Kotimaa

Jään­mur­to­yh­tiö Arctia on nimittänyt tuuliseksi osoit­tau­tu­nee­seen pestiin Nordic Regional Airlinesin nykyisen toi­mi­tus­joh­ta­jan Maunu Visurin

DI Maunu Visuri (51) on nimitetty Arctia Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi elokuun alusta alkaen. KUVA: Koli, Eija
Kotimaa 15.5.2019 21:09
Riikka Sipilä

Lentoyhtiö Nordic Regional Airlinesin eli Norran toimitusjohtaja Maunu Visuri, 51, siirtyy luotsaamaan valtio-omisteista Arctiaa. Hän aloittaa yhtiön toimitusjohtajana elokuun alussa.

– Maunu Visurilla on vahvat näytöt menestyksellisestä operatiivisesta johtamisesta haasteellisessa kilpailutilanteessa ja investointien rahoituksesta sekä muutosjohtamisesta, jotka ovat myös Arctian menestystekijöitä, hallituksen puheenjohtaja Pertti Saarela kommentoi jäänmurtoyhtiön uuden toimitusjohtajan valintaa.

Arctia ei ole onnistunut tyydyttämään valtio-omisteiselle jäänmurtoyhtiölle asetettuja tulostavoitteita. Yhtiö on ajautunut vaikeaan tilanteeseen etenkin niin sanotun offshore-toimintansa osalta, sillä Arctian jäänmurtajien tarve maailman merillä ei olekaan osoittautunut odotusten mukaiseksi.

Kansainvälinen kilpailu alalla on kovaa, ja Arctian kaluston käyttöastetta pitäisi kasvattaa merkittävästi kannattavuuden varmistamiseksi ja tulevaisuuden investointien rahoittamiseksi.

Konsernin laajeneminen ja yt-neuvottelut

Arctia-konserni laajeni joulukuussa, kun vesiväylien kunnossapito- ja merenmittauspalveluja tuottava Meritaito liitettiin sen tytäryhtiöksi.

Loppuvuodesta käytyjen yt-neuvottelujen päätteeksi toimitusjohtaja Timo Vauraste sai potkut ja yhtiön silloinen talousjohtaja Kim Höijer siirtyi vt. toimitusjohtajan tehtävään.

Keskiviikkona uuteen tehtäväänsä nimitetty Visuri ei halunnut luonnehtia Arctian toimitusjohtajan tehtävää erityisen tuuliseksi pestiksi.

– Aika näyttää, haluan nyt ensin tutustua yhtiön tilanteeseen ja tulevaisuuden näkymiin rauhassa yhtiön hallituksen kanssa. Odotan myös innolla että pääsen tutustumaan uusiin työkavereihin Arctiassa.

Valtio-omisteisen Arctian tuleva toimitusjohtaja ei ole vielä valmis jättämään listaa merenkulkualan tavoitteista hallitusneuvottelijoille Säätytalolle.

– Sama vastaus kuin edellä käy myös tähän: nyt on aika ottaa rauhassa selvää yhtiöstä ja alan markkinatilanteesta, tutustua faktoihin ja mahdollisuuksiin, Maunu Visuri sanoo.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

97
Kommentti: Sähköauton latauspisteet kuuluvat työpaikoille ja taloyhtiöihin – hinta ei ole enää ylivertainen este puhtaammalle autoilulle
48
Vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen: Ministerin pesti kiinnostaa enemmän kuin Bryssel – "Olen käy­tet­tä­vis­sä mi­nis­te­rik­si, en lähde toivomaan mitään"
40
Oulun kaupunginjohtaja: Sote-uudistusta kehitettävä palvelut edellä, maakunnan verotusoikeuden vaikutukset selvitettävä perusteellisesti
22
Oulun torialueen kehittämisen umpikuja seurausta kaupungin liian sinisilmäisestä suhtautumisesta yrittäjän esittämiin suunnitelmiin Lukijalta
16
Euroopan jättävä Jyrki Katainen: Suomeen on helppo palata – Nyt mietin, mikä muu voi sytyttää kuin politiikka
14
Kumpi tienaa enemmän euroedustaja vai kansanedustaja? – Brysselissä tilille voi kilahtaa kuukausipalkkioiden ja kulukorvausten lisäksi tuhansien eurojen veroton päiväraha
12
Leijonat taistelee iltapäivällä loppuottelupaikasta tutuilla ketjukoostumuksilla – Venäjän tähtihyökkääjä Kovaltshuk: "Suomi on vienyt meiltä hermot monta kertaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Lukijakuvat

Uusin lukijakuva

Pelityyni

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Pyörätiellä jalankulkijalla on oikeus valita kumpaa reunaa kulkee, oli koira tai ei. Lue lisää...
Tämä fakta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image