Kotimaa

It­se­näi­syys­päi­vä­nä osoitetaan taas mieltä Helsingissä – uusnatsit ja heidän vastustajansa aloittavat kulkueet

Samat kulkueet ja mielenosoitukset olivat liikkeellä myös vuosi sitten. Arkistokuva Helsinki ilman natseja-mielenosoituksesta.
Kotimaa 6.12.2018 14:22
Ossi Rajala

Helsingissä järjestetään useita mielenosoituksia ja kulkueita itsenäisyyspäivänä.

Ensimmäisenä lähtee liikkeelle uusnatsien Pohjoismainen vastarintaliike, jonka marssi lähtee Helsingin Kaisaniemenrannasta kello 15:n aikaan. Marssi kulkee Kallion kaupunginosan kautta Töölöön.

Vastarintaliikkeen lakkauttamispäätös ei ole vielä lainvoimainen. Näin poliisi sallii uusnatsien kulkueen.

Uusnatsien tapahtumailmoituksessa sanotaan, etteivät he halua Suomen muuttuvan monikulttuuriseksi poliisivaltioksi.

Kalliossa järjestetään myös vastamielenosoitus Kallio ilman natseja -nimellä. Helsingin Sanomien mukaan tälle vastamielenosoitukselle ei ollisi haettu lupaa poliisilta.

Vastamielenosoituksen järjestäjät kehottavat takku.net-sivustolla alueella asuvia ripustamaan ikkunoihinsa esimerkiksi sateenkaarilippuja ja olemaan paikalla Hakaniemessä pitämässä uusnatseja vastustavaa meteliä.

Natsien vastainen ilmaus iltapäivällä

Kello 16 aikoihin Helsingin Narinkkatorilla käynnistyy Helsinki ilman natseja -mielenosoitus, jossa vastustetaan rasismia ja fasismia. Natseja vastustava mielenosoitus järjestetään itsenäisyyspäivänä nyt kolmatta kertaa ja se on poliisin tiedossa. Marssi kulkee Narinkkatorilta Töölöön siten, ettei kulkue kohtaa uusnatseja reitillään.

Mielenosoituksen järjestäjiin kuuluvat ainakin Helsingin vasemmistonuoret, Varisverkosto, A-ryhmä ja Suomi-Rojava.

Järjestäjät kertovat, että he vastustavat myös alkuillasta kokoontuvaa 612-soihtukulkuetta, jota he kuvaavat äärioikeistoa yhdistäväksi tapahtumaksi.

Soihtukulkueen järjestäjät puolestaan korostavat kulkueen olevan poliittisesti sitoutumaton ja isänmaallinen tapahtuma, jonka toivotaan yhdistävän kansaa.

Ainakin Pohjoismainen vastarintaliike on järjestänyt tapahtumansa niin, että sen jäsenet ehtivät 612-kulkueeseen ja ryhmä myös vinkkaa soihtukulkueesta verkkosivuillaan.

Ei poliittisia tunnuksia soihtukulkueessa

Kello 18:30 alkava 612-soihtukulkue kulkee Töölöstä Hietaniemen hautausmaalle. 612-soihtukulkue järjestäjät korostavat, että kulkueessa ei saa näyttää mitään poliittisia tunnuksia.

– Poliittisten merkkien ja tunnusten esillä pitäminen ja käyttäminen tapahtumassa on edelleen kielletty. Kulkueen kärjessä liikkuva yhdistyksen asettama lippuairueen saattama Suomen lippu on ainoa lippu, tapahtuman esittelyssä kerrotaan.

Soihtukulkue haluaa järjestäjiensä mukaan olla kansaa yhdistävä tapahtuma.

Lisäksi pääkaupunkiseudun opiskelijat juhlivat Suomen itsenäisyyttä opiskelijoiden itsenäisyyspäivän perinteisessä juhlakulkueessa, joka lähtee kello 17 Hietaniemen hautausmaalta ja etenee Senaatintorille.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Valheesta ei tule totta, vaikka sitä kuinka mediassa toitotetaan. Suomessa on turhaa otsikoissa huutaa natseista, kun niitä ei maassa ole ainuttakaan. Viimeiset natsit ovat miltei satavuotiaita ja pian haudassa. Sen sijaan Suomessa on, tieto Supolta, pari bussilastillista kaljuja höyrypäitä, jotka kaipaisivat pään uudelleen ohjelmointia. Vaaraksi tai kovin isoa kulkuetta näistä ei saa, vaikka kuinka lehdet asialla revittelevät. Toivoisin siis vastuulliselta medialta sitä oikeaa vastuullisuutta uutisoida asioista oikeassa mittakaavassa. Jos tämä ei millään onnistu, niin poistakaa mainoksistanne sana vastuullinen, kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

helsinki ilman natseja -mielenosoituksen voisi seuraavan kerran järjestää vaikka Tampereella ja jättää pääkaupungin samanhenkisten juhlapaikaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käsittämätöntä toimintaa ihmisillä itsenäisyyspäivänä. Eivätkö nämä ihmiset kunnioita itsenäisyyspäivää, että keskityttäisiin siihen tämmöisenä päivänä. Suomessa on päiviä paljon jolloin voi harjoittaa mielenilmaisua muina päivinä. Miksi pitää suomen itsenäisyyspäivä pilata. Nämä ihmiset ovat pahoja ja tekevät negatiivisella ajattelu maailmallaan hallaa kaikille kun ruokkivat itse rasistisuutta. Rasistisuutta ei olisi ja ihmiset olisivat tasa-arvoisia jos näitä negatiivisen ajatuksen tuojia ja mediaa ruokkivia ihmisiä ei olisi. Toivottavasti nämä ihmiset poliisi hoitaa hyvin ja rauhassa kaikki saisivat viettää rauhassa itsenäisyyspäivää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi lehdistössä mainitaan aina äärioikeiston vastustajat? Miksi ei käytetä termiä äärivasemmisto? Kumpaakin äärilaitaa tulisi käsitellä samalla tavalla lehdistössä. Radikaaleista liikkeistä ei ole koskaan seurannut mitään hyvää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi meidän pitää vuosi toisensa jälkeen sietää itsenäisyyspäivänä kaduilla marssivia natseja sekä riehuvia naamioituneita vasemmistolaisia? Eikö näille riemuidiooteille voisi osoittaa jonkin hieman syrjäisemmän paikan osoitella mieliään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saapas nähdä jälleen millaisen mellakan (siis virallisesti rauhallisen mielenilmaisun) anarkomarkot saavat aikaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa nyt ei hakattas ainakaan hevosia, ettei ne vauhkoonnu ja tönäse pinkkiseen lastenlakkiin pukeutunutta anarkistia. Tubesta löytyy legendaarinen pätkä nimeltä poliisihevonen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa ei 612-kulkueen jäsenet tällä kertaa pahoinpitelisi ketään vääränlaisen paidan heiluttelusta tai kävisi sotkemassa sankarihautoja kuten kävi pari vuotta sitten. Löytyy googlaamalla vaikka 612-kulkue ja Hietaniemen hautausmaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko uusnatsit jokin ryhmittymä vai median keksimä nimi? Selkeätä vastausta en ole löytänyt. Jos jokin ryhmä on maahanmuuttokriittinen, voiko heitä kutsua uusnatseiksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa yritin itsekin googlettaa että ovatko he nyt sitten virallisesti natseja vai onko valittu termi jolla on usein ikävämpi leima mutta jolla voidaan periaatteessa tarkoittaa samaa kansallissosialismia. Enemmän kuitenkin vaikuttaa median tavalta luoda ennakkoluulo käyttämällä nimenomaan natsitermiä ja vieläpä uusnatsitermiä. Tätä se media on, myyvät juttuja värittämällä ja painottamalla tekstejään sellaisin termein että ihmisiä alkaa pelottamaan. Kuten vaikkapa rasisitit terminä sen sijaan että olisi se niin sanottu "haittamaahanmuuttokriittisyys" jossa kritisoidaan sitä että rikollisia ei tulisi päästää lisää tähän maahan ja heidät tulisi karkoittaa kun taas osa yrittää estä heidän karkoituksen maasta nostaen yhteiskunnan kuluja ja mahdollistamalla rikollisen vapaaksipääsyn jos tämä pääsee pakenemaan jolloinka viattomat kärsivät ja jokainen tällainen paikka vie tilaa oikeasti turvapaikan tarvitsevalta kun resurssit eivät riitä niitä tarvitseville :/

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15.2.
Jänis jumitti Rajakylässä, mutta eipä hätää – palokunta tuli ja päästi pupujussin pälkähästä
15.2.
Latvalalle karmea pettymys Ruotsin MM-rallissa – "Yritin ajaa liian kovaa suhteessa olosuhteisiin"
15.2.
Kempeleläinen Emmi Pälvilä on palkintosijoja kahmiva magneetti – lehtien ja kirjeiden lajittelu Postissa vaihtuu hetkessä cheertanssiin
15.2.
Ministeriö aloittaa jätelainsäädännön uudistamisen – Muutoksen taustalla on uusi EU:n jätedirektiivi
15.2.
Trumpin törkeys oli Nastyn alkusysäys – Koreografi Susanna Leinonen: "Tuntuu, että luisumme taaksepäin naisten oikeuksissa"
15.2.
Kun Tiina, 40, kokeili seksin myymistä ensimmäisen kerran, hän hämmästyi asiakkaiden paljoudesta – Tällaisia ovat Tiinan työpäivät ja asiakkaat Tilaajille
15.2.
Oulun vanhojen tanssit videolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Maan pohjoisosassa sekä Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa luoteistuuli on voimakasta yöllä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

367 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juttutupa, läpileikkaus oululaisista

Minä mitään vääristele! Se on vain propagandaa!! Samaahan se suotaa tenavakin vailla mitään faktaa, vuodesta toiseen itk... Lue lisää...
Tanhutähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image