Kotimaa

Immosen Facebook-kir­joi­tuk­ses­ta ei aloiteta esitutkintaa

Kotimaa 6.8.2015 15:17 | Päivitetty 6.8.2015 17:04
STT

Keskusrikospoliisi ei aloita esitutkintaa perussuomalaisten kansanedustajan Olli Immosen Facebook-kirjoituksesta. Kolme yksityishenkilöä oli tehnyt tutkintapyynnön päivityksestä, jossa Immonen unelmoi taistelusta monikulttuurisuutta vastaan.

Tutkintapyynnöissä toivottiin selvitystä siitä, oliko kirjoituksessa kyse esimerkiksi kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

KRP:n mukaan kirjoitus ei täytä rikoksen tunnusmerkistöä, sillä Immonen ei nimennyt mitään tiettyä ryhmää tai tahoa ajatustensa kohteeksi.

Poliisin tiedotteessa todetaan, että kansanedustaja on itse ilmoittanut vastustavansa väkivaltaa ja tavoittelevansa muutosta vain demokraattisin keinoin.

- Immonen on julkisuuteen antamallaan lausumalla selventänyt tekstinsä sisältöä ja rajannut sen tulkintaa, poliisi katsoo.

Ennakoitu ratkaisu

Immonen julkaisi päivityksensä Facebookissa 24. heinäkuuta. Englanninkielinen monikulttuurisuutta vastustava kirjoitus aiheutti suuren kohun ja johti muun muassa mielenosoituksiin monikulttuurisuuden puolesta.

Suomeksi käännettynä Immonen päivitti: "Unelmoin vahvasta, urheasta kansakunnasta, joka voittaa tämän painajaisen, jota kutsutaan monikulttuurisuudeksi. Tämä ruma kupla, jossa vihollisemme elävät, poksahtaa pian miljooniksi pikku palasiksi. Elämämme kietoutuu todella ankarassa ajassa. Nämä ovat ne päivät, jotka lopullisesti jättävät jäljen kansakuntamme tulevaisuuteen. Minulla on vahva usko kanssataistelijoihini. Me taistelemme loppuun asti kotimaamme ja yhden todellisen suomalaisen kansakunnan puolesta. Voitto tulee olemaan meidän."

Poliisin päätöstä olla aloittamatta esitutkintaa osattiin ennakoida. Helsingin yliopiston rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio arvioi STT:lle jo heinäkuussa, että kirjoitus tuskin täyttää rangaistavan vihapuheen määritelmää. Nuotio piti tekstiä agitaatiopuheena, mutta katsoi, ettei sillä ollut selkeää osoitetta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Niin, mitäs siitä sananvapaudesta todetaankaan Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimen päätöksissä?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt pitää saada oikeuteen nämä hyysärit jotka vääristelivät Immosen kirjoituksen ja jopa nimesivät ryhmiä ja puhuivat fyysisestä väkivallasta heitä kohtaan muka että Immonen olisi ollut näin kirjoittanut,todellisia yllyttäjiä ja väkivallan lietsojia ovat nämä kirjoittelijat ja säälittävät perussuomalaisten mustamaalaajat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tutkimuspyyntö on rikosilmoitus, tässä tapauksessa aiheeton ilmianto lienee rikos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Tutkimuspyyntö on rikosilmoitus, tässä tapauksessa aiheeton ilmianto lienee rikos."

Aprillipäivä on huhtikuussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysypä äidiltäsi, mikä ero on tutkintapyynnöllä ja rikosilmoituksella. Jollei äiti ehdi vastata, niin mummo varmasti neuvoo sinua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Immosen ja persujen kujanjuoksu ei pääty tähän. Immonen saa potkut ryhmästään samoista syistä kuin Hirvisaari, siis uusnatsien kanssa veljeilystä ja korjaamattoman vahingon tuottamisesta puolueelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:53
Karkuteille lähtenyt hevonen jäi ojaan jumiin Tyrnävällä – pelastuslaitos hälytettiin nostoavuksi
15:20
Putin saapui Berliiniin Libya-huippukokukseen – Suurvallat yrittävät ratkoa Libyan pitkittynyttä sisällissotaa, joka uhkaa maan öljynvientiä
15:17
Arvio: Dream Theaterille enemmän on aina enemmän – fanit ottivat progressiivisen metallin suurnimen vastaan avosylin Oulussa, mutta yhtyeen maratonmittaisessa keikassa oli paljon parantamisen varaa Tilaajille
15:12
Kuvagalleria: Progressiivisen metallin suurnimi Dream Theater vieraili ensimmäistä kertaa Oulussa
14:57
Mitä ihmettä – Suomessa rekisteröitiin joulukuussa uusia henkilöautoja 33,2 prosenttia edellisvuotta enemmän
14:29
Vegaaniruuan tarjoamisessa päiväkodeissa suuria vaihteluita Suomen sisällä – Helsingissä perheet voivat ilmoittaa syövänsä vain vegaaniruokaa, Oulussa tällaista vaihtoehtoa ei ole
14:03
Johaug tuplasi etumatkansa ja juhli voittoa – Pärmäkoski ei pysynyt Östbergin kyydissä
135
Kysyimme, onko työaika Suomessa liian lyhyt – "Vastaus riippuu paljon siitä, minkälaisesta työstä puhutaan"
56
Pimeät katuvalot ovat kulkijoiden riesana Oulussa – ledeissä ongelmia aiheuttaa lamppujen huolto
25
Mikko Rautalin opettaa nuoria sairaalakoulussa – Aknestikin ex-rumpali antaa kaikille perheille yhden vinkin: "Voisi olla ihan hyvä, että kotona keitetään pottuja neljän aikaan"
24
Oululaiset eivät ole ottaneet kultuuripääkaupunkihanketta omakseen Lukijalta
20
Harry ja Meghan menettävät kuninkaalliset tittelinsä eivätkä saa enää valtion varoja – Kuningatar Elisabet: "Tuen heidän toivettaan itsenäisemmästä elämästä"
17
Kärpät palasi voittojen tielle, mutta Ässät järjesti Porissa hikisen ja stressitasoja nostaneen puhteen – ykkösnyrkki piti vieraat pelissä mukana, Kristof ja Koblizek voittolaukauskilpailun sankarit
14
IS: Elisan pu­he­lin­myy­jät va­leh­te­li­vat asiak­kail­le – Yhtiön kä­si­tyk­sen mukaan käy­tän­tö oli pe­siy­ty­nyt ty­tär­yh­tiön Enia Oy:n Poh­jois-Suo­men myyn­ti­yk­sik­köön

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus suunnittelee uutta aktiivimallia

136 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei ihan normaali nainen, enkä sellaista kaipaa

Tuskin susta on miehetkään kiinnostuneet. Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image