Kotimaa

Ilmaston puolesta marssittiin sadoissa kaupungeissa - myös Oulun il­mas­toak­tii­vit kokoontuivat

Oulussa ilmastonmuutoksesta huolestuneet poseerasivat Toripolliisin luona.
Kotimaa 21.9.2014 21:17 | Päivitetty 21.9.2014 21:53
Kaleva, STT

Ilmastonmuutoksesta huolestuneet kansalaiset marssivat sunnuntaina eri puolilla maailmaa.  Myös Oulun ilmastoaktiivit kokoontuivat tapahtuman johdosta.

Uutistoimisto AFP:n mukaan People's Climate March -tapahtuma näkyi yli 2 500 paikkakunnalla eri puolilla maailmaa.

Helsingissä yli tuhat ihmistä marssi Narinkkatorilta Senaatintorille. Mielenosoittajat vaativat muun muassa hiilivapaata Helsinkiä ja vastustivat ydinvoimaa.

Kenties suurin marssi nähtiin New Yorkissa, jonne odotettiin kymmeniätuhansia marssijoita. Marssille oli osallistumassa myös tunnettuja ilmastonmuutoksen vastustajia, kuten USA:n entinen varapresidentti Al Gore ja näyttelijä Leonardo DiCaprio.

Ilmastomarssi oli ajoitettu sunnuntaille, koska YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon isännöi tiistaina ilmastokokousta New Yorkissa YK:n yleiskokouksen alla.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Oulusta löytyi 18 vastustajaa näin vähänkö on enään Vihreitä vai eikö jaksa lähteä kentälle helpompi on istua Netissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valitettavasti 4 vuotta on tyypillisin ajanjakso, jolla poliittisia päätöksiä tehdään. Kiistämättä ydinvoima on oikeasuuntainen ratkaisu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmastonmuutos on iso ongelma, mutta tuota ydinvoiman vastustamista en ymmärrä. Parhaillaan yli puolet energiasta tulee venäjältä eri muodoissa mukaanlukien ydinvoimasähkö. Voimme polttaa turvetta, mutta se pilaa vedet ja aiheuttaa co2-päästöjä. Voimme padota viimeiset joet, mutta niitä on kovin vähän. Voimme polttaa puuta, mutta se on tehotonta ja aiheuttaa päästöjä. Voimme rakentaa lisää tuulivoimaloita, mutta silloin energian hinta nousee huomattavasti. Voimme luottaa aurinkovoimaan, mutta suomessa on talvella ikävä kyllä melkoisen pimeää. Hiilivoima on kaikesta pahin päästöjen kannalta, mutta ironisesti vihreän politiikan ansiosta tämän käyttö kasvaa eniten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mieluummin ydinvoimaa kuin jokien patoamista, mutta kun se ydinvoima tulee venäläisten omistamasta voimalasta, niin kyllä kovasti mietityttää, mitä seuraavaksi. Johan rajantakaisilla on omistuksessaan, tontteja, teollisuutta ym. ja lisää haalivat. Maan myynti venäläisille pitäisi kieltää laissa, eiväthän suomalaisetkaa saa ostaa maata Venäjältä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turhaan me valitamme, emme voi mitään, eikä ne maksut joita EU-maksamme vähennä Kiinan Ja Intian ilmastosaasteita.

Pientä on meidän ilmastosaastuttaminen, pientä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

joo-o marssisivat nyt vaaan että ei käänny tuuli tonne pohjoseen vielä, nimittäin voipi tulla kylymä. Holotna ja vilu.
Että se siitä muutoksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ikävää, että Suomesta löytyy puolueita, jotka eivät ota ilmasto-ongelmia vakavasti. Viime viikollakin erottiin hallituksesta vastalauseena puhtaalle ja ympäristöystävälliselle energian tuotannolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lisää ydinvoimaa, niin CO2 pitoisuus laskee ilmakehässä.
Hyvä, että päästiin Vihreistä eroon, niin tämä asia etenee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älkää toki liian huolissanne olko. Ilmasto muuttuu ja viilenee sekä lämpenee oli ihmistä tai ei. Se toki näyttää siltä, että ihmisellä saattaa olla vaikutus lämpenemiseen tai viilenemiseen noin promillen, ehkä parin luokkaa. Se ei hirveästi ole, mutta on kuitenkin että kyllä me sen verran taidamme vastuussa olla. Käytännössä se tarkoittais suurinpiirtein sitä että jos jääkausi tulee 10 000 vuoden kuluttua, niin nyt se sitten tulee 9999 vuoden kuluttua.

Jos haluatte huolissanne olla, niin murehtikaa saasteista ja myrkyistä joita ilmamme ja ruokamme ovat täynnä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulusta tulee 100% puhdas, sillä sijoitammehan rahamme puhtaaseen ja kansojen rauhaa edistävään Rosatomiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21:29
Liigan kiekkokierroksen tulokset
21:19
Kale! kokkeilee: Fatbike pusertaa hien ensikertalaisen pintaan Lekatien lenkillä
21:14
Yksi ajokaista suljettu liikenteeltä Valtatie 21:llä Enontekiöllä – syynä raskaan ajoneuvon nostotyöt
21:09
Vaatiiko perustuslakivaliokunta sote-ilmoitusta EU:lle vai ei? Pontta ei tehty, mutta sanamuoto sitä suosii, arvioi professori
20:48
Vihiluodon kyläyhdistyksen ylläpitämä hiihtolatu ja retkiluistelureitti ovat taas käytössä – jään kunnossa on vielä toivomisen varaa
20:22
Pitkä elämä täynnä valokuvia ja tarinoita – Caj Bremer melkein itki nähdessään kuvansa ensimmäisen kerran hyvällä paperilla
20:21
Koripallon suurin lupaus loukkaantui Obaman silmien edessä – urheiluvälinejätti Nike lupasi selvittää tuotteensa pettämisen
135
Uusi ennuste: Oulun seudun väestönkasvu taittuu ja muuttotappio iskee, Oulussa on parikymmenen vuoden päästä lähes 218 000 asukasta
56
Tutkijan mukaan eläin jää ruoantuotannossa näkymättömäksi – "Monet lapset ja aikuisetkin ovat tietämättömiä maidon- ja lihatuotannon todellisuudesta"
41
Autoilijat rysäyttäneet jo vuosia portaisiin Autorannan tuntumassa, jalankulkijoiden reitti hämää – "Miksei portaissa ole mitään estettä?"
34
Maailman suurin perinteinen purjelaiva vierailee Raahessa heinäkuussa – aluksen pituus 118 metriä
30
Media vaikuttaa siihen, miten yleisö suhtautuu kaivostoimintaan, kertoo Oulussa tarkastettava väitöskirja – "Ei edes haluttu kuunnella kriittisiä puheenvuoroja"
30
Flunssapöpö iski nyt Jussi Jokiseen, Lasu ja Koblizek pelikunnossa – Kärpät pelaa viikonvaihteessa Itä-Suomessa
30
Halla-aho: Enemmistö suomalaisista ei halua maksaa ilmastotalkoista sitä hintaa, mitä muut puolueet vaativat

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi yöllä ja aamulla Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat aamuyöstä alkaen erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

266 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vaalit kuin karnevaalit – jakojuhlat ennen paastoa

Ennen eläkemaksut eivät siis vaikuttaneet mihinkään? Urhoolliset yrittäjät ovat tilittäneet 18% eläkemaksuja jo vuodesta... Lue lisää...
No lol

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image