Kotimaa

It­se­näi­syys­päi­vä­nä osoitetaan taas mieltä Helsingissä – uusnatsit ja heidän vastustajansa aloittavat kulkueet

Samat kulkueet ja mielenosoitukset olivat liikkeellä myös vuosi sitten. Arkistokuva Helsinki ilman natseja-mielenosoituksesta.
Kotimaa 6.12.2018 14:22
Ossi Rajala

Helsingissä järjestetään useita mielenosoituksia ja kulkueita itsenäisyyspäivänä.

Ensimmäisenä lähtee liikkeelle uusnatsien Pohjoismainen vastarintaliike, jonka marssi lähtee Helsingin Kaisaniemenrannasta kello 15:n aikaan. Marssi kulkee Kallion kaupunginosan kautta Töölöön.

Vastarintaliikkeen lakkauttamispäätös ei ole vielä lainvoimainen. Näin poliisi sallii uusnatsien kulkueen.

Uusnatsien tapahtumailmoituksessa sanotaan, etteivät he halua Suomen muuttuvan monikulttuuriseksi poliisivaltioksi.

Kalliossa järjestetään myös vastamielenosoitus Kallio ilman natseja -nimellä. Helsingin Sanomien mukaan tälle vastamielenosoitukselle ei ollisi haettu lupaa poliisilta.

Vastamielenosoituksen järjestäjät kehottavat takku.net-sivustolla alueella asuvia ripustamaan ikkunoihinsa esimerkiksi sateenkaarilippuja ja olemaan paikalla Hakaniemessä pitämässä uusnatseja vastustavaa meteliä.

Natsien vastainen ilmaus iltapäivällä

Kello 16 aikoihin Helsingin Narinkkatorilla käynnistyy Helsinki ilman natseja -mielenosoitus, jossa vastustetaan rasismia ja fasismia. Natseja vastustava mielenosoitus järjestetään itsenäisyyspäivänä nyt kolmatta kertaa ja se on poliisin tiedossa. Marssi kulkee Narinkkatorilta Töölöön siten, ettei kulkue kohtaa uusnatseja reitillään.

Mielenosoituksen järjestäjiin kuuluvat ainakin Helsingin vasemmistonuoret, Varisverkosto, A-ryhmä ja Suomi-Rojava.

Järjestäjät kertovat, että he vastustavat myös alkuillasta kokoontuvaa 612-soihtukulkuetta, jota he kuvaavat äärioikeistoa yhdistäväksi tapahtumaksi.

Soihtukulkueen järjestäjät puolestaan korostavat kulkueen olevan poliittisesti sitoutumaton ja isänmaallinen tapahtuma, jonka toivotaan yhdistävän kansaa.

Ainakin Pohjoismainen vastarintaliike on järjestänyt tapahtumansa niin, että sen jäsenet ehtivät 612-kulkueeseen ja ryhmä myös vinkkaa soihtukulkueesta verkkosivuillaan.

Ei poliittisia tunnuksia soihtukulkueessa

Kello 18:30 alkava 612-soihtukulkue kulkee Töölöstä Hietaniemen hautausmaalle. 612-soihtukulkue järjestäjät korostavat, että kulkueessa ei saa näyttää mitään poliittisia tunnuksia.

– Poliittisten merkkien ja tunnusten esillä pitäminen ja käyttäminen tapahtumassa on edelleen kielletty. Kulkueen kärjessä liikkuva yhdistyksen asettama lippuairueen saattama Suomen lippu on ainoa lippu, tapahtuman esittelyssä kerrotaan.

Soihtukulkue haluaa järjestäjiensä mukaan olla kansaa yhdistävä tapahtuma.

Lisäksi pääkaupunkiseudun opiskelijat juhlivat Suomen itsenäisyyttä opiskelijoiden itsenäisyyspäivän perinteisessä juhlakulkueessa, joka lähtee kello 17 Hietaniemen hautausmaalta ja etenee Senaatintorille.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Valheesta ei tule totta, vaikka sitä kuinka mediassa toitotetaan. Suomessa on turhaa otsikoissa huutaa natseista, kun niitä ei maassa ole ainuttakaan. Viimeiset natsit ovat miltei satavuotiaita ja pian haudassa. Sen sijaan Suomessa on, tieto Supolta, pari bussilastillista kaljuja höyrypäitä, jotka kaipaisivat pään uudelleen ohjelmointia. Vaaraksi tai kovin isoa kulkuetta näistä ei saa, vaikka kuinka lehdet asialla revittelevät. Toivoisin siis vastuulliselta medialta sitä oikeaa vastuullisuutta uutisoida asioista oikeassa mittakaavassa. Jos tämä ei millään onnistu, niin poistakaa mainoksistanne sana vastuullinen, kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

helsinki ilman natseja -mielenosoituksen voisi seuraavan kerran järjestää vaikka Tampereella ja jättää pääkaupungin samanhenkisten juhlapaikaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käsittämätöntä toimintaa ihmisillä itsenäisyyspäivänä. Eivätkö nämä ihmiset kunnioita itsenäisyyspäivää, että keskityttäisiin siihen tämmöisenä päivänä. Suomessa on päiviä paljon jolloin voi harjoittaa mielenilmaisua muina päivinä. Miksi pitää suomen itsenäisyyspäivä pilata. Nämä ihmiset ovat pahoja ja tekevät negatiivisella ajattelu maailmallaan hallaa kaikille kun ruokkivat itse rasistisuutta. Rasistisuutta ei olisi ja ihmiset olisivat tasa-arvoisia jos näitä negatiivisen ajatuksen tuojia ja mediaa ruokkivia ihmisiä ei olisi. Toivottavasti nämä ihmiset poliisi hoitaa hyvin ja rauhassa kaikki saisivat viettää rauhassa itsenäisyyspäivää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi lehdistössä mainitaan aina äärioikeiston vastustajat? Miksi ei käytetä termiä äärivasemmisto? Kumpaakin äärilaitaa tulisi käsitellä samalla tavalla lehdistössä. Radikaaleista liikkeistä ei ole koskaan seurannut mitään hyvää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi meidän pitää vuosi toisensa jälkeen sietää itsenäisyyspäivänä kaduilla marssivia natseja sekä riehuvia naamioituneita vasemmistolaisia? Eikö näille riemuidiooteille voisi osoittaa jonkin hieman syrjäisemmän paikan osoitella mieliään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saapas nähdä jälleen millaisen mellakan (siis virallisesti rauhallisen mielenilmaisun) anarkomarkot saavat aikaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa nyt ei hakattas ainakaan hevosia, ettei ne vauhkoonnu ja tönäse pinkkiseen lastenlakkiin pukeutunutta anarkistia. Tubesta löytyy legendaarinen pätkä nimeltä poliisihevonen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa ei 612-kulkueen jäsenet tällä kertaa pahoinpitelisi ketään vääränlaisen paidan heiluttelusta tai kävisi sotkemassa sankarihautoja kuten kävi pari vuotta sitten. Löytyy googlaamalla vaikka 612-kulkue ja Hietaniemen hautausmaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko uusnatsit jokin ryhmittymä vai median keksimä nimi? Selkeätä vastausta en ole löytänyt. Jos jokin ryhmä on maahanmuuttokriittinen, voiko heitä kutsua uusnatseiksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa yritin itsekin googlettaa että ovatko he nyt sitten virallisesti natseja vai onko valittu termi jolla on usein ikävämpi leima mutta jolla voidaan periaatteessa tarkoittaa samaa kansallissosialismia. Enemmän kuitenkin vaikuttaa median tavalta luoda ennakkoluulo käyttämällä nimenomaan natsitermiä ja vieläpä uusnatsitermiä. Tätä se media on, myyvät juttuja värittämällä ja painottamalla tekstejään sellaisin termein että ihmisiä alkaa pelottamaan. Kuten vaikkapa rasisitit terminä sen sijaan että olisi se niin sanottu "haittamaahanmuuttokriittisyys" jossa kritisoidaan sitä että rikollisia ei tulisi päästää lisää tähän maahan ja heidät tulisi karkoittaa kun taas osa yrittää estä heidän karkoituksen maasta nostaen yhteiskunnan kuluja ja mahdollistamalla rikollisen vapaaksipääsyn jos tämä pääsee pakenemaan jolloinka viattomat kärsivät ja jokainen tällainen paikka vie tilaa oikeasti turvapaikan tarvitsevalta kun resurssit eivät riitä niitä tarvitseville :/

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13.10.
Syyrian armeija liittymässä taisteluun Turkin hyökkäystä vastaan – pakoteuhkaukset tai asevientikiellot eivät taivuta Erdogania
13.10.
Metsästäjä nousi tielle pysähtyneestä autosta ja ampui koppelon Savukoskella – haulikko ja saalis takavarikoitiin
13.10.
Jenni Saarinen pisti ennätykset uusiksi ja sijoittui neljänneksi Finlandia Trophyssa
13.10.
Kansallismielisen Laki ja oikeus -puolueen johtaja Jaroslaw Kaczynski julistautui vaalivoittajaksi Puolassa
13.10.
Lämpötilat pysyvät Oulussa vielä plussan puolella – keskiviikkona kannattaa varautua huonoon ajokeliin, taivaalta voi tulla vettä, räntää tai lunta
13.10.
Hailuodon lautan kantavuus on muuttunut, Merisilta-lautta huollossa useita viikkoja
13.10.
Kaisa Sali päätti uransa kuudenteen sijaan Havaijin Ironmanissa – "Olo on tyhjä, mutta onnellinen"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä Kuusamon kunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu paikoin huonoksi yöllä ja aamulla Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Turkki hyökkäsi syyriaan

106 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Leipäjonossa kuultua

Kommentoijalle haluttaisi sanoa, että leipäjonokeskustelu on Suomessa niin loppuun kaluttu ja populistinen aihe, joka ei... Lue lisää...
Peruspekka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.10.

Fingerpori

14.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image