Kotimaa

It­se­näi­syys­päi­vä­nä osoitetaan taas mieltä Helsingissä – uusnatsit ja heidän vastustajansa aloittavat kulkueet

Samat kulkueet ja mielenosoitukset olivat liikkeellä myös vuosi sitten. Arkistokuva Helsinki ilman natseja-mielenosoituksesta.
Kotimaa 6.12.2018 14:22
Ossi Rajala

Helsingissä järjestetään useita mielenosoituksia ja kulkueita itsenäisyyspäivänä.

Ensimmäisenä lähtee liikkeelle uusnatsien Pohjoismainen vastarintaliike, jonka marssi lähtee Helsingin Kaisaniemenrannasta kello 15:n aikaan. Marssi kulkee Kallion kaupunginosan kautta Töölöön.

Vastarintaliikkeen lakkauttamispäätös ei ole vielä lainvoimainen. Näin poliisi sallii uusnatsien kulkueen.

Uusnatsien tapahtumailmoituksessa sanotaan, etteivät he halua Suomen muuttuvan monikulttuuriseksi poliisivaltioksi.

Kalliossa järjestetään myös vastamielenosoitus Kallio ilman natseja -nimellä. Helsingin Sanomien mukaan tälle vastamielenosoitukselle ei ollisi haettu lupaa poliisilta.

Vastamielenosoituksen järjestäjät kehottavat takku.net-sivustolla alueella asuvia ripustamaan ikkunoihinsa esimerkiksi sateenkaarilippuja ja olemaan paikalla Hakaniemessä pitämässä uusnatseja vastustavaa meteliä.

Natsien vastainen ilmaus iltapäivällä

Kello 16 aikoihin Helsingin Narinkkatorilla käynnistyy Helsinki ilman natseja -mielenosoitus, jossa vastustetaan rasismia ja fasismia. Natseja vastustava mielenosoitus järjestetään itsenäisyyspäivänä nyt kolmatta kertaa ja se on poliisin tiedossa. Marssi kulkee Narinkkatorilta Töölöön siten, ettei kulkue kohtaa uusnatseja reitillään.

Mielenosoituksen järjestäjiin kuuluvat ainakin Helsingin vasemmistonuoret, Varisverkosto, A-ryhmä ja Suomi-Rojava.

Järjestäjät kertovat, että he vastustavat myös alkuillasta kokoontuvaa 612-soihtukulkuetta, jota he kuvaavat äärioikeistoa yhdistäväksi tapahtumaksi.

Soihtukulkueen järjestäjät puolestaan korostavat kulkueen olevan poliittisesti sitoutumaton ja isänmaallinen tapahtuma, jonka toivotaan yhdistävän kansaa.

Ainakin Pohjoismainen vastarintaliike on järjestänyt tapahtumansa niin, että sen jäsenet ehtivät 612-kulkueeseen ja ryhmä myös vinkkaa soihtukulkueesta verkkosivuillaan.

Ei poliittisia tunnuksia soihtukulkueessa

Kello 18:30 alkava 612-soihtukulkue kulkee Töölöstä Hietaniemen hautausmaalle. 612-soihtukulkue järjestäjät korostavat, että kulkueessa ei saa näyttää mitään poliittisia tunnuksia.

– Poliittisten merkkien ja tunnusten esillä pitäminen ja käyttäminen tapahtumassa on edelleen kielletty. Kulkueen kärjessä liikkuva yhdistyksen asettama lippuairueen saattama Suomen lippu on ainoa lippu, tapahtuman esittelyssä kerrotaan.

Soihtukulkue haluaa järjestäjiensä mukaan olla kansaa yhdistävä tapahtuma.

Lisäksi pääkaupunkiseudun opiskelijat juhlivat Suomen itsenäisyyttä opiskelijoiden itsenäisyyspäivän perinteisessä juhlakulkueessa, joka lähtee kello 17 Hietaniemen hautausmaalta ja etenee Senaatintorille.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Valheesta ei tule totta, vaikka sitä kuinka mediassa toitotetaan. Suomessa on turhaa otsikoissa huutaa natseista, kun niitä ei maassa ole ainuttakaan. Viimeiset natsit ovat miltei satavuotiaita ja pian haudassa. Sen sijaan Suomessa on, tieto Supolta, pari bussilastillista kaljuja höyrypäitä, jotka kaipaisivat pään uudelleen ohjelmointia. Vaaraksi tai kovin isoa kulkuetta näistä ei saa, vaikka kuinka lehdet asialla revittelevät. Toivoisin siis vastuulliselta medialta sitä oikeaa vastuullisuutta uutisoida asioista oikeassa mittakaavassa. Jos tämä ei millään onnistu, niin poistakaa mainoksistanne sana vastuullinen, kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

helsinki ilman natseja -mielenosoituksen voisi seuraavan kerran järjestää vaikka Tampereella ja jättää pääkaupungin samanhenkisten juhlapaikaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käsittämätöntä toimintaa ihmisillä itsenäisyyspäivänä. Eivätkö nämä ihmiset kunnioita itsenäisyyspäivää, että keskityttäisiin siihen tämmöisenä päivänä. Suomessa on päiviä paljon jolloin voi harjoittaa mielenilmaisua muina päivinä. Miksi pitää suomen itsenäisyyspäivä pilata. Nämä ihmiset ovat pahoja ja tekevät negatiivisella ajattelu maailmallaan hallaa kaikille kun ruokkivat itse rasistisuutta. Rasistisuutta ei olisi ja ihmiset olisivat tasa-arvoisia jos näitä negatiivisen ajatuksen tuojia ja mediaa ruokkivia ihmisiä ei olisi. Toivottavasti nämä ihmiset poliisi hoitaa hyvin ja rauhassa kaikki saisivat viettää rauhassa itsenäisyyspäivää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi lehdistössä mainitaan aina äärioikeiston vastustajat? Miksi ei käytetä termiä äärivasemmisto? Kumpaakin äärilaitaa tulisi käsitellä samalla tavalla lehdistössä. Radikaaleista liikkeistä ei ole koskaan seurannut mitään hyvää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi meidän pitää vuosi toisensa jälkeen sietää itsenäisyyspäivänä kaduilla marssivia natseja sekä riehuvia naamioituneita vasemmistolaisia? Eikö näille riemuidiooteille voisi osoittaa jonkin hieman syrjäisemmän paikan osoitella mieliään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saapas nähdä jälleen millaisen mellakan (siis virallisesti rauhallisen mielenilmaisun) anarkomarkot saavat aikaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa nyt ei hakattas ainakaan hevosia, ettei ne vauhkoonnu ja tönäse pinkkiseen lastenlakkiin pukeutunutta anarkistia. Tubesta löytyy legendaarinen pätkä nimeltä poliisihevonen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa ei 612-kulkueen jäsenet tällä kertaa pahoinpitelisi ketään vääränlaisen paidan heiluttelusta tai kävisi sotkemassa sankarihautoja kuten kävi pari vuotta sitten. Löytyy googlaamalla vaikka 612-kulkue ja Hietaniemen hautausmaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko uusnatsit jokin ryhmittymä vai median keksimä nimi? Selkeätä vastausta en ole löytänyt. Jos jokin ryhmä on maahanmuuttokriittinen, voiko heitä kutsua uusnatseiksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa yritin itsekin googlettaa että ovatko he nyt sitten virallisesti natseja vai onko valittu termi jolla on usein ikävämpi leima mutta jolla voidaan periaatteessa tarkoittaa samaa kansallissosialismia. Enemmän kuitenkin vaikuttaa median tavalta luoda ennakkoluulo käyttämällä nimenomaan natsitermiä ja vieläpä uusnatsitermiä. Tätä se media on, myyvät juttuja värittämällä ja painottamalla tekstejään sellaisin termein että ihmisiä alkaa pelottamaan. Kuten vaikkapa rasisitit terminä sen sijaan että olisi se niin sanottu "haittamaahanmuuttokriittisyys" jossa kritisoidaan sitä että rikollisia ei tulisi päästää lisää tähän maahan ja heidät tulisi karkoittaa kun taas osa yrittää estä heidän karkoituksen maasta nostaen yhteiskunnan kuluja ja mahdollistamalla rikollisen vapaaksipääsyn jos tämä pääsee pakenemaan jolloinka viattomat kärsivät ja jokainen tällainen paikka vie tilaa oikeasti turvapaikan tarvitsevalta kun resurssit eivät riitä niitä tarvitseville :/

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamusta alkaen Etelä-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen Kainuun maakunnassa, Keski-Lapissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Olen ansiosidonnaisella

169 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sairaanhoitajille 6,8 %n korotus

Hoitajat tekee hyvin tärkeää ja vastuullista työtä kaikki kunnia heille pulinat pois korotukset heille suotakoon. Lue lisää...
KJ J

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image