Kotimaa

Jää­te­lö­au­to­jen tulevaisuus vaakalaudalla

Jäätelöautojen kohtalo on vaakalaudalla. Kuva huhtikuulta 2010. KUVA: Tapio Maikkola
Kotimaa 11.10.2012 7:35
Niina Koskela

Kalevan saamien tietojen mukaan Nestlé on ajamassa alas jäätelöautotoimintaa Suomessa. Eräs nimettömänä pysyttelevä Kotijäätelön franchisingyrittäjä kertoo, että Nestlén tavoitteena on vetää jäätelöautot kokonaan Suomen markkinoilta.

”Me saimme tiedon viime viikolla. Henkilökunnalle asiasta on kerrottu tämän viikon alussa”, yrittäjä kertoo.

Nestlén viestintäpäällikkö Aino Pajukangas myöntää, että Suomen Kotijäätelö, joka on Suomen Nestlén tytäryhtiö, on käynnistänyt franchisingyrittäjien kanssa neuvottelut, jotka koskevat liiketoiminnan organisointia.

Pajukangas ei myönnä eikä kiistä, että jäätelöautotoiminta oltaisiin lopettamassa.

Lue lisää 11.10.2012 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (78)

JEE JEE JEE. VUODEN PARAS UUTINEN!

Parikymmentä vuotta olen kärsinyt tuosta kamalasta kakofoniasta, joka on pilannut työviikon jälkeisen lepohetken pihalla riippumatossa. Se ei soi muutamaa minuuttia, vaan koko illan, kun se kiertelee lähistöllä tuntikausia. Pari kertaa olen menettänyt malttini sen mekkalaan, ja olen käynyt vetämässä kuskia turpaan. Tai melkein. Olen käynyt kiinni kuskiparkaan, joka on saanut melkein kuset housuun. Kun pinna palaa, niin päässä naksahtaa, ja harkintakyky pettää. Kerran olin varma, että saan poliisit perääni, mutta mitään ei kuulunut. Johtuu varmaa siitä, että jos asiasta olisi tullut lööpit lehtiin, niin se olisi ollut huonoa mainosta jäätelöautolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Impulsiivinen käytöshäiriö voi olla vaarallinen. Ehkä olisi hyvä jutella asiantuntijan kanssa ennenkuin syyllistyt vakavampaan rikokseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitä saa mitä tilaa. Maailmalta on kuulunut paljonkin uutisia, joissa jäätelöautokuskin kimppuun on käyty. Jos sinä menet ärsyttämään vihaista karhua ja karhu käy päällesi, niin kumman vika?

Mitä se asiantuntija tekee mulle? Lobotomianko? Vai pistää pysyvään lääkehumalaan?
JOKA IKISELLÄ ihmisellä on olemassa sietoraja, jonka ylittämällä ihmisessä saa aikaan primitiivireaktion. Pätee myös sinuun. Jos esim. tökin sinua sormella silmään riittävän usein, niin sinulla käynnistyy refleksi ja lyöt minua. Et voi estää sitä, sillä se ei ole tietoisessa valinnassasi. Kyseessä on ns. ylivoimainen yllyke.

Lähes 20 vuotta jäätelöauton metelin pakkosyöttöä kotiini on allergisoinut minut erittäin pahasti tälle möykälle. Saan hirveän hepulin aina kun kuulen kyseisen äärimmäisen ärsyttävän melodian. Se nostaa verenpaineeni vaarallisen korkeaksi. Olen joskus yrittänyt mitata sitä silloin kun tuo melodia soi, mutta en ole onnistunut raivoltani.

Onko kenelläkään oikeutta ärsyttää ketään näin, varsinkaan hänen omassa kodissaan. Minusta se on törkeää! Valitukset Kotijäätelölle ovat tuoneet vain hetken helpotusta ja vain osittaista helpotusta. Kun kuski vaihtuu, niin möykkä alkaa taas. Se kuuluu häiritsevän kovana hyvinkin kaukaa. Valitus poliisillekaan kotirauhan häirinnästä ei ole auttanut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä. Mikää ei ärsytä enemmän ku jäätelöauton meteli kun olet päiväunilla.

Lailla sais kieltää moisen ihmisten häiritsemisen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikilta muilta autoilta on äänimerkin käyttö laissa ilman ilmeista vaaraa ,kielletty paitsi jäätelöautoilta.Ne myös aiheuttaa vaara kun lapset säntäävät juosten ja polkupyörillä kohti jäätelöautoa.Samoin se häiritse vuorotyön tekijöitä jotka haluavat nukkua illalla ennen yövuoroon menoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ostaa jäätelöä läätelöautosta kun kivijalkakaupassakin jäätelöt vanhenee ja kuivavat koko talven , "tuutit" varsinkin.En ole ostanut jäätelöä jäätelöautosta koskaan ja en tule ostamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jäätelöautolla on makutakuu jäätelöissä. Jos tuutti on kuivanut niin sen voi palauttaa. Ei varmaan voi sinne kivijalkakauppaan. Tosin en ole itse saanut jäätelöautolta vielä kertaakaan "kuivaneita" jäätelöitä vaikka aika säännöllisesti siellä asioinkin. Jätskiautoissa on jätskit todella kovassa pakkasessa että säilyvät takuulla hyvinä. Pitäkää jätskiautot vaan liikenteessä, kyllä meitä ostajia on edelleen. Lyhyt tunnarikaan ei voi häiritä liikaa. Mopoja yms. pörrää ainakin kaupungeissa jatkuvasti ja ne pitää paljon kovempaa meteliä. Naapurin pihalla soittama "humppa" häiritsee paljon enemmän vaikka volyymi on pienempi niin kesto on paljon pidempi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja fränkkäriyrittäjät vuotaa mediaan keskeneräisiä yrityksen sisäisiä asioita. Luulisi olevan salassapito sopimukset sanktioineen näillekin. Oikein että menee leipä yrittäjältä jos ei tämän vertaa sopimusoikeutta ymmärrä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asian sai julkistaa viime perjantaina iltapäivällä. Kun maanantaina meille henkilökunnalle kerrottiin asiasta niin miksei sitä muka voi kertoa myös lehdistölle? Jos vaikka saataisiin meidän uskolliset asiakkaat liikkeelle ja jäätelöautoille vielä jatkoa. Ja samalla tietenkin töitä minulle ja sadalle muulle jatkossakin. Ei työpaikkoja liikaa ole tarjolla pääkaupunkiseudun ulkopuolella!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä muuten estää fränkkäriyrittäjiä jatkamasta omissa nimissä? Ihan äkkiä en usko että yksikään tehdas ei enää myisi heille/teille jäätelöä. Porukka pystyyn ja jatkoa järjestämään, jos se kerran itsensä elättävä bisnes on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmaankin kyse on Kotijäätelön nimen käytöstä ja saavatko jatkossa myyntiin KOTIJÄÄTELÖN jäätelöitä. Jos alkavat myymään jotain tavallisia pingviinituutteja ja ville vallattomia niin kuka niitä viitsii ostaa kun on tottunut maukkaisiin ja laadukkaisiin kotijäätelöihin! Ottakaa nyt järki käteen ja jatkakaa kotijäätelöiden myyntiä autoista jatkossakin jos vaan yrittäjiä löytyy ja pärjäävät omillaan. Suomalaisia yrittäjiä ainakin minä suosin mielelläni!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pingviinijäätelöt (ex-valiojäätelö) on Nestlen omistuksessa ja Ingman sekä GB Glace ovat Unileverin omistuksessa. jos siis haluaa ostaa jotain muuta kuin jättiyritysten jäätelöitä niin suomessa on vaihtoehdot vähissä! Jäätelökoneet vaan kotona surisemaan. Tietysti se jäätelökone pitää meteliä pidempään kuin se jäätelöauton 10 sekuntia pitkä tunnari!

Jätskiautot vaan liikenteeseen jatkossakin. Kyllä meitä ostajia riittää! Makeisvero, polttoaineet yms. varmaan näkyvät hinnoissa mutta ei ne lähikaupan normaalihintaiset tuotteetkaan nyt niin halpoja ole! Laatu ja palvelu ratkaisee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäs olla jotain semmosta mitä ei saa kaupasta. Toista se oli sillon joskus ennen ku kaupasta ei saanu ku jotain Valion vaniljaa, nykyäänhän nuita samanlaisia veneitä ja jos vaikka ja mitä saa kaupastaki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (78)

Uutisvirta

15:38
Oulun yliopiston kansainvälisiin tutkinto-ohjelmiin 1870 hakijaa – hakemuksia tuli sadasta maasta
15:32
Oulun viestintäjohtajan virasta kilpailee enää kolme hakijaa – Päivi Laajala tekee päätöksensä helmikuussa
14:58
Kreikan parlamentti valmistautuu jännittävään äänestykseen Makedonian nimestä
14:57
Kolmatta kertaa nuorten MM-pronssille hiihtänyt Anita Korva: "En olisi pari kuukautta sitten uskonut"
14:46
Puhe kansakunnan tilasta on yli 200 vuotta vanha perinne – Asiantuntija ei usko tradition katkeavan, vaikka puheen ajankohdasta tuli kiistakapula Yhdysvalloissa
14:22
Maarit Feldt-Rannan syöpä on uusiutunut – SDP:n kansanedustaja jää sairauslomalle
14:14
Suomessa noin 500 maitotilaa lopettaa toimintansa vuosittain – Erilaisina tuotteina kulutetusta maidosta joka kolmas litra tulee ulkomailta
65
MT: Lidlin salmonellaa sisältänyt jauheliha havaittiin Oulussa – "Takaisinvedossa on kyse kuluttajan varoittamisesta"
53
Viime kesän kuivuus toi noin 10 prosentin korotuksen sähkölaskuun – sadekesä pudottaisi sähkön hintaa, muttei sähkölaskun loppusummaa
52
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla 16 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna – työttömien määrä laski 3 800 hengellä
34
Hailuodon kiinteän yhteyden rakennustyöt voisivat alkaa loppukesästä 2020 – "Valtio alkaa maksaa, kun liikenne menee yli"
33
Qstock yhteistyöhön design-yritys Vallilan kanssa – muun muassa Pikisaari, Rautasilta ja toriaitat koristavat festivaalikassia
31
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
26
Pohjantuuli puhaltaa – Oulunsalon Riutunkarin tuulivoimalat halutaan korvata uusilla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

249 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Myynti ikäihmisille

Eiköhän ne tiedot rauhanyhdistyksellä vaihda omistajaa. Sopivasti uskonveljet töissä paikoissa, jossa pääsee käsiksi tie... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image