Kotimaa

IL ja HS: Kan­san­edus­ta­ja Touko Aallon päälle käytiin Linnan juhlissa – Mäkinen Kalevalle: "Asia on sovittu Toukon kanssa"

Touko Aalto on vihreiden kansanedustaja ja entinen puheenjohtaja. Hänen käsipuolessaan Linnan juhlissa oli Iiris Flinkkilä. KUVA: Jukka Leinonen
Kotimaa 7.12.2018 12:59 | Päivitetty 7.12.2018 13:57
Heikki Uusitalo

Vihreiden kansanedustaja Touko Aallon päälle käytiin eilisissä Linnan juhlissa, kertovat Iltalehti ja Helsingin Sanomat. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti. 

Lehtien mukaan Aallon päälle käynyt henkilö oli pääministerin erityisavustaja Riikka Pakarisen puoliso Eemeli Mäkinen. Mäkinen on Espoon Palloseuran Jääkiekko ry:n valmennuspäällikkö.

Mäkinen sanoo Kalevalle, että asia on sovittu Touko Aallon kanssa. Hän kertoo jutelleensa Aallon kanssa asiasta sekä eilen että tänään. Mitenkään muuten hän ei tapausta halua kommentoida.

Touko Aalto kertoo HS:lle, että hän oli mennyt juttelemaan vanhan työkaverinsa kanssa.

– Seuraava havainto oli, että hänen puolisonsa kahdella kädellä tosi voimakkaasti yritti kaataa minua, Aalto sanoo.

Aallon mukaan hän ei kaatunut eikä tapauksesta jäänyt mitään vammoja tai kipua. Aalto ei omien sanojensa mukaan kanna kaunaa tapahtuneesta.

Tapausta oli todistamassa vihreiden kansanedustaja Emma Kari. Kari kertoo, että Aaltoa tönäistiin yllättäen. 

– Touko meni juttelemaan erään ex-poliitikon kanssa, ja yllättäen ex-poliitikon mies töytäisi kaksin käsin Toukoa rintakehästä, Kari kertoo HS:lle. 

Samassa huoneessa oli myös muun muassa oululainen kansanedustaja Olli Immonen (ps.). 

Immosen mukaan huone oli täynnä ihmisiä eikä hän havainnut juuri muuta epätavallista kuin äänenvoimakkuuden nousun huoneessa. 

– En tosiaan kuullut tai nähnyt, mitä siinä tilanteessa tapahtui. Itse panin ainoastaan sen merkille, että huoneessa volyymitaso kasvoi. Vaimoni sanoi kuulleensa jotain sanailua näiden kahden henkilön välillä, Immonen kertoo Kalevalle.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Aallon käsipuolessa oli myös entinen työtoveri, liekö Mäkinen tehnyt sitten tämän vuoksi liian hätiköityjä päätelmiä Toukon suhteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Järkyttävää, hävettävää.
On kunnia saada kutsu Itsenäisyyspäivän juhlille. Luulisi käyttäytymisen olevan sen mukaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joku meni pellerooliin vähän syvemmälle. Muut klovnit olivatkin tylsiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannatttais laittaa käveleen tuommonen mustasukkainen mies heti. Jatkoa varmaan seuraa ku vähän viinaa ottaa. Hyvää mainosta myös panimoliitolle :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten voi olla näin ala-arvoista käyttäytymistä? Mäkisellä ei asiaa enää linnan juhliin, jos mihinkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En olisi mennyt sopimaan, vaan jyräisin Toukona sen kurttukulman vaimoineen tökäriin.
Ei ihminen saa koskea toiseen, ilman lupaa.
Se on Perustuslaissakin.
Touko ihan turhaan nöyristelee pientä irtiottoaan homobaarissa ja antaa leimata itseään hulluksi.
Kaikki tietää mitä sontaa Arkadianmäeltä löytyy, jos hiukan kaivelee.
Siellä on siten ajatellen; parisataa masentunutta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä. Juuri näin, ja minä olisin Toukona tehnyt rikosilmoituksen, päälle ei käydä, mutta nytpä näki koko Suomen kansa mitä tuo talo sisällään kantaa. Nyt käsitän paremmin nuita seksuaalisia häirintä tarinoita. Häiriintyneet yksilöt käyvät naisiin ja miehiin käsiksi. Nyt käsitän..!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt pidät puolesi, Touko. Selvä henkilöön kohdistunut väkivallan teko. Ei sopimuksia, muutoin tilanne ei korjaannu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Edes linnanjuhlissa ei osata käyttäytyä. Pitäskö poolista jättää alkoholi kokonaan pois?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Välikohtaus kuulemma Mäkisen mielestä sovittu. Pyysikö anteeksi? Tuolla juhlassa edustavat myös tavallista kansaa. Olisiko syytä pyytää anteeksi käytöstään myös kansalta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eemeli Mäkinen on keskustan kannattajajäsen! Eikö keskustan "tupailloissa" opetella käytöstapoja kun järjestysmiehet joutui poistamaan agresiivisesti käyttäytyneen Mäkisen, vai onko tuo se heidän tapa ilmaista mielipiteensä? Ääntäkin oli korotettu, eli suomeksi sanottuna alettu huutamaan ja vieläpä noin arvokkaassa juhlassa! Toivottavasti Mäkisellä ei ole alkoholiongelmaa? Siihen saa kyllä nykyisin apua ja hoitoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko niin, että käytöstapoja opetetaan tupailloissa? Minä olen aina luullut, että ne opetetaan ja opitaan kotona, päiväkodissa, koulussa ja yleensä elämässä. Miten lie muissa puolueissa? Onneksi ei tarvinnut kenenkään auttaa pöydän alta poisja taluttaa hotelliin, kuten joskus on jollekin ei keskustalaiselle uutisoitu käyneen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa noloa: törkeästi käyttäytyi pääministerin erityisavustajan puoliso. Hän vähättelee käytöstään, vaikka moinen rettelöinti ei kuulu arvojuhlaan. Hyvä, että törttöilijä poistettiin tilaisuudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:06
Kuusamon Petäjäkankaan kentällä päästään pelaamaan golfia myös tänä kesänä: "Tavoitteena on kasvattaa ulkopaikkakuntalaisten pelaajien määrää"
9:47
Lintujen kevätmuutto alkaa olla ohi Pohjois-Pohjanmaalla - Lintukevääseen kuuluu aina myös harvinaisuuksia
9:08
Vanhat kuvat: Uutta teatteritaloa vasta rakennettiin Oulussa - muistatko kohun Jumalan Teatterista?
8:22
Poliisi otti lauantai-iltana kiinni huomattavaa ylinopeutta ajaneen miehen Kaakkurissa - epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta
8:06
Tänään äänestetään eurovaaliedustajat Brysseliin ja Strasbourgiin – Jos Brexit toteutuu vaalikauden aikana, Suomi saa parlamenttiin 14. jäsenen
8:04
Lehdon Oulaisten tehtaan pääluottamusmies elää roolissaan ensimmäisiä yt-neuvotteluja – "Joillekin voi olla pelottava tilanne, jos menee työ alta"
8:00
Valtameret täyttyvät muovista, mutta uudet biotuotteet eivät ole lyöneet läpi – Mistä asia kiikastaa ja onko suomalaisilla start up -yrityksillä ratkaisu ongelmaan?
69
Viestintäjohtajan viesti jäi epäselväksi – Mikko Salmen sopimattomaksi arvioitu kuva piti poistaa hämmentyneiden kommenttien takia
13
Vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen: Ministerin pesti kiinnostaa enemmän kuin Bryssel – "Olen käy­tet­tä­vis­sä mi­nis­te­rik­si, en lähde toivomaan mitään"
11
Lehdon Oulaisten tehtaan pääluottamusmies elää roolissaan ensimmäisiä yt-neuvotteluja – "Joillekin voi olla pelottava tilanne, jos menee työ alta"
10
Poliisi otti lauantai-iltana kiinni huomattavaa ylinopeutta ajaneen miehen Kaakkurissa - epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta
7
Kommentti: Sähköauton latauspisteet kuuluvat työpaikoille ja taloyhtiöihin – hinta ei ole enää ylivertainen este puhtaammalle autoilulle
6
Kohti reilumpaa maanhankintaa – "Oulun taudin” on mahdollistanut lunastuslaki ja sen arvonleikkaussääntely Lukijalta
6
HS: Junes Lokalle sakkotuomio Helsingin mielenosoituksessa niskoittelusta – hovioikeus ei myöntänyt valituslupaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikko Salmi solvaa lestoja facebook-tilillään

Ihan oikein. Ovat kuin kasvain Suomessa. Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image