Kotimaa

Jaakonsaari: Berner koh­tuut­to­mas­sa ryöpytyksessä – "Ehkä siksi, että hän on nainen ja rikas"

Liisa Jaakonsaari (sd.) epäilee liikenne- ja viestintäministerin joutuneen kohtuuttoman höykytyksen kohteeksi siksi, että hän on nainen. KUVA: Tapio Maikkola
Kotimaa 20.4.2016 20:47
Kaleva

EU-parlamentaarikko Liisa Jaakonsaari (sd.) ottaa Twitterissä kantaa liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) saamaan arvosteluun.

Jaakonsaari kirjoittaa Bernerin joutuneen "kohtuuttoman ryöpytyksen kohteeksi" liikenneverkon uudistamisesta ja epäilee syyksi Bernerin sukupuolta ja taloudellista asemaa.

Jaakonsaari puolustaa Berneriä twiittiketjussa sanomalla lisäksi, että Berner vain toteuttaa hallitusohjelmaa ja huomauttaa pääministeri Juha Sipilän (kesk.) päässeen paljon vähemmällä.

Berner ehdotti maanantaina liikenneväylien siirtämistä valtionyhtiön omistukseen. Hallituksen liikennekaari-hankkeen mukaan valtion liikenneverkkoyhtiön toiminta rahoitettaisiin pääasiassa liikenneverkon käyttöön perustuvilla asiakasmaksuilla.

Jaakonsaaren puoluetoveri, demarien puheenjohtaja Antti Rinne luonnehti Bernerin ehdotusta rajuksi siirroksi markkinaehtoisen yhteiskunnan suuntaan.

Rinteen mukaan pieni- ja keskituloiset kantaisivat huomattavasti suuremman osan maksuista jatkossa: Bernerin esityksessä valtionyhtiö rahoittaisi väylien ylläpidon pääasiassa asiakasmaksuilla, kun nyt rahoitus hoituu enimmäkseen verovaroilla.

Rinne piti myös käsittämättömänä ajatuksen sitä, että verovaroin kansalaisten käyttöön rakennetut tiet siirrettäisiin pois poliittisesta päätäntävallasta.

Myös muut puolueet antoivat Bernerin ehdotukselle pyyhkeitä. Vihreiden Ville Niinistö luonnehti esitystä "hölmöläisten hommaksi" ja vasemmistojohtaja Paavo Arhinmäki sanoi yhtiöittämisen aiheuttavan demokratiavajeen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (145)

Kyllä Berneriä pitää arvostella nimenomaan hänen hölmön ehdotuksensa takia jossa kyykytetään köyhiä ja keskivero suomalaisia hankkeella jossa tiet siirretään sähköverkkojen tapaan suurpääoman hallintaan !! Tuo hanke saatava pysäytetyksi heti alkumetreillä koska kohta maksetaan hulluja hintoja teiden käytöstä ! ja sen seurauksena liikkuminen ja matkailu vähenee sekä kuljetuskustannukset nousevat pilviin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liisan kommentissa on totta ainakin toinen puoli. Huolestuttavampaa kuitenkin on opposition pahemman kerran paikoilleen juuttunut retoriikka, jonka yhteys reaalitodellisuuteen on katkennut. Pj. Rinne käyttää puhdasta pelottelutaktiikkaa, Niinistö provosoituu kerta toisensa jälkeen ja Arhinmäki höpöttää parlamentaarisessa demokratiassa enemmistöhallituksen edessä demokratiavajeesta. Oppositio ei ole vieläkään antanut vastausta kysymykseen, millä kaikki hyvä maksetaan: verotulot eivät riitä, säästöjä ei saa tehdä, leikata ei saa, mitä? Oppositiolla ei ole uskottavaa vaihtoehtoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä Jaakonsaari on aiemmilla kommenteillaan todistanut olevansa aivan täydellisesti vieraantunut tavallisen kansan todellisuudesta. Euroopan herkkupöydillä on sellainen vaikutus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liisa on ihminen, joka on pettänyt minut! En koskaan ymmärrä sinun Lissu aivoituksia, olet tosi kaukana työläisten asiaa ajavana ihmisenä, olet pääoman ja EU:uun sanansaattaja, en kaipaa sinua petturia, jos SPD tahtoo nousta, niin sinulle erokirja ja äkkiä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisikohan Bernerin ryöpytys ns. itse aiheutettua päänsärkyä. Olemalla ajattelematon, osaamaton, epälooginen ja ylimielinen kansainvälisen "verosuunnittelun" ymmärtäjä, tähän kyllä on mahdollista päästä vaivattomasti - sukupuolesta riippumatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistaakseni Lipponen kehui Liisaa kovaksi jätkäsi ollessaan pääministeri(Liisa muuta sinäkin jo Portugalin viettämään eläkepäiviä muiden porvarien seuraksi)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Anneli Jäätteenmäki tämän sai kokea. Hänet syyllistettiin ja kuitenkaan ei saanut tuomiota. Aivan lapsellinen paperi jonka olisi saanut muualtakin käyttöön. Valtava mekastus asiasta ja joutui Pääministerin paikalta lähteen. Ville Itäläkin huusi eduskunnassa ja sen huudon vieläkin kuulen korvissani. Niin kuin olisi jokin maanpetos tapahtunut ja mitään ei ollut tapahtunut.Kenellekkään ei asiasta tullut vahinkoa. Annelin tilalla jos olisi ollut mies niin mitään ei olisi tapahtunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse asiassa henkilö joka suuttui ja näytti Annelille ovea, oli nainen, Suomen tasavallan presidentti Tarja Halonen.
Eikö se ollutkin sitten mies, joka sai presidentin kansliasta kenkää, kun oli tässä asiassa auttanut Annelia?
Pitäähän sitä tietenkin joka asiasta yrittää vääntää tasa-arvoasiaa. Miehet eivät edes kehtaisi, oikeasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinne etunenässä tyrkkii Naisia.Ensin hyväksyy Yhtiöittämisen ja sitten ei hyväksy.Rinne puhuu ihan puutaheinää.Kuka häneen voi luottaa.Ei kukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistakaa että kun Jaakonsaari oli työministerinä hän oli suuressa roolissa työvoimavuokraus yrityksessä.
Tytti Tuppurainenkin kiertää Suomea , kuin kaupparatsu, Nasima Razmyar´in kanssa. Heidän pääasiallenen asiansa on maahanmuutto. Naisasia näyttää olevan myös pääroollisaa koska noissa "keskustelukokouksissa on pääsääntöisesti naisvalta.
Antti Rinteen tultua SDP johtoon on selvästi näkynyt naisten osuus valitusvirsien teossa.
Sekin vielä että nyt SDP:n naiset ovat lähempänä Kokoomuksen oikean laidan poliitiikkaa kuin SDP:n linjaa.
SDP: kannatuksen nousu viimeisimmissä tutkimuksissa ei olekkaan naisten ansiota .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hmm. Yleensä pidän Jaakonsaaren kannanottoja arvossa. Mutta nyt olen eri mieltä. Mielestäni Berner ei ole saanut sen enempää arvostelua kuin muutkaan ministerit esittäessään kiistanalaisia uudistustoimenpiteitä. Hän on monella lailla sohaissut muurahaispesään. Noin radikaaleja uudistustoimenpiteitä esittäessään siihen saakin varautua.
Mielestäni sukupuolella ja rikkaudella ei ole asian kanssa tekemistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä kertaa olen demariedustajan kanssa täysin samaa mieltä! Naispoliitikkoja ruoskitaan ja vastustetaan aivan eri tavalla kuin miehiä. Kaikkein erikoisinta on, että ne media ja vasemmistopuolueet/vihreät osallistuvat tähän todella innokkaasti. Ne, jotka muka omien sanojensa mukaan aina puolustavat ja hehkuttavat sukupuolten välistä tasa-arvoa lyövät Berneriä nyt oikein urakalla.

Oppositiolla ei näköjään Suomessakaan ole mitään rajoja, mitä tahansa saa sanoa populismin eteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä viitsi puhua roskaa. Tyhmät ehdotukset saavat arvoisensa käsittelyn. On aivan sama tekipä sen nainen, mies tai jotain siltä väliltä. Stubb, Sipilä, Soini ja muut MIEHET ovat saaneet varmasti oman osansa arvostelusta, eikä silloin ole vedetty esiin mitään feministi/sovinisti kortteja, tai itketty sukupuolisyrjinnästä. Käsittämättömiä kommentteja joissa hukkuu pääasia, eli TYPERÄ ALOITE!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liisa on hakoteillä.
Kyse on ko bulvaani-ministerin selvitysten linjausten tosiasioista.
www.talouselama.fi/uutiset/~/a2202088
Mikään ei ole perusteiltaan muuttunut - eikä ne voi muuttua. Sumutusta sumutuksen jälkeen että saadaan joku laskutusautomaatti kansalaisten rahojen kavaltamiseksi joidenkin harvojen taskuihin.
http://uusi.voima.fi/blog/arkisto-voima/veronkiertotemppu-kuinka-se-tehdaan/
Sama markkinafundamentalismin syöpä on puolue, uskonto, sukupuoli- jms. riippumatonta.
Kuinka monta rikostutkintaa on tehty? - Ei ainuttakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (145)

Uutisvirta

16.2.
CNN: Yli tuhat USA:n oikeusministeriön ex-työntekijää vaatii ministerin eroa – Barrin epäillään taipuneen Trumpin painostukseen
16.2.
Uusien elämysten iltapäivä – Lentopalloseura Etta sai Iissä uusia ystäviä: "Tällaiset pelit ovat lajille älyttömän tärkeitä" Tilaajille
16.2.
Son Tottenhamin sankari – Arsenal juhli murskavoittoa
16.2.
Hallitus aikoo muuttaa potilasdirektiivin toimeenpanoa sote-uudistuksen yhteydessä
16.2.
Miten hallita aikaa niin, että rentoutumisellekin jää tilaa? Oululaisopiskelija: "Tärkeintä jaksamiselle on ehtiä möllöttää välillä kotona"
16.2.
Iin uudessa liikuntahallissa lähes 500 katsojaa, Ettan peliesitys ei riittänyt
16.2.
Lentopallohuumaa Iissä – nimikirjoitukset menivät kuin kuumille kiville, vaikka Ettan esitys pelikentällä jäi pahasti vajaaksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s.
Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

158 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi asuntojen arvo laskee koko suomessa?

kysykääpä itseltänne että missäpäin oulua haluaisitte asua, jos olisi varaa. Siellä eivät hinnat laske. Kaikki eivät näe... Lue lisää...
Sijaintisijainsijain...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image