Kotimaa

Ilmoitukset jätettävä kuun loppuun mennessä – Väyrynen kertoi keräävänsä kampanjarahaa oheis­tuot­tei­den myynnillä

Paavo Väyrynen on kertonut rahoittaneensa presidentinvaalikampanjaansa muun muassa Paavo-mukien myynnillä.
Kotimaa 3.3.2018 14:37
Jussi Orell

Presidentinvaalissa ilmoitettava jokainen yksittäinen tuki ja sen antaja, jos tuen arvo on vähintään 1 500 euroa.

Oikeusministeriöllä ei ole tietoa siitä, mihin Kansalaispuolueen julkisuuteen tuoma tieto epäselvyyksistä Paavo Väyrysen vaalirahoituksessa liittyy. Kansalaispuolue ilmoitti lauantaina erottaneensa puolueen perustaneen Väyrysen tilinkäyttöön liittyvien väärinkäytösten ja vaaliraharikkomusten vuoksi. Kansalaispuolue ei yksilöinyt tarkemmin, mistä näissä on kyse.

Vaalijohtaja Arto Jääskeläinen oikeusministeriöstä kertoo Lännen Medialle kuulleensa Kansalaispuolueen Väyrysen vaalirahoitukseen kohdistamista epäilyistä lauantaina uutisista.

– Meillä ei ole ollut asiasta tietoa. Asiasta saadaan selkoa viimeistään sitten, kun ehdokkaat ovat jättäneet vaalirahailmoituksensa Valtiontalouden tarkastusvirastolle, Jääskeläinen toteaa.

Ilmoitus on jätettävä kahden kuukauden kuluessa vaalin tuloksen vahvistamisesta. Viime presidentinvaalien osalta tämä tarkoittaa sitä, että ilmoitusten on oltava VTV:llä maaliskuun 30. päivään mennessä.

Presidentinvaalissa on ilmoitettava erikseen jokainen yksittäinen tuki ja sen antaja, jos tuen arvo on vähintään 1 500 euroa. Jos tuki on annettu ostamalla yksilöitäviä tavaroita tai palveluita, ilmoitettavaksi tueksi katsotaan vain sen nettomääräinen arvo. Jos ehdokas tai ehdokkaan tukiryhmä on ottanut lainaa vaalikampanjan kulujen kattamiseksi, ilmoitukseen pitää liittää suunnitelma lainan takaisinmaksusta.

Väyrynen oli presidentinvaalissa valitsijayhdistyksen ehdokkaana. Hän tuli neljänneksi 6,2 prosentin kannatuksella. Väyrynen kertoi joulukuussa, että hän aikoo rahoittaa kampanjaansa oheistuotteiden, kuten kirjojen ja mukien myynnillä. Väyrysen kampanjapäällikkö Seppo Hauta-aho arvioi tammikuussa Lännen Medialle, että kampanjan kustannukset tulevat olemaan 140 000–150 000 euron väliltä. Kampanjatuotteiden myyntituottojen hän arvioi kattavan 50 000–60 000 euroa kuluista. Satunnaisilla lahjoituksilla ja tukiryhmän liittymismaksuilla oli tavoitteena saada kokoon noin 15 000 euroa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tiettävästi oman rahan käyttö ei ole laitonta, vaikka muut vaaliehdokkaat taisivatkin käyttää ainoastaan veronmaksajien euroja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

129
Oulun punaiset pyöräilybaanat löydettiin ja todettiin heti liian kapeiksi – väylien erottuvuus kerännyt kiitosta
87
Iltalehti: Jani Toivola nostaa korotettua kulukorvausta tyhjillään olevasta Riihimäen-asunnostaan, vaikka asuu Helsingissä
53
Lippo Pesiksen sarjapaikka siirtyy Lippo Junioreille – uusi yhtiö vastaa sarjapaikasta
48
Polttoainesuuttimiin on muodostunut suolaa – Nesteen bensiinin Mercedes-Benzeihin aiheuttamaa vikaa tutkitaan yhä
45
Koodareista on Suomessa huutava pula – helpotusta haetaan sieltä, missä pippuri kasvaa
35
Oulun kaupunki ei aio keskeyttää Move-testin tekemistä – sivistysjohtaja Mika Penttilä toivoo kuolemantapauksen avointa käsittelyä
33
Maatilojen kriisituen valtaosa suunnattiin kuivuudesta eniten kärsineeseen Etelä-Suomeen – mihin kriisituki riittää?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Mainitsemasi alat eivät ole pienipalkkaisten aloja, korkeintaan siivooja, en tiedä. Sunnuntait ja vuorotyöt nostavat tul... Lue lisää...
Varakas köyhä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

18.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image