Kotimaa

IL: Kuopion turmabussin kuljettaja voi jatkaa ajamista ruotsalaisen ajokorttinsa turvin

L‰nnen Media: Liikenneonettomuus Kuopiossa. Bussin jarrut pettiv‰t ja bussi suistui sillalta rautatielle samalla tˆrm‰ten henkilˆautoihin. KUVA: Matias Honkamaa
Kotimaa 14.9.2018 9:33
STT

Kuopion turmabussin kuljettaja voi jatkaa liikennöintiä ruotsalaisen ajokorttinsa turvin, uutisoi Iltalehti. Suomessa poliisi hyllytti kuljettajan ajokortin pian onnettomuuden jälkeen. Kuljettajaa epäillään muun muassa neljästä törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvan vaarantamisesta.

Suomessa annettu päätös ajo-oikeuden väliaikaisesti peruuttamisesta ei kuitenkaan välity Ruotsin viranomaisille. Iltalehden tietojen mukaan kuljettajalla onkin yhä täydet ajoluvat Ruotsissa.

Neljä ihmistä kuoli, kun Pohjois-Ruotsista kuopiolaishotelli Rauhalahteen matkalla ollut tilausbussi syöksyi sillalta junaraiteelle.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Jos jättäis veroja maksamatta niin kyllä vain asia järjestyis että vaikka kuun pimeältä puolen ne rahat haettais.

Mutta kun aiheuttaa neljän ihmisen kuoleman niin: "ei pysty, ei meillä oo keinoja".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saahan suomessa ajaa valoittakin vaikka autoissa on hienot valot ja eikö känykkä korvaan .Ei tällaistakaan voida poistaa
Nippeli homma .Jos huomauttaa näytetään keskisormeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpöhöpö puhetta.
Ei ole kahdesta maasta voimassaolevaa ajokorttia yhtäaikaa,
niinkuin ei sosiaaliturvatunnustakaan.
Viranomaiset pitää siitä huolen.
Taas yksi keksii lööpin ja toiset toitottaa sitä totena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi olla usempia ajokortteja, eri maihin. Ei kaveri voi suomessa ajaa, koska ei ajo-oikeutta täällä. Mutta oletettavasti voi ajaa ruotsissa, koska paikallinen ajokortti. Se sitten, pystyykö hakemaan kansainvälistä ajokorttia kolmansiin maihin ruotsin kortilla, sitä en tiedä. Lait voivat olla erilaisia eri maissa.
Vaatisi melkoisen byrogratian, että jos jossain maassa kortti hyllyllä, tieto olisi kaikissa maissa ja etenkin, että jonkin maan juttu koskisi niiitä.
Itellä oli aikanaan kolme korttia, kotimainen, venäläinen ja kansainvälinen. Itänaapurissa sattui kolari, kortti tutkinnan ajaksi pois. No annoin kansainvälisen. Lompakkoon jäi suomalainen ja venäläinen. Noin teoriassa oli siellä ajokiellossa, käytännössä yksikään miliisi ei olisi asiaa hokannut, koska kortti oli. Suomeen asia ei vaikuttanut, koska kortti oli.
Lait ovat hankalia ja kansainvälisesti kovin monimutkaisia asioita, teoriassa ja käytännössä. Pienetkin asiat, saati suuret.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielenvikainen eläkeläinen jos ajaa vielä yhtään henkilökuljetusta. Tapattaa 4 ihmistä ja loukkaantuneet päälle, jotka selvisivät eivät ole ikinä kuin ennen tapahtumaa. Eikö trafilla ole puhelimissa saldoa soittaa ruotsin viranomaisille ja eikö ruotsissa pidetä asiaa niin tärkeänä, en voi ymmärtää tälläistä teutarointia. Hävetkää virastojen ylipalkatut porsaat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskomatonta ,että tällaista "porsaanreikää" voi käyttää Suomessa hyväkseen ja leikkiä ihmisten terveydellä ja hengellä ...kenellä vastuu ? ?Ottaako joku hyväpalkkainen Trafin johtaja syyt niskoilleen ? ei varmaankaan ,kun Suomessa ollaan . Palkkapussi kyllä nostetaan ilman "omaatuntoa" helposti...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi aina huudetaan viranomaista apuun? Kyllä työnantajan pitää hoitaa tällaiset asiat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äkkiä luvat ja kortti pois tämmöseltä, ei mitään asiaa ammattikuljettajaksi. Hoitakaa asia vaikka Ruotsin viranomaisten kanssa, jos on tarvetta. Ihmisten turvallisuus on taattava nähdyn onnettomuuden jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varasin hiljaittain eläkeläisseurueellemme matkan Janakkalasta Ruotsin Tuånelaan, ja nyt tämä olisi tulossa kuljettajaksi siihen, tiedättekö voikohan sitä matkaa vielä jotenkin perua?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todennäköisesti voi, sillä kohdepaikkaa ja matkaa ei taida olla kuin mielikuvituksessa. Jos kyse on vitsistä, niin aika sopimaton tapahtuneeseen liittyen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Googlen karttojen perusteella Ruåtsissa ei ole Tuånelaa. Liekö vain sopimaton trolli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sekö tuomion jakaminen kuuluu tälle foorumille kirjoittaville? Miksi meillä on sitten oikeuslaitos? Sekö on kansalaisten tehtävä haukkua kaikkea mikä liikkuu? Kyllä kommentoinnissakin pitää olla edes jonkinlainen tilannetaju uhreja ajatellen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

122
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
87
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
37
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
34
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
26
Kalevan kesäterassiäänestyksen voitosta käytiin kova kilpailu – voittajaksi nousi kauppatorin Keltainen Aitta, hopeaa Tuiraan
21
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
21
Työministeri Harakan ensi toimet työllisyyden parantamiseksi – työttömille yksilöllistä valmennusta ja palkkatukeen lisää rahaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image