Kotimaa

IS: Rinne odottaa julkisen nokittelun hal­li­tus­puo­luei­den välillä loppuvan kuukauden sisällä –  "Pari sellaista asia­­ko­ko­nai­suut­ta, joissa on jännitteitä"

Antti Rinne (sd.) toivoo hallituksen sisäisen julkisen kädenväännön rauhoittuvan. Arkistokuva. KUVA: OLIVIER HOSLET
Kotimaa 20.8.2019 8:21
Heikki Uusitalo

Pääministeri Antti Rinteen (sd.) hallituksessa on kesän aikana nähtyä ristivetoa, joka on purkautunut ajoittain julkiseksi nokitteluksi etenkin keskustan ja vihreiden välillä.

Pääministeri sanoo Ilta-Sanomille, että hän on käynyt asiasta keskustelua hallituksen sisällä.

– Olen sanonut ministereille, että yksittäisten puheenvuorojen kommentointi julkisuuteen ei ole minusta kovin fiksua. En sitä itse tekisi. Odotan tässä nyt kuukauden verran, että tilanne selkeytyy myös keskustan puheenjohtajakysymyksen ympärillä. Jos tilanne sitten vielä jatkuu tällaisena, että aina silloin tällöin pulpahtaa jotain ristiriidalta näyttävää, niin meitähän ohjaa hallituksessa hallitusohjelma ja sen mukaan tulemme toimimaan, Rinne sanoo IS:lle.

Rinne sanoo myös, että hallituksessa on alusta alkaen tiedostettu, että joissakin asioissa puolueiden välillä on jännitteitä.

– Tiedostimme, kun hallitusohjelmaa neuvoteltiin, että meillä on pari sellaista asia­kokonaisuutta, joissa on jännitteitä puolueiden välillä. Ne liittyivät erityisesti metsäpolitiikkaan ja maahanmuuttopolitiikkaan ja niissä ne ovat nyt näkyneetkin.

Keskusta valitsee itselleen uuden puheenjohtajan ylimääräisessä puoluekokouksessa 7. syyskuuta. Kouvolassa pidettävässä puoluekokouksessa ehdolla puheenjohtajaksi ovat ministerit Antti Kaikkonen ja Katri Kulmuni.

MAINOS

Kommentoi

Olen sanonut ministereille, että yksittäisten puheenvuorojen kommentointi julkisuuteen ei ole minusta kovin fiksua. En sitä itse tekisi.
En tiedä muistanko väärin, mutta Rinne itse on joutunut selittelemään sanomisiaan jatkuvasti.
Siinä Rinne voi olla oikeassa, että näitten ministereitten nokittelu loppuu...hallitus kaatuu!
Joopa joo, asioista on enimmäkseen päätetty....pienin ongelma on enää ratkaisematta, mistä rahat?
Konkurssi tulee, mutta velkaa ottamatta voi ajankohtaa siirtää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka montä päivää maksetaan Marille ja rinteele työstä missä maksetaan tunneist eikä siitä mitä tulee valmista .Marille ja Rinteen palkaa maksetaan vahingon aiheuttamisesta , Suomalaisille kansalaisille. Työllä tehdää tuotteita tai palveluja mitä ostetaan joko kotimaasa tai ulkomailla. Kotimaan kysyntä on vähäistä korkeitten verojen aiheuttamasta heikosta ostovoimasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taetaa olla parikymmentä asiaa auki. Rinne on ay-pomona tottunut nostamaan köllöttelemällä kovaan liksaa ja piiriasiamiehien pokkurointiin. Nyt pitäisi osata johtaa, neuvotella ja tehdä nopeaan tahtiin kovia päätöksiä. Ei onnistu. Keväällä on vaalit ja Jussi nousee maan johtoon. Saadaan asiat rullaamaan, ja virkamiehet rajoja valvomaan ynnä paperittomia kyyditsemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinne vouhottaa ja esittää koko ajan että homma on hanskassa. Homma ei ole alkuunkaan hanskassa. Työllisyyden kasvu on pysähtynyt ja maailman laajuinen taantuma on tulossa. Rinteellä ei ole yhtään konstia asian hallitsemiseen. Päinvastoin, vasemmistohallitus purkaa nekin konstit jotka nostivat työllisyyden 72%. Ja kohta kupla poksahtaa ja se maksaa Suomalaisille PALJON! Iskee eniten rinteen äänestäjiin ja se onkin niille ihan oikein.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työllisyystilanne ja sen vahvistuminen/heikkeneminen ei ole Rinteen hallinnassa, koska kansainväliset jännitteet heijastuvat voimakkaasti maailmankauppaan ja sitä kautta Suomenkin teolliseen tuotantoon ja kaupanalaan. Trumpin toiminta on jännitteet saanut aikaan. Trumpin aikaa on vielä puolitoista vuotta, pitää odottaa siihen asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

" Odotan kuukauden", odota vaan! Toivottavasti ennen joulua järjestetään uudet vaalit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinne on jo epäonnistunut, ei tuosta tule yhtäään mitään. Prioritteetit on pantu oikeaan järjestykseen, Isisnaiset ja lapset pitää saada keinolla millä hyvänsä suomeen, rinne on pyytänyt ohisaloa hoitamaan asian.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hiekalla rakennettu hallitusohjelma. Vihreät halauvat päättää kaikesta. Siinä pari syytä,miksi tämä hallitus tulee epäonnistumaan täysin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näistäkin kommenteista näkyy sosialistien hätä. Hallitusohjelma on täysin hiekalle rakennettu. Tämänpäivän työllisyyslukujen valossa Rinteellä alkaa olla hätä kädessä. Talous tulee sakkaamaan pahasti. Tässä käy niin että huonoimmassa asemassa olevat kärsivät. Niinhän ei kukaan toivonut käyvän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinne siis odottaa, kuka kepulainen puheenjohtaja on valmis beesaamaan tätä kokoonkyhättyä rakennelmaansa. Viimeistään sillloin punnitaan kulmuneiden raikkaus ja uusien ajatusten suuntaus omaan puolueeseensa. Ne auttoivat vain oman valintansa pönkkäyksessä.Sitkeä sekametelisoppa on kehkeytymässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"– Olen sanonut ministereille, että yksittäisten puheenvuorojen kommentointi julkisuuteen ei ole minusta kovin fiksua. En sitä itse tekisi. "

Mitä se Rinne teki aikanaan, kun oli Kataisen ja Stubin hallituksessa? Ei tainnut olla itse kovin rakentava? Muistaakseni oli kovin ristiriitainen koalitio tämä hallitus ja muut antoivat aika huonon kuvan yhteistyöstä. Että sillain! Aika kultaa muistot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, valtionvarainministeri Rinteen merkittävin talouspoliittinen linjanveto oli repiä ristiriitaa eläkeläisten kalastuslupamaksuista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja jos ei lopu, niin mitä sitten. Ei vihreiden ja keskustan kannattajat demarien apupuolueita äänestäneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13:55
Kuorma-auton lavalla olleet paalit syttyivät tuleen, ohikulkija havaitsi palon
13:36
Pärmäkoski onnistui kiertueen päätöskilpailussa, nousi seitsemänneksi
13:28
Norwegianin koneita Kanarian hiekkamyrskyn silmässä – koneet pitää tarkastaa ennen kuin niillä voi lentää
12:57
Henkilöauto ajautui ulos tieltä Siikalatvalla, ajokeli voi olla huono
11:35
Sairaalaklovneilla on sairaalassa tärkeä tehtävä tuoda päiviin leikkiä ja hassuttelua –  mutta pitääkö klovnin olla aina iloinen?
11:00
Italian liigan pelejä siirretään koronaviruksen pelossa - Milanon ja Venetsian matkailu vaarassa: "Tämä ei ole Italian Wuhan", sanoo matkailujohtaja
10:51
Käsittämätön tapaus NHL:ssä: Carolinan maalille nousi kesken pelin jääkoneen kuljettaja, joka torjui sensaatiomaisen voiton – Sebastian Ahon pisteputki jatkuu yhä
72
Loppuko hiihto ilmastonmuutokseen? Professori: "Eteläisen Suomen koululaisille luminen talviloma on muisto vain"
29
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
24
Italiassa koronavirustartuntojen määrä nousee nopeasti – hallitus aikoo eristää tartuntakeskittymät ainakin kahdeksi viikoksi, jalkapallo-otteluita peruttu
22
Koulumaailmassa lastensuojeluilmoituksen oltava viimeinen toimenpide Lukijalta
15
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
12
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
11
HS: Kaksi lentokenttää suljettiin Kanariansaarilla hiekkamyrskyn vuoksi, myös Suomen-lentoja peruttu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aluksi huono Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Salla lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Ajokeli on aluksi huono Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Salla lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä tai aamulla Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

253 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mikset ole osakkeen omistaja?

Myyntiä tavoittelevalle nyt on tosiaankin hyvä aika myydä. Näin on tosin sanottu jo pian 10 vuotta. Niinä vuosina kun ei... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image