Kotimaa

Jään­mur­to­yh­tiö Arctia on nimittänyt tuuliseksi osoit­tau­tu­nee­seen pestiin Nordic Regional Airlinesin nykyisen toi­mi­tus­joh­ta­jan Maunu Visurin

DI Maunu Visuri (51) on nimitetty Arctia Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi elokuun alusta alkaen. KUVA: Koli, Eija
Kotimaa 15.5.2019 21:09
Riikka Sipilä

Lentoyhtiö Nordic Regional Airlinesin eli Norran toimitusjohtaja Maunu Visuri, 51, siirtyy luotsaamaan valtio-omisteista Arctiaa. Hän aloittaa yhtiön toimitusjohtajana elokuun alussa.

– Maunu Visurilla on vahvat näytöt menestyksellisestä operatiivisesta johtamisesta haasteellisessa kilpailutilanteessa ja investointien rahoituksesta sekä muutosjohtamisesta, jotka ovat myös Arctian menestystekijöitä, hallituksen puheenjohtaja Pertti Saarela kommentoi jäänmurtoyhtiön uuden toimitusjohtajan valintaa.

Arctia ei ole onnistunut tyydyttämään valtio-omisteiselle jäänmurtoyhtiölle asetettuja tulostavoitteita. Yhtiö on ajautunut vaikeaan tilanteeseen etenkin niin sanotun offshore-toimintansa osalta, sillä Arctian jäänmurtajien tarve maailman merillä ei olekaan osoittautunut odotusten mukaiseksi.

Kansainvälinen kilpailu alalla on kovaa, ja Arctian kaluston käyttöastetta pitäisi kasvattaa merkittävästi kannattavuuden varmistamiseksi ja tulevaisuuden investointien rahoittamiseksi.

Konsernin laajeneminen ja yt-neuvottelut

Arctia-konserni laajeni joulukuussa, kun vesiväylien kunnossapito- ja merenmittauspalveluja tuottava Meritaito liitettiin sen tytäryhtiöksi.

Loppuvuodesta käytyjen yt-neuvottelujen päätteeksi toimitusjohtaja Timo Vauraste sai potkut ja yhtiön silloinen talousjohtaja Kim Höijer siirtyi vt. toimitusjohtajan tehtävään.

Keskiviikkona uuteen tehtäväänsä nimitetty Visuri ei halunnut luonnehtia Arctian toimitusjohtajan tehtävää erityisen tuuliseksi pestiksi.

– Aika näyttää, haluan nyt ensin tutustua yhtiön tilanteeseen ja tulevaisuuden näkymiin rauhassa yhtiön hallituksen kanssa. Odotan myös innolla että pääsen tutustumaan uusiin työkavereihin Arctiassa.

Valtio-omisteisen Arctian tuleva toimitusjohtaja ei ole vielä valmis jättämään listaa merenkulkualan tavoitteista hallitusneuvottelijoille Säätytalolle.

– Sama vastaus kuin edellä käy myös tähän: nyt on aika ottaa rauhassa selvää yhtiöstä ja alan markkinatilanteesta, tutustua faktoihin ja mahdollisuuksiin, Maunu Visuri sanoo.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

10:53
Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä koko ensi viikon – valvonta kohdistuu muun muassa ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen
10:43
Nyt apu ehtii vesille entistä nopeammin: Oulu-Koillismaan pelastuslaitos otti käyttöön vesijetin
10:40
Sorsapoikue joutui pinteeseen Ranualla – pelastuslaitos auttoi poikaset ulos lietealtaasta
10:34
Kotimaisesta viljasta on tulossa keskimääräinen sato – Vuodet eivät ole veljeksiä, sillä vuosi sitten pelättiin jopa leipäpulaa
10:23
Ed Sheeranin lentokenttäkonsertit rikkovat Suomen suurimman konserttitapahtuman ennätyksen – paikalle odotetaan yli 106 000 katsojaa
9:39
Oulun uimarantojen vedet täyttivät laatuvaatimukset – sinilevää kahdella rannalla
9:26
Missä lomapäivä sujuu aurinkoisimmin? – Kaleva etsii Oulun parasta kesäterassia, äänestä suosikkiasi!

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sotkun munkki.

79 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

Minäpä kerron, joten nyt kuulolle! Yleisin palkka "täällä" ei todellakaan ole 4000 kuukaudessa, joten älä puhu höpöjä! ... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image