Kotimaa

Jään­mur­to­yh­tiö Arctia on nimittänyt tuuliseksi osoit­tau­tu­nee­seen pestiin Nordic Regional Airlinesin nykyisen toi­mi­tus­joh­ta­jan Maunu Visurin

DI Maunu Visuri (51) on nimitetty Arctia Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi elokuun alusta alkaen. KUVA: Koli, Eija
Kotimaa 15.5.2019 21:09
Riikka Sipilä

Lentoyhtiö Nordic Regional Airlinesin eli Norran toimitusjohtaja Maunu Visuri, 51, siirtyy luotsaamaan valtio-omisteista Arctiaa. Hän aloittaa yhtiön toimitusjohtajana elokuun alussa.

– Maunu Visurilla on vahvat näytöt menestyksellisestä operatiivisesta johtamisesta haasteellisessa kilpailutilanteessa ja investointien rahoituksesta sekä muutosjohtamisesta, jotka ovat myös Arctian menestystekijöitä, hallituksen puheenjohtaja Pertti Saarela kommentoi jäänmurtoyhtiön uuden toimitusjohtajan valintaa.

Arctia ei ole onnistunut tyydyttämään valtio-omisteiselle jäänmurtoyhtiölle asetettuja tulostavoitteita. Yhtiö on ajautunut vaikeaan tilanteeseen etenkin niin sanotun offshore-toimintansa osalta, sillä Arctian jäänmurtajien tarve maailman merillä ei olekaan osoittautunut odotusten mukaiseksi.

Kansainvälinen kilpailu alalla on kovaa, ja Arctian kaluston käyttöastetta pitäisi kasvattaa merkittävästi kannattavuuden varmistamiseksi ja tulevaisuuden investointien rahoittamiseksi.

Konsernin laajeneminen ja yt-neuvottelut

Arctia-konserni laajeni joulukuussa, kun vesiväylien kunnossapito- ja merenmittauspalveluja tuottava Meritaito liitettiin sen tytäryhtiöksi.

Loppuvuodesta käytyjen yt-neuvottelujen päätteeksi toimitusjohtaja Timo Vauraste sai potkut ja yhtiön silloinen talousjohtaja Kim Höijer siirtyi vt. toimitusjohtajan tehtävään.

Keskiviikkona uuteen tehtäväänsä nimitetty Visuri ei halunnut luonnehtia Arctian toimitusjohtajan tehtävää erityisen tuuliseksi pestiksi.

– Aika näyttää, haluan nyt ensin tutustua yhtiön tilanteeseen ja tulevaisuuden näkymiin rauhassa yhtiön hallituksen kanssa. Odotan myös innolla että pääsen tutustumaan uusiin työkavereihin Arctiassa.

Valtio-omisteisen Arctian tuleva toimitusjohtaja ei ole vielä valmis jättämään listaa merenkulkualan tavoitteista hallitusneuvottelijoille Säätytalolle.

– Sama vastaus kuin edellä käy myös tähän: nyt on aika ottaa rauhassa selvää yhtiöstä ja alan markkinatilanteesta, tutustua faktoihin ja mahdollisuuksiin, Maunu Visuri sanoo.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

22:00
Lumotut sanat -festivaali kokoaa oululaisia lapsia ja perheitä kirjallisten asioiden äärelle kuukauden ajan
20:47
Lyonissa kirjepommi haavoittanut useita ihmisiä – kukaan ei ole kuollut
20:47
Talon lunastus ja purku tiehankkeen alta aiheuttivat haikean mielen – Iin ohitustiehanke saattaa alkaa toteutua luultua nopeammin, jo kymmenen vuoden päästä Tilaajille
20:00
Kysyimme, ehtiikö vielä varata kampaajaa ensi viikon lopun valmistujaisia varten – "Muutamia vapaita aikoja on"
19:42
Kumpi tienaa enemmän euroedustaja vai kansanedustaja? – Brysselissä tilille voi kilahtaa kuukausipalkkioiden ja kulukorvausten lisäksi tuhansien eurojen veroton päiväraha
19:40
Sakari Mannisen Minna-äiti pyrkii seuraamaan poikansa jokaisen pelin, puolivälierän suoritus liikutti kyyneliin – Kaapo-koira kaipaa kotona isäntänsä rapsutusta
19:21
Seta huolestui translain kohtalosta hallitusneuvotteluissa – Rinne sanoo ihmisiä auttavia muutoksia olevan tulossa
64
Hamal tekee kahta työtä ja yrittää ansaita nettona 2 600 euroa kuussa, jotta saisi perheensä Suomeen – Korkea tuloraja on vähentänyt perheenyhdistämisiä
46
Nuoret jalkautuivat toisen kerran kaduille ympäri maailmaa ilmaston puolesta – missä ovat aikuiset?
38
Näin asianajajat ja muut oikeusavustajat törttöilevät – "Tuomarilla on persiljaa korvissa aina, kun minä puhun"
33
Jupakka sai uuden käänteen – Heinäluoman rypsiöljyerä myyty loppuun
29
Osaajapula voi olla ratkaiseva isku yksittäisen yrityksen maailmanvalloitukselle – miksi ict-alan työvoiman tarve ja tarjonta eivät kohtaa? Lukijalta
29
Fennovoima: Kaikki lupa-asiakirjat STUKille viimeistään keväällä 2021 – "Viime kesän jälkeenhän koko hankkeen aikataulu on muuttunut"
23
Leijonat kaatoi Ruotsin ja etenee mitalipeleihin! Ratkaisu haettiin jatkoajalta – seuraavaksi vastaan Venäjä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Pyörätiellä jalankulkijalla on oikeus valita kumpaa reunaa kulkee, oli koira tai ei. Lue lisää...
Tämä fakta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image