Kotimaa

In­si­nöö­ri­liit­to: Nokia purki luot­ta­mus­mie­hen työsopimuksen lakon jälkeen – ammattiliiton mukaan kyseessä oli kosto

Nokia irtisanoi pääluottamusmiehen KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 13.12.2019 20:39
Anna Leinonen

Nokia purki Espoossa työskennelleen ylempien toimihenkilöiden luottamusmiehen työsuhteen tällä viikolla pidetyn kolmepäiväisen lakon jälkeen, kertoo Insinööriliitto. 

Insinööriliiton tiedotteen mukaan Nokia irtisanoi luottamusmiehen, koska hänen katsottiin aiheuttaneen vahinkoa yritykselle. Luottamusmies oli sammuttanut virrat laitteista, joille ei hänen käsityksensä mukaansa ollut lakon aikana tarvetta eikä laitteiden valvonta olisi ollut poikkeusoloissa mahdollista. Luottamusmies ei ollut tiennyt, että samojen kytkinten takana oli muiden ihmisten vastuulla olevia laitteita, joita kaukokäytettiin ulkomailta.

– Tämä on äärimmäisen törkeä hyökkäys ammatillista järjestäytymistä vastaan. Meidän näkövinkkelistä kyse on Nokian kostosta alkuviikon kolmen päivän lakon johdosta, kommentoi Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo.

Irtisanottu luottamusmies oli ollut yhtiön palveluksessa yli 25 vuotta.

Insinööriliiton edunvalvontajohtaja Petteri Oksa pitää Nokian työsuhteen purkuperusteita asiattomina. Hänen mukaansa työntekijän tarkoituksena ei ollut aiheuttaa vahinkoa yhtiölle. Oksa sanoo, että Nokian toiminta kertoo ammatillisen järjestäytymisen halveksimisesta ja liitto tekee kaikkensa irtisanotun työntekijän auttamiseksi.

Myös Teollisuusliitto tuomitsee Nokian irtisanomisen. Puheenjohtaja Riku Aalto on samoilla linjoilla kuin Samu Salo ja pitää Nokian päätöstä kostona.

– Työnantajapuolella näyttää hiertävän se, että eri työntekijäryhmät hakevat nyt yhteisessä rintamassa oikeutta meneillään olevissa tes-neuvotteluissa. Merkkejä koventuneista otteista on toki näkynyt aivan neuvottelujen alusta lähtien. Työnantajaleirin on kuitenkin hyvä ymmärtää se, että mekään emme katsele toimettomina, mikäli työntekijöiden painostusta aletaan tehdä tällaisin hyvin kyseenalaisin keinoin, Aalto sanoo.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentointi on lukittu.

Näytä kaikki kommentit (38)

Oliko työntekijä oukeilla asioilla, sammutellesaaa työnantajan järjestelmiä, mennessään pois työpaikalta. Jos se kuului hämen työtehtävikn, niin ok, mutta jos ei niin tekikö hän sen "lakkihumussa"? Jos teki, se onkin pahempi juttu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaisiko vain palkata sellaisia työntekijöitä, joita ei lakkoilu kiinnosta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jep ja palataan aikaan jolloin tehtiin kuusipäiväistä työviikkoa kahdeksan tuntia päivässä. Otetaan pois arkipyhäkorvaukset, liukumat jne. Kyllä työhaluisia löytyy tähänkin vai mitä??? Kellokortit valvontaan, turhaan niitä pidetään jos ei leimata tai leimataan jotenkuten muka työntakia poistutaan työpaikalta. Näin saadaan lusmuilijat pois ja suomi nousuun kuten 70 - luvulla tehtiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse olen ollut töissä vähän vastaavanlaisessa yhtiössä ja ihmettelen, että miten yhtiö voi pitää näköjään yhtiön toiminnan kannalta tärkeät laitteet yhtiön työntekiöiden käsissä. Se, että ulkomainen ohjaus onnistuu, täytyy olla lakitun huoneen takana. Ei luottamusmiehelläkään voi olla sellaisia valtuuksia, kun niitä ei ole ainoastaa edes pääjohtajalla???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuossa on varmaan selvityksen alla, miksi laitteita ryhdyttiin sammuttamaan, kuuluiko laitteiden sammutus tai valvonta henkilön tehtäviin muulloinkin, eli mitä sammutustoimilla haettiin. Kuvittelisin, että jos ei henkilön tehtäviin tuo kuulu, voi olla haastavaa osoittaa, ettei toimi liity työtaisteluun. Jos tosiaan on muiden valvonnassa ja käytössä olevia tärkeitä laitteita, oliko perehdytetty ja merkitty mitä ja kuka niille saa tehdä.
Mikäli muulloinkaan ei laitteiden valvonta ja ohjaus henkilölle kuulu niin siinä tapauksessa vaikuttaisi vahingonteolta.
Saapa nähdä, mihin tuossa päädytään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmaankin luottamusmies voi vetää junissakin hätäjarrusta, ymmärrys ei riitä seurauksiin asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pyhä vanha kolmikanta on menneen talven lumia. On aivan oikein pistää anarkistit ja ideologian perässä juoksijat mieron tielle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei luottamusmieskään voi olla koskematon, mikäli aiheuttaa tahallisesti tai törkeää huolimattomuuttaan vahinkoa työnantajalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erehtyminen on inhimillistä, mutta 25 vuoden kokemuksella pitäisi jo tietää jotakin työpaikastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö työstä saamalla palkalla pitäisi ihmisen pärjätä tässä yhteiskunnassa ilman tukia. Nyt työnantajapuolella on hirveä kiihko ajaa palkkoja ja muita etuuksia alas mm. lomarahoja, palkallisia pyhäpäiviä. Varmaan tähän tulee vastakommentteja perussuomalaisia kannattavilta, mutta mm. Halla-aho on koko ajan puhunut, että työstä saatavalla ihmisen tulisi pärjätä. Mitenköhän tämä yhtälö ratkaistaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu, lomaltahan pitää saada vähintäinkin tuplapalkka, pyhäpäiviltä kolminkertaisena, eihän muuten duunari pärjää sohvalla makaamalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei tarvi, mutta sisällytetään ko. summat sitten palkkaan. Johtajatkin varmaan tarvii kaikki bonuksensa, vaikka pärjäisivät ilmankin. Bonusjohtaminen vain vahingoittaa yhtiötä, kun oma etu on tärkeintä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulikohan tästä ennakkotapaus? Luottamushenkilön irtisanomisen luulisi olevan erittäin riskialtis teko. Liittojen pitäisi ehdottomasti viedä asia oikeuteen, jos irtisanomisen tahallisuus on selvä asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Irtisanominen on laiton. Ei mitään epäselvää sen suhteen. Vahinko ei riitä syyksi. Nokian pitäisi pystyä todistamaan tahallisuus. Luottamusmies nauttii muutenkin korkeampaa irtisanomiskynnystä. Paha moka Nokialta, paitsi jos olikin tarkoitus laskea työntekijöiden motiivia töihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu
Näytä kaikki kommentit (38)

Uutisvirta

0:05
PaKa hamusi alussa yllätystä toissavuotisesta Ranskan mestarista, mutta kuusamolaisten peli päättyi tappioon – joukkueet kohtaavat 5. helmikuuta Kuusamossa
22.1.
Oamkin englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin haki lähes 1 200 ihmistä – suosituimpia tekniikan ja liiketalouden koulutukset
22.1.
Koronaviruksen uhriluku Kiinassa nousi jo lähelle 20 ihmistä – Wuhanin miljoonakaupungin joukkoliikenne määrätty pysäytettäväksi
22.1.
WHO ei ainakaan vielä julistanut Kiinan koronavirusta kansainväliseksi terveysuhaksi – hätäkomitea kokoontuu uudestaan torstaina
22.1.
Pelipaita vaihtuu toppatakkiin juuri H-hetkellä – Rotaatiopelaajana Kärpissä tällä kaudella onnistunut Julius Hermonen on sinut haastavan roolinsa kanssa: “Tällä mennään tämä kausi” Tilaajille
22.1.
Suomen pääministerin hehkuttajien "kerho" täydentyi Davosissa – Marinin kannattaisi käyttää nyt Davosin-nostetta hyväksi, jotta julkisuus tulisi teoista
22.1.
Sote-alan järjestöavustukset jälleen jaossa Oulussa – avustusten haku päättyy tammikuun lopussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Illanvirkku puoliso

Minua ei häritse vaikka puoliso valvoo iltaa pitempään. Ongelma on kun menen yökylään. Isäntäväki nukkuu pitkään kun mi... Lue lisää...
Aamun virkku

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image