Kotimaa

IL: Tupakka-askin hinta nousee reilulla eurolla parissa vuodessa

Tupakan hintaa korotetaan jälleen. KUVA: Heikki Uusitalo
Kotimaa 9.8.2017 9:26
Kaleva

Suomen hallitus aikoo korottaa tupakan hintaa noin 18 prosentilla heinäkuuhun 2019 mennessä, uutisoi Iltalehti. Keskimääräisen tupakka-askin hinta nousee korotuksen jälkeen yli seitsemään euroon.

Neljässä osassa toteutettavan korotuksen ensimmäinen osa on lakimuutoksen mukaan tarkoitus tehdä ensi vuoden alusta. Viimeinen korotus tehtäisiin heinäkuussa 2019.

– Tämä tarkoittaisi sitä, että 20 kappaleen savukeaskin hinta nousisi neljässä osassa yhteensä noin 1,25 halvassa ja 1,20 euroa kalliimmassa hintaluokassa. Hinta-arvioissa on oletettu, että veronkorotukset siirtyisivät täysimääräisinä hintoihin, hallituksen lausuntopyynnössä todetaan.

Hintojen nousu aiheutuu veronkorotuksista, jotka koskevat savukkeita, sikareita, pikkusikareita ja piippu-, savuke-, sekä sätkätupakkaa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (34)

Itsellä menee 2 askia päivässä tupakkaa ja ihan hyvä, että hintoja nostetaan veroja korottamalla. Ollaan taloustalkoissa etulinjassa...lisää vain verojen korotuksia kehiin. Suomalaiset on rikkaampia kuin koskaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Salakuljettajat tykkäävät kovasti, kun kauppa käy. Suomi saa vain vähemmän verotuloja. Tupakasta pitäisi valistaa jo alakoululaisia. Muuten ei vähene tupakointi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kenelläkään joka polttaa tupakkaa ei ole oikeutta koskaan valittaa rahan vähyyttä. Jos rahaa löytyy itsensä myrkyttämiseen niin silloin täytyy olla kaikki tarpeellinen hankittuna ensin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samoin viinanostajilta löytyy jalkoja käydä jopa Virossa . Eli limuviinoja ei kauppoihin, vaan kaikki etanolit ALKO:on !!!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama koskee alkoholijuomien ostajia. Matkustelevia. Älypuhelimen omistajia. Tietokoneen omistajia. Television omistajia. Käytännössä kaikkia omalla logiikallasi. Vai käytätkö "Valitut palat" -periaattetta jossa möykkäät muka periaatteesta, johon kuitenkin tosiasiassa valitset vain mieleisesi agendat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Matkusteleminen tekee ihmiselle hyvää ja sivistää, älypuhelin alkaa olla kohta välttämätön ja on siitäkin hyötyä monesti, televisiosta ei ole haittaa kohtuullisella käytöllä ja se sivistää. Alkoholistakaan ei kohtuukäyttäjälle juurikaan haittaa ole. Tupakassa ei ole mitään hyvää, pelkästään haittoja ja paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisi ensin ottaa selville, että minkälaiset 'nautinto-aineet' ovat tulleet savukkeiden tilalle, kun tupakin hintoja on nostettu. Ne vaihtoehdot eivät tosiaankaan ole toivottuja kenellekään muille kuin niitten kaupustelijoille, eli parempi piru, joka tunnetaan kuin se, jota ei tunneta. Niistä aineista ei myöskään verokarhu saa penniäkään. Parempi varoa kuin katua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä. Verotuloja voisi nyhtää enemmänkin tästä turhuudesta. 10€ aski ihan sopiva.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ja bensaa ja dieseliä sekä kerosiiniä yhtä monta prosenttia. lisäksi on paljon turhakkeita joita voitaisiin myös verottaa, kaikki missä on muovia (vaatteet), alkoholi, kemikaalit (mm. hajusteet) lannoitteet ja myrkyt, sokerituotteet,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täältä ei ole kukaan selvinnyt hengissä. Miksi ihmisen ei anneta kohtuuhinnalla nauttia elämästään, jokainenhan itse valitsee mistä ilon elämäänsä saa. Jotkut valitsee viinan, toiset tupakan, ovat ainakin laillisia nautintomuotoja. Kuolema vaanii kulman takana, olit raitis tai et.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Periaatteessa näin mutta päihteiden nautiskelijat voisivat maksaa omat terveysmenonsa ja muut oheiskustannukset, siltä osin kun tupakka ja alkoholiverot eivät riitä kattamaan kustannuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nostaisivat nyt heti kerralla kahteenkymppiin. Typerämpää hommaa ei ole kuin tupruttelu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Bensan hinta kyllä saisi nousta 10 euroon litralta. Liian halpaa nykyään, kun nuorisoa myöten rällätään joutavia 24/7.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entisenä tupakoitsijana kommentoin, että hyvä vaan. Voisi kieltää koko tupakkatuotteet ja hyvä että siihen suuntaan ollaankin menossa. Itse jos saisin mennä ajassa taaksepäin niin en olisi aloittanut tupakointia ollenkaan...hyvä että onnistuin pääsemään irti noin tyhmästä pötkylästä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän sitä kielletä, koska sillä on hyvä nyhtää ihmisiltä rahat pois, niiltä työttömiltä ja syrjäytyneiltä, ettei voi vetää hermosavuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitää nostaa samalla karkkien,limsojen ja muitten mikä sisältää paljon sokeria ps.tuntuu aika monelle maistuvan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (34)

Uutisvirta

89
Oulun poliisilaitoksen sisäilmaongelmat jatkuvat, osa väestä välttelee Hiukkavaaran tiloja – Työsuojeluvaltuutettu: "Kyllä siellä aika tyhjää on"
29
Iran: Diplomatian tie on suljettu Yhdysvaltain pakotteiden takia
28
Matkanjärjestäjä TUI Finland lopettaa punaisen lihan tarjoamisen yhtiön omilla lennoilla
26
Ennätysmäärä Ferrareja saapuu Nallikariin – roomalainen Ferrari Club Passione Rossa vierailee Oulussa
23
Oulun kaupunginhallitus myönsi Torihotellille jatkoajan tiukoilla ehdoilla – kaupungille 800 000 euron vakuus
23
Biologi kouluttautuu nyt 12 viikossa koodariksi, kun oman alan töitä ei löytynyt – pikakoulutuksista toivotaan apua ohjelmistoalalle
18
Qstockin kahden päivän liput myyty loppuun kuukausi ennen festivaalia – tältä kesältä odotetaan uutta kävijäennätystä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

173 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen on aika ottaa markka takaisin

Kansa voisi olla tyytyväinen kunnes ensimmäinen devalvaatio tai muu markan arvon romahdus nostaisi tuontitavaroiden ja p... Lue lisää...
Devalvaatio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image