Kotimaa

Hyvä sää lisää rikollisuutta

Kotimaa 7.7.2003 13:24 | Päivitetty 7.7.2003 13:26
STT
Helteiset säät merkitsevät poliiseille täystyöllisyyttä. Yksin Lahdessa tuli viikonvaihteen aikana poliisin tietoon yhteensä viitisenkymmentä erilaista rikosta.

"Kuumat ilmat houkuttelevat lisäämään alkoholin käyttöä, mikä näkyy selkeänä piikkinä rikostilastoissa. Viileinä viikonvaihteina on hiljaisempaa", arvioi rikosylikomisario Aimo Ojanen Lahden kihlakunnan poliisilaitokselta.

Lahden poliisi tutkii viikonvaihteen jäljiltä seitsemää pahoinpitelyä, joista kolme oli törkeitä. Vakavimmat vammat sai keskussairaalan pysäköintipaikalla autossaan yöpynyt vuonna 1979 syntynyt oululainen mies. Hän sai muun muassa murtumia käsiinsä. Mies oli muuttamassa Lahteen. Autossa ollut omaisuus ilmeisesti houkutteli murtoon ja pahoinpitelyyn. Poliisi pyytää ilmoittamaan tapaukseen liittyvistä havainnoista numeroon 03-858 3120.

Kasakkamäen kaupunginosassa tehdyn ryöstön tekotapa ja motiivi olivat poliisille tuttuja. Miestä lyötiin pullolla päähän ja häneltä vietiin viinakassi.

Useimmat rikokset kohdistuivat kuitenkin autoihin. Lahdessa anastettiin viikonvaihteen aikana viisi autoa ja eri puolilla kaupunkia tehtiin 22 automurtoa.

"Kohteina ovat useimmiten soittimet ja cd-levyt. Autoon ei tulisi jättää muitakaan esineitä, sillä ne houkuttelevat usein jopa turhiin murtoihin, joissa suurimmat vahingot tulevat auton lasien ja lukkojen rikkoutumisesta", sanoo rikosylikomisario Ojanen.

Lisäksi loppuviikosta paljastui jälleen rahanvaihto, jossa ulkomaalainen mies vaihteli kaupan kassalla seteleitä useaan kertaan vieden osan rahoista. Vastaavanlaisia tapauksia on tullut ilmi lähinnä Lahden keskustan pienliikkeissä. Poliisi kehottaa tarkkaavaisuuteen tapauksissa, joissa rahoja yritetään vaihdella moneen kertaan ilman todellista tarvetta.

Lue myös: Oulun poliisilla kiireinen viikonloppu.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

20:48
Vihiluodon kyläyhdistyksen ylläpitämä hiihtolatu ja retkiluistelureitti ovat taas käytössä – jään kunnossa on vielä toivomisen varaa
20:22
Pitkä elämä täynnä valokuvia ja tarinoita – Caj Bremer melkein itki nähdessään kuvansa ensimmäisen kerran hyvällä paperilla
20:21
Koripallon suurin lupaus loukkaantui Obaman silmien edessä – urheiluvälinejätti Nike lupasi selvittää tuotteensa pettämisen
19:26
Professori: Eduskunta ehtii käsitellä sote-uudistuksen lähiviikkoina, jos tahtoa löytyy – Yksi muutos voi kuitenkin vaatia poliitikoilta joustoa
19:08
Ministeri Annika Saarikko: " Olen toiveikas, sote-uudistuksen läpivienti on mahdollista vaalikaudella"
19:02
Suomen hiihtomaajoukkueen huoltopäällikkö Aki Hukka on väsymätön suksimestari, jonka rekassa on satoja pareja suksia Tilaajille
18:57
Krista Kiuru: Sote-valiokunta käy lausunnon kimppuun maanantaina – riippuu hallituksesta riittääkö aika
129
Uusi ennuste: Oulun seudun väestönkasvu taittuu ja muuttotappio iskee, Oulussa on parikymmenen vuoden päästä lähes 218 000 asukasta
55
Tutkijan mukaan eläin jää ruoantuotannossa näkymättömäksi – "Monet lapset ja aikuisetkin ovat tietämättömiä maidon- ja lihatuotannon todellisuudesta"
41
Autoilijat rysäyttäneet jo vuosia portaisiin Autorannan tuntumassa, jalankulkijoiden reitti hämää – "Miksei portaissa ole mitään estettä?"
34
Maailman suurin perinteinen purjelaiva vierailee Raahessa heinäkuussa – aluksen pituus 118 metriä
30
Media vaikuttaa siihen, miten yleisö suhtautuu kaivostoimintaan, kertoo Oulussa tarkastettava väitöskirja – "Ei edes haluttu kuunnella kriittisiä puheenvuoroja"
29
Flunssapöpö iski nyt Jussi Jokiseen, Lasu ja Koblizek pelikunnossa – Kärpät pelaa viikonvaihteessa Itä-Suomessa
29
Halla-aho: Enemmistö suomalaisista ei halua maksaa ilmastotalkoista sitä hintaa, mitä muut puolueet vaativat

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi yöllä ja aamulla Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat aamuyöstä alkaen erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

269 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vaalit kuin karnevaalit – jakojuhlat ennen paastoa

Ennen eläkemaksut eivät siis vaikuttaneet mihinkään? Urhoolliset yrittäjät ovat tilittäneet 18% eläkemaksuja jo vuodesta... Lue lisää...
No lol

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image