Kotimaa

Iltalehti: Joka seitsemäs harkitsee kirkosta eroamista

Kotimaa 5.12.2014 9:28 | Päivitetty 5.12.2014 9:48
STT,

Joka seitsemäs kirkkoon kuuluva harkitsee siitä eroamista, kertoo Iltalehti. Lehti teetti Taloustutkimuksella tällä viikolla kyselyn suomalaisten suhtautumisesta kirkosta eroamiseen.

Tärkein yksittäinen syy erolle tai eropohdinnalle oli se, että ei enää uskota jumalaan. Vajaa puolet eronneista tai sitä harkinneista ilmoitti tämän syyn vaikuttavan ratkaisevan paljon.

Myös vanhoillisuus karkottaa evankelisluterilaisen kirkon jäseniä. Jo eronneista tai sitä harkitsevista 34 prosenttia piti ratkaisevana syynä kirkon mielipiteiden vanhoillisuutta. Heistä suuri osa sanoi päätökseensä vaikuttaneen ratkaisevasti kirkon viimeaikainen suhtautuminen homoseksuaalien avioliittoon.

Eniten erohalukkuutta on perussuomalaisia ja vihreitä kannattavilla.

Tutkimukseen osallistui 1 079 vastaajaa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

"Eniten erohalukkuutta on perussuomalaisia". Tämän perusteella PS puolueen kaikki kannattajat eivät ole jyrkästi tasa-arvoista avioliittolakia vastaan koska kannattajat eivät ole uskovaisia tai edes kirkollista kansaa.

Miksi sitten PS puolue vastusti niin voimakkaasti tasa-arvoista avioliittolakia, olisiko Soini määrännyt omavaltaisesti mitä puolueessa ajatellaan. Tämä ei tiedä hyvää PS puolueen kannatukselle koska demokratia ei toimi tällä tavalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työttömäksi kun jäin kaksi vuotta sitten, oli vain haalittava säästöjä mistä pystyi. Ensimmäinen oli heti kirkosta eroaminen! Säästö kuitenkin satoja euroja vuodessa! Työelämässä oikealla palkala säästö tuhansia euroja kun lähtee kirkosta.

Työttömyys ja lama vaikuttavat varmasti siinä kuin jonkun Räsäsen tai kirkonmiehen liberaalit sanat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minut irtisanottiin kesällä ja irtisanomisajan aikana piti miettiä, mitkä ovat tarpeellisia menoja ja mitkä eivät. Kirkollisvero osoittautui tarpettomaksi menoksi varsinkin, kun kirkon meno on mennyt jumalattomaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä vain että tuollaisen kirkon toiminta loppuu, kun jatkuvasti sallitaan kaikki, eivät tainneet lakialoitteen allekirjoittajat aavistaa minkälaisen Pandoran lippaan avasivat. UUsia vaatimuksia toisensa perään tulee. Ollaan suossa josta ei ole poispääsyä. Onneksi on Luther-säätiö jossa vielä asiat sanotaan niin kuin ne ovat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirkon kannattaisi viestiä kristillisille nyt, että malttaisivat olla tuomitsematta joka asiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

nythän se kannattaa erota, niin ei ensi vuonna tartte maksaa kirkollisveroa. Raahessakin 1,9% vuonna 2015. AIVAN JÄRKYTTÄVÄÄ.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huh, onpa Raahessa kova vero kirkolla!!!

Oon kans lähtenyt kirkosta verotussyistä. Säästettävä on joka asiassa. Mieluummin kirkollisvero pois kuin ruoka lautaselta!

Parasta verosuunnittelua kirkosta eroaminen. Ei tarvi arpoa - säästöä heti vuoden alusta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse erosin kirkosta puhtaasti verotuksellisista syistä. Tavallinen keskituloinen verotetaan tässä maassa kuoliaaksi, joten on pakko käyttää jokainen mahdollisuus verojen välttelyyn.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

140
Puheenaihe: Torjuuko Ruotsi koronaa viisaammin kuin Suomi? "Tämä on sellainen kysymys, johon en voi vastata kyllä tai ei"
52
Omistajaohjausministeri Tuppurainen patistaa kohtuuteen johdon palkkioissa kriisissä: "On oikein, että myös johto osallistuu taakanjakoon"
41
Suomen syntyvyys lähti alkuvuoden 2020 aikana nousuun vuosikymmenen mittaisen laskun jälkeen – "Jatkosta ei voi tietää", Väestöliiton johtaja huomauttaa
33
Ensimmäinen koronakuolema Pohjois-Pohjanmaalla, Suomessa kuolleita yhteensä yhdeksän – OYSin 15 työntekijää ja kolme ensihoitajaa altistunut koronalle
27
Poliisi käännytti päivän aikana yli 600 autoilijaa – useat yrittäneet päästä rajan ylitse ilman välttämätöntä tarvetta
26
Koronakauden uudet tuulet apteekeissa: Nyt lääkkeet voi Oulun seudulla tilata autoon tai kotiin, lääkkeitä kuskataan jopa jalan – jotkut ovat yrittäneet ostaa koronalääkettä
24
Pääkaupunkiseudulla asuva mies ajoi huumepäissään Oulun keskustassa – autosta löytyi huumeita, laiton patukka ja eteläsuomalainen nainen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Nyt ei ole oikea aika revitellä pörssisijoituksilla?

Eihän se mitään ahneutta ole, päinvastoin, sijoittaminen koituu kaikkien hyödyksi Lue lisää...
nyt sijoittamaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

28.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image