Kotimaa

Japanin kruu­nunp­rins­si saapuu Suomeen heinäkuussa – "Tämä on harvinainen vierailu"

Kruununprinssi Akishino ja kruununprinsessa Kiko saapuvat heinäkuun alussa Suomeen. Pari vieraili Chilessä vuonna 2017. KUVA: Elvis Gonzalez
Kotimaa 25.6.2019 22:34
Marianna Langenoja

Japanin tuore kruununprinssi Akishino ja kruununprinsessa Kiko vierailevat Suomessa heinäkuun alussa.

Vierailu liittyy tänä vuonna vietettävään Suomen ja Japanin diplomaattisuhteiden satavuotisjuhlavuoteen. Kruununprinssipari viipyy Suomessa neljä päivää ja tapaa myös Sauli Niinistön ja Jenni Haukion Kultarannassa.

Japanilaisen kulttuurin ystävät -yhdistyksen puheenjohtajan Ronny Rönnqvistin mukaan kruununprinssiparin vierailua voidaan pitää varsin harvinaisena. Hän muistaa, että Japanin keisariperheestä olisi tehty 2000-luvulla vain jokunen vierailu Suomeen. Yksi merkittävimmistä oli entisen keisarin Akihiton vierailu.

– Myös heinäkuun vierailu on suuri asia suomalaisille Japanin ystäville. Uskon, että moni haluaisi päästä näkemään parin, jos heidän tarkempi aikataulunsa vain julkistettaisiin, Rönnqvist sanoo.

Hänen mukaansa Japani kiinnostaa Suomessa erityisesti kulttuurinsa, mangan ja budolajien vuoksi.

Kruununprinssipari saapuu Suomeen tiistaina 2. heinäkuuta. Pari tutustuu vierailunsa ensimmäisenä päivänä esimerkiksi Kansallismuseoon, Ateneumiin ja Helsingin tuomiokirkkoon. Keskiviikkona pari laskee seppeleen Hietanimen hautausmaalle sekä vierailee Kultarannan lisäksi Turun linnassa ja Turun tuomiokirkossa. Torstaina kruununprinsessa vierailee esimerkiksi kirjasto Oodissa ja kruununprinssi Fallkullan kotieläintilalla. Lisäksi pari tutustuu suomalaiseen neuvolajärjestelmään.

Vaikka vierailu on puheenjohtaja Ronny Rönnqvistin mukaan hieno ele kruununprinssiparilta, merkittäviä kannanottoja on turha odottaa.

– Kyseessä on lähinnä pr-vierailu, jonka aikana tuskin puhutaan politiikasta.

Akishino nousi kruununprinssiksi huhtikuussa, kun hänen isänsä keisari Akihito luopui vallasta, ja Japanin uudeksi keisariksi nousi tuolloin vanhin poika Naruhito.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

22.7.
Henkilöauto romuttui lunastuskuntoon ulosajossa Sodankylässä, autossa olleet katosivat paikalta
22.7.
Inarijärvellä kuultu avunhuutoja – pelastuslaitos selvittää asiaa helikopterin avulla
22.7.
Lacrosse on hurja laji, jossa pallo viuhuu 180–190 kilometriä tunnissa – Arttu Ylilauri löysi lajin pariin 33-vuotiaana
22.7.
Eurooppaan odotetaan taas ennätyshelteitä: 40 astetta voi mennä rikki Saksassa saakka
22.7.
Britannia haluaa eurooppalaiset joukot turvaamaan merenkulkua Hormuzinsalmella
22.7.
Maailmalla megasuosiota nauttiva kriketti on pyristellyt itselleen jalansijan Oulussa – "Laji sekoitetaan krokettiin" Tilaajille
22.7.
Lokkisiimat pyritään saamaan Kauppurienkadulla valmiiksi ennen Qstock-viikonloppua – "Nyt on positiivisen odottava fiilis"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image