieläintilalla. Lisäksi pari tutustuu suomalaiseen neuvolajärjestelmään.

Vaikka vierailu on puheenjohtaja Ronny Rönnqvistin mukaan hieno ele kruununprinssiparilta, merkittäviä kannanottoja on turha odottaa.

– Kyseessä on lähinnä pr-vierailu, jonka aikana tuskin puhutaan politiikasta.

Akishino nousi kruununprinssiksi huhtikuussa, kun hänen isänsä keisari Akihito luopui vallasta, ja Japanin uudeksi keisariksi nousi tuolloin vanhin poika Naruhito.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

249 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Tämä kehitys tulee vielä näyttään että työläisellä ei ole mitään vaikutus kanavaa etujensa ajamiseen. Työnantajat tulee ... Lue lisää...
Kertokkeepa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image