Kotimaa

"Ikäkin suojelee jo minua, vaikka liikenneasiat kyllä kiinnostavat" – Sdp:n Piirainen ja keskustan Ylitalo uskovat hallituksen jatkoon uudella pää­mi­nis­te­ril­lä

Demarien kajaanilainen kansanedustaja Raimo Piirainen ei tunne pyrkyä ministeriksi ikänsä takia ja siksi, että yhteen hallitukseen tuskin mahtuu kahta demariministeriä Oulun vaalipiiristä.
Kotimaa 3.12.2019 17:35 | Päivitetty 3.12.2019 17:45
Antti Ervasti

SDP:n toinen Oulun vaalipiirin kansanedustaja Raimo Piirainen uskoo, että hallitusyhteistyö jatkuu tulevan uuden pääministerin johdolla. Niin tekee myös keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Jussi Ylitalo.

SDP:n Oulun vaalipiirin toinen kansanedustaja ja puoluehallituksen jäsen Raimo Piirainen Kajaanista sanoo hallituskriisistä, että tilanne on surullinen.

– Kaksi ministeriämme joutuivat lähtemään, ja jäi auki, mitkä perusteet keskustalla olivat epäluottamukseensa. Tuntui, että se oli tekemällä tehtyä.

Piirainen sanoo, että hallitusohjelma on todella hyvä, ja kaikki viisi puoluetta ovat siihen tyytyväisiä.

– Siksi pääministeri Antti Rinne katsoi parhaimmaksi väistyä, jotta hallitusta voidaan lähteä viemään eteenpäin.

Piirainen ei innostu pyrkimään ministeriksi, jos paikkoja tulee auki parhaassa tapauksessa kaksikin.

– Minua suojelee ikä, kun tässä alkaa 70 jo lähestyä. Liikenneasiat voisivat tietysti kiinnostaa, mutta tuskin Oulun vaalipiiristä kahta demariministeriä samaan hallitukseen valitaan, koska eurooppaministeri Tytti Tuppurainen jo on hallituksessa. Minä pystyn toimimaan riittävästi liikennejaostossa, parlamentaarisessa liikennesuunnitelmatyöryhmässä, ja olen vielä liikennevaliokunnan varajäsenkin, Piirainen toteaa.

Hän uskoo, että tällä hallituskriisillä voi olla positiivinen vaikutus SDP:n kannatukseen – sillä edellytyksellä, että nykyinen hallituskokoonpano pääsee jatkamaan ripeästi uuden pääministerin johdolla.

– Uskon, että kannatus lähtee nousuun muillakin hallituspuolueilla, kunhan ensi vuoden budjetti tulee voimaan ja huomataan kuinka hyvä se tulee olemaan muun muassa vähäosaisille.

Piirainen ei näe mitään syytä, miksi Rinne ei voisi jatkaa puolueen puheenjohtajana ensi kesän puoluekokouksen jälkeenkin, kun hän kerran ilmoitti tiistaina olevansa käytettävissä jatkoon.

– Puoluekokouksessa katsotaan miten tilanne jatkuu. Enemmistö sen päättää sitten aikanaan, Piirainen sanoo.

Keskustan Ylitalo uskoo hallituksen jatkoon uudella kokoonpanolla

Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtajan ja puoluehallituksen jäsenen Jussi Ylitalon mukaan puolueessa ollaan tyytyväisiä siihen, että hallitus voinee jatkaa entisellä kokoonpanolla ja ohjelmalla tulevan uuden pääministerin johdolla.

– Raskas päivä tämä oli varmasti kaikille, erityisesti SDP:lle ja Rinteelle.

Tyrnäväläinen Ylitalo katsoo, että keskustalla olivat selvät, painavat perusteet sille, miten Rinne menetti keskustan luottamuksen.

– Luottamustamme puolueeseen ei ole menetetty. On selvää, että kaikkien hallituspuolueiden pitää nyt ponnistaa uudesta asennosta, ja niiltä edellytetään entistä enemmän johtajuutta sekä yhteistyökykyä. Minusta tuntuu, että kaikilla onkin siihen pyrkimys, ja myös keskusta on valmis tekemään töitä. Punamulta-akseli on tehnyt Suomessa suurimmat uudistukset aiemminkin, Ylitalo uskoo.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Vähäosaisuutta on myös pula pakenevista kannattajista ja äänestäjistä. Sdpnkin vuosikymmenien aikana tekemät päätökset ja lain säätämien yhdessä lain tulkintojen venyttämisen kanssa on aiheuttanut tuota vähäosaisuutta joka viime eduskuntavaaleissa satoi vasemmistopuolueiden laariin. Valitettavasti Sdpn saama hyöty jäi tällä kertaa kovin laihaksi.
Sdp on auringonousun puolue vasta sitten kun se pystyy saumattomaan yhteistyöhön Perussuomalaisten kanssa. Toisinsanoen SDPn suhtautuminen Perussuomalaisiin on se vajavaisuus joka näkyi vähäosaisuutena yhteistyökyvyn toimintasaralla Jo ennenkuin Rinne edes aloitti hallitustunnustelut.

Maailma ympärillämme muuttuu samoin myös käsite vähäosaisuudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin… kun luottamus Antti Rinnettä kohtaan haihtui, syy oli samoissa asioissa, jotka olivat Sirpa Paateron potkujen peruste. Sirpa Paaterolle potkut antoi Antti Rinne ja tämä on syytä pitää mielessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä 70v kolkuttava joutais pois ihan mistä tahansa hommista ja nauttimaan eläkepäivistä. Sama setti jokaiselle edustajalle, jos 65v menee rikki. Menisi täysin uusiksi vanhojen jarrujen setit. Jos nykyään 65v ei kelpaa työelämään, niin ei se kelpaa myöskään kansanedustajaksi päättämään muiden puolesta! 65v/eläkeraja myös edustajille. Ei täällä enempää tarvita yhteiskunnan jarruja "sota-aikojen" -herroilta. Nykyset viiskymppiset, kokeneet ja työssään maalinsa tavoittaneet yritysherrat/yrittäjät vaan sisään hallitukseen, eikä mitään utaretutkijoita tai askartelukerhojen ohjaajia ministereiksi... Virkamieshallitus olisi varmasti paras vaihtoehto tälle valtiolle; pysyvästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sosiaalitemokratiaa kun ei ymmärretä mikä oli syy kun puhu mitä sattui. On tämä järkyttävää .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sääli, että Kulmuni ja Keskusta jättivät homman kesken. Olisivat vieneet hallituksen uusiin vaaleihin, vaikka vielähän sekin on mahdollista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kertoo paljon miksi liikenne asiat on mitä on valiokunnissa eläkeläisiä ja ministerinä pätemätön liikenteestä mitään tietämätön neiti

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mutta kun ei ole niitä euroja liikaa käytössä, Ja hyvä olla näkemystä monelta taholta asioihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

0:13
Ovensuukyselyt: Konservatiivit ottamassa murskavoiton Britannian parlamenttivaaleissa – ennusteen mukainen vaalitulos tietäisi nopeaa brexitiä
12.12.
Nelostie suljettu liikenteeltä Rovaniemellä Petäjäkosken ja Jaatilan välillä – liikenne ohjataan kiertotielle
12.12.
Auto syttyi palamaan lattiaa hitsattaessa Oulaisissa – ajoneuvo tuhoutui käyttökelvottomaksi, henkilövahingoilta säästyttiin
12.12.
Liikkuvan poliisin perinneyhdistys: peltipoliisien sijoittelulle ei suurelta osin järkeviä perusteita – "Kansan silmissä kameratolpista tullut sakotusautomaatteja"
12.12.
Kärppien tähdet Juho Lammikko ja Jesse Puljujärvi pohjustivat Leijonien nousun ahdingosta jatkoajalle – sitten Tshekki tarjosi kylmän suihkun voittomaalin muodossa
12.12.
Oulun Uinti yllätti naisten viestihopealla SM-altaassa Tampereella
12.12.
Mies uhkasi rikosseuraamustyöntekijää puhelimitse – kertoi tarkoituksenaan olleen valittaa työtehtävien hoidosta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image