Kotimaa

IS: Keskustan edus­kun­ta­ryh­män puheenjohtaja Antti Kurvinen lähetti Rinteen eron vahvistaneen viestin – "Pyynnöstänne toteamme myös kirjallisesti seuraavaa"

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen lähetti tiistaiaamuna sähköpostin, jonka myötä pääministeri Antti Rinteen ero vahvistui. Arkistokuva. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 3.12.2019 19:17 | Päivitetty 3.12.2019 19:20
Mirko Siikaluoma

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen lähetti tiistaiaamuna kello 10.29 sähköpostin, jonka myötä pääministeri Antti Rinteen ero vahvistui. Rinne vaati keskustalta maanantai-iltana kirjallisia perusteita erolle vedoten oikeusturvaansa.

– Pyynnöstänne toteamme myös kirjallisesti seuraavaa: keskustan eduskuntaryhmä ja keskustan puoluehallitus eivät luota pääministeri Antti Rinteeseen. Syynä on kokonaisarvio hallituksen toimintakyvystä, luottamuksesta ja uskottavuudesta, Rinteelle lähetetyssä viestissä luki.

Rinne vastaanotti viestin sdp:n eduskuntaryhmän kokouksen ollessa kesken. Sähköpostiviestin sisällöstä uutisoi ensimmäisenä sähköpostiviestin haltuunsa saanut Iltasanomat.

Pääministeri Rinne (sd.) jätti hallituksen eronpyynnön tasavallan presidentti Sauli Niinistölle tiistaina noin kello 12.30. Rinne aikoo jatkaa sdp:n puheenjohtajana kesään 2020 asti pääministerin tehtävistä luopumisesta huolimatta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Olipa ilkeäsävyinen ja vaatimaton viesti.
Tupaillat ovat näköjään valtakunnan politikkaa tärkeämmät.
Edellinen Porvarihallitus oli mieluinen keskustaan kuuluneille uskoville, yrittäjille, jotka eivät taida välittää köyhistä, pieneläkeläisistä, työttömistä, Ay liikkeestä, hallituksen ensimmäinen budjetti vasta näyttaa suunnan, siellä on paikallinen sopiminen mm. tärkeässä roolissa alku vuonna SDP:n avulla se varmasti toteutuu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ammattiyhdistysliike kaatoi Rinteen. Siltä suunnalta ei kuulunut hiiskaustakaan hänen tukemisekseen. Ja Rinne erosi ihan itse, kukaan ei häntä taluttanut viemään erokirjettään presidentille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustan lahkouskonnollinen yrittäjäsiipi maksimoi Rinteen potkut.Kulmuni oli juoksutyttönä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustassakin toimii oma ’poliittinen piiri’ joka sekoittaa omaa johtoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinne kaatoi Sipilän sotelle ja maksoi nyt potut pottuina sekä kaatoi Rinteen postilla.
Tyttöset seuraa sivusta "silmät pyöreinä" oikeiden vaikuttajien mittelöitä.
Niinse politiikka toimii!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se vain oli nyt niin, että sdp:n ministeri ja sdp:n pääministeri sössivät ihan itse tuon Postia koskevan asian ja sen vuoksi sitten itse erosivat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Demareiden politiikka perustuu vahvaan johtajaan joka jyrää ja jyrsii,alamaiset ovat hiljaa etteivät joudu yhri altarille.Keskusta on kauppa miehiä jotka saavat jo äidin maidossa myymisen taidon,kun on myytihenkilö on aina oma lehmä ojassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä nyt keskustan selittelyt Rinteen erottamisesta tuovat mieleen erään tapauksen, jossa opetuslapset kielsivät kolme kertaa johtajansa!

Tämän päivän keskustelut osoittavat, että Rinne oli ja on edelleen paras pääministeriksi, vaikka ehkä joskus puhuikin sekavia, kuten meistä moni muukin. Mutta rehellisesti kuitenkin. Tulevat selvitykset tulevat todistamaan hänen olleen oikeassa, mikäli selvityksiä annetraan tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kepu on munannut itsensä täydellisesti!

Antti Rinne takaisin pääministeriksi. Perussuomalaiset voivat kieltäytyä tai toiseksi suurimpana puolueena hallitukseen. Siinä nähdään puolueen kyvyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan pienenä tarkistuksena, että pääministeri Rinne erosi ihan itse ja sillä siisti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä päivä oli häpeällinen teko kepulta, siltä näyttää ja tuntuu rehellisesti sanottuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika epämääräiset on perustelut... Kyllä pitäisi olla paremmat perustelut, jos aikoo tällaisen kriisin kehittää, etenkin kun muut hallituspuolueet luottivat edelleen Rinteeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvät perustelut. Politiikassahan on va*****telu-sanan käyttö kielletty, ei saa sanoa suoraan!
Muilla hallituspuolueilla oli suuremmat tarpeet pysyä hallituksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tyypillistä kepun jargonia, ympäripyöreätä molotusta. Tämä oli kepun konservatiivisiiven masinoima hanke, jossa nuoriso toimi juoksupoikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antti Rinteelle taisi käydä nyt niin, että häntä heilutti koiraa. Hänhän ensitöikseen ripitti uuden puolustusvoimien komentajan juuri näillä sanoilla sanomalla, ettei häntä heiluta koiraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

17:04
Kokoomuksen Orpo esittää, että hallitustunnustelija olisi sdp:n pääministeriehdokas – "On hieman erikoista, että Antti Rinne toimisi tunnustelijana"
16:56
Pohjantiellä tapahtui peräänajo-onnettomuus Kontinkankaan liittymästä pohjoiseen päin
16:52
Perussuomalaiset harkitsee välikysymystä, jos vihreiden Haavisto jatkaa ulkoministerinä uudessa hallituksessa
16:35
Tutkimus Oulun poliisitalon sairastumisryöpyn syistä valmistui: Työtiloissa runsaasti myrkyllisiä bakteereita ja homeita
16:24
Käräjäoikeus piti Päivi Anttikosken kertomusta syrjinnästä uskottavana, mutta katsoi, ettei hän ollut valitsijoiden mielestä tehtävään paras
15:43
Perussuomalaisten kannatus jatkaa nousuaan gallupeissa – professori Jokisipilä: "Voi nousta 30 prosenttiin"
15:31
Punamultakriisi lauennut? – SDP ja keskusta vakuuttavat löytäneensä taas toisensa
108
Antti Rinne nousemassa hallitustunnustelijaksi – "Ensin on epäluottamusta pääministeri-Rinnettä kohtaan, mutta ei hallitustunnistelija-Rinnettä kohtaan, onhan tämä erikoista"
71
Iin kunta voitti ison eurooppalaisen kilpailun ilmastohankkeellaan – "Koska Ii pystyy tähän, siihen pystyy koko Eurooppa", sanoi Micropoliksen Leena Vuotovesi
63
Teollisuusliitto aloittaa laajat lakot – Pohjois-Suomessa lakkoillaan muun muassa Nokialla, SSAB:lla ja isoilla kaivoksilla
25
Keskustan sisäinen WhatsApp-ryhmä suljettiin vuotojen takia jo lauantaina – Ryhmäjohtaja Kurvinen: "Tällainen toiminta vie luottamusta, pidän sitä suorastaan törkeänä"
21
Lännen Median kysely: Sanna Marin sdp:n puoluevaltuutettujen kärkiehdokas pääministeriksi – joka kolmas valtuutettu ei osaa tai halua nimetä suosikkiaan
21
HS: Teollisuutta uhkaavien lakkojen vuoksi Fermionin lääketehtaalla Oulussa aloitettu alasajo – muun muassa syöpälääkkeen valmistus keskeytyy
14
Pääministerin valinta etenee: Sdp:n puoluehallitus kokoontuu ja valitsee hallitustunnustelijan – Miten ja milloin Suomi saa uuden pääministerin?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

328 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Puolison puute voi tappaa miehen!

Eihän se uutinen noin ollut. Yksinäisyyteen mies ottaa viinaa ja sairastuu haimatulehdukseen ja sitten poks. Lue huomise... Lue lisää...
no,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

5.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image