Kotimaa

IL:n kysely: Niukka enemmistö hyväksyy perjantain lakkoilun

Kotimaa 1.2.2018 20:51
STT

Suomalaisten niukka enemmistö hyväksyy perjantain lakkoilun, kertoo Iltalehden teettämä kysely. Tätä mieltä oli 51 prosenttia vastaajista. 40 prosenttia ilmoitti, ettei hyväksy lakkoja.

Lakkojen kannatus oli erityisen suurta nuorten keskuudessa. 15–24-vuotiaista 63 prosenttia ilmoitti hyväksyvänsä ne. 25–35-vuotiaiden joukossa kannatus oli 61 prosenttia.

Puoluekannatuksen perusteella eniten lakon hyväksyjiä on vasemmistoliittoa ja SDP:tä kannattavien joukossa. Kokoomusta ja keskustaa äänestävistä selvä enemmistö ilmoitti, ettei hyväksy lakkoja.

51 prosenttia vastaajista oli myös sitä mieltä, että aktiivimallin vastustaminen on riittävä syy poliittiselle lakolle.

Taloustutkimus haastatteli kyselyyn yli tuhat ihmistä alkuviikosta. Virhemarginaali on noin 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hyväksyn tämän mielenilmauksen .Suomen hallitus on vastuussa tästä toimesta. Yli puolet Suomalaisista ei hyväksy hallituksen toimia .Suomalaisten verorahoja laitetaan maahanmuuttajien kotoutukseen Kotkassa 500 000 euroa. Rahat kuuluvat Suomalaisille .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veikkaan että näiden joiden ei hyväksi ovat jääneet näihin muiden jakamiin totuuksiin. Eräässä pienen kunnan ryhmässä joku jakoi elämätapa työttömän nuoren haastattelun ja leimasi että kaikki työttömät on juurikin tällaisia, vaikka meitä työttömiä on todella aktiivisia työtä etsiviä jotka nyt aktiivimalli tulee rokottamaan ja julmasti. Sitten siinä postauksessa jopa tuntemani vanhat ihmiset kommentoivat luullen että näitä todella syrjäytyneita on todella paljon ja oikein näitä rangasita mutta kun tämä ei mene näin.
Itse olen yrittänyt saada edes mitään tietoa että voisin muuttua nykyjärjestelmässä aktiiviseksi ja hyväksi työttömäksi. Vaikka haen töitä koko ajan ja samalla alalla joka työllistää mutta ei ole kohdalle sattunut olen yrittänyt pitää ammattitaitoa yllä niin nykymallissa tulen olemaan passiivinen ja saan pieneen tuloon ison alennuksen, onneksi puoliso on työssä mutta kyllä se kirpaisee.
Kun Työttömälle annetaan vaatimuksia vaatimusten perään ja ne pitää toteuttaa niin pitää ihmetellä että esim TE-Keskus ei toimi LAIN vaatimalla tavalla. Tiesittekö että asiakkaalle ei näy enään milloin TE-keskuksen tyyppi ottaa yhteyttä koska me aktiiviset työttömät olemme häirinneet liikaa TE-Keskuksen "työntekijöitä" kun olemme halunneet että kaikki on kunnossa ja olemme aktiivisia. Ja se LAKI että TE-Keskus ottaa yhteyttä 3kk välein ei todellakaan toteudu koska esim minulle on otettu yhteyttä viimeksi vuosi sitten ja ne päivät on siirtyneet automaattisesti, tiedoissani näkyy mol.fi:ssa palvelussa se että olen itse ollut aktiivisesti yhteydessa viime vuonna kolme kertaa koska olen halunnu jonkun tiedon kirjattavan tietoihini, ehkä olenkin juurikin tämä laiska työtön kun TE-keskustakaan ei kiinnosta miten haen työtä, onhan se aika absurdia että työtön pitää kirjata joka asia koska muuten tulee ongelmia mutta TE-keskukseen ei mitään sanktiota kun siellä se 20% tekee oikeasti töitä ja no loput... no ovat passiivisia ja liikuttaa paperia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa, että mikähän on se niukka enemmistö sitten? ...aktiivimallin kannattajat vai vastustajat? Veikkaanpa, että tuon lain vastustajia on enemmän. Ja jopa paljion yksityisten työnantajienkin piiristä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asiahan ei varsinaisesti minua koskekaan,mutta joku käyttää 'ääntäni' kuitenkin vastoin tahtoani.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:08
Tukholmasta Berliiniin matkalla ollut bussi suistui moottoritieltä Saksassa - useita loukkaantuneita
13:59
Miksei lentokoneessa ole alkolukkoa vaikka koulutakseissa on? – "Jos tällaisia ikäviä tapauksia alkaisi olla enemmän, se olisi varmaan yksi keskustelunaihe"
13:27
Päivärinta kertoo pistemenetyksen MM-sivuvaunuluokassa johtuneen kahden bensiinilaadun sekoittamisesta
13:16
Jari Sillanpäälle 10 kuukautta ehdollista vankeutta – "hovihankkijalle" eli pääsyytetylle neljän vuoden vankeus
13:05
Jari Sillanpää tuomittiin 10 kuukauden ehdolliseen vankeuteen
13:03
Japanin merivoimien alukset rantautuivat Helsinkiin näyttävästi - 87 000 hevosvoimaa
13:00
Sinisten Terho: Neljä viidestä ministeristä varmasti ehdolla kevään eduskuntavaaleissa - Soini panttaa yhä päätöstään
62
Lasaretinsaaren rakentamissuunnitelmat eivät lämmittäneet oululaisia – kuulemistilaisuudessa täystyrmäys kaavahankkeelle
56
Hallitus vie asiantuntijoiden kritisoimaa irtisanomissuojan heikennystä eteenpäin – Katso esimerkit potkujen syistä
31
Oulun Kuivasjärvellä haeskeltiin illalla karhua - poliisille ilmoitettiin havainnosta hevostallin lähellä
23
Vasemmistoliiton uuteen ilmeeseen kuuluu pinkkiä ja sinistä, mutta puolueen toiveena on punavihreä hallitus - katso uusi tunnus
21
Paljonko tienaa sirkkatuottaja, ja voiko hyönteisfarmi saada maataloustukea? "Kun tuotanto tehostuu, hinnat muuttuvat kuluttajaystävällisemmiksi"
21
Kupari kiidätti Kärpät lentoon
18
Pesis lyö yhä läpi maakunnissa kunnarin arvoisesti – helteinen kesä on hellinyt lyöjiä ja katsojia

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia kehittyy illalla ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on tänään voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia kehittyy illalla ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on tänään voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 Etelä-Karjalan maakuntaan. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Tuo auton jumalointi on vain sinun näkemyksesi autoista sinua enemmän ymmärtävistä. Neutraloidaanpa keskustelu siirtäm... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image