Kotimaa

Hyllylle laitettavista kä­si­mat­ka­ta­va­rois­ta joutuu jatkossa maksamaan ylimääräistä Norwegianin lennoilla

Norwegianin käsimatkatavarauudistus ei koske lippuvarauksia, jotka on tehty ennen 23. tammikuuta. KUVA: Veli-Jukka Mustaj‰rvi
Kotimaa 23.1.2020 14:45
Antti Karvonen

Lentoyhtiö Norwegian on ottanut torstaina käyttöön uudet käsimatkatavarakäytännöt.

Jatkossa halvinta lipputyyppiä (Lowfare) käyttävät asiakkaat joutuvat maksamaan matkatavarahyllylle sijoitettavista käsimatkatavaroista lennosta riippuen 5–9 euroa. 

Halvimmalla lipulla saa edelleen tuoda matkustamoon ilman lisäkuluja yhden käsimatkatavaran, joka sijoitetaan istuimen alle. 

– Kaikki matkustajat, lipputyypistä riippumatta, voivat tuoda matkustamoon yhden edessä olevan istuimen alle mahtuvan laukun. Jos asiakas ei tarvitse muuta käsimatkatavaraa, hän voi varata LowFare-lippumme ilman lisäkustannuksia. Ne, jotka haluavat ottaa mukaan matkustamoon myös matkatavarahyllylle sijoitettavan laukun, voivat tehdä sen ennen matkaa pientä lisämaksua vastaan tai valitsemalla toisen lipputyypin matkavarauksen yhteydessä, sanoo Norwegianin Cecilie Nybø Carlsen tiedotteessa. 

Osana uudistuksia Norwegian on kasvattanut istuimen alle tulevan laukun sallittua kokoa. Myös kirjattavan matkavaran paino on nostettu 20 kilosta 23 kiloon. Flex- ja Premium-lippujen käsimatkatavaroiden sallittua yhteenlaskettua painoa on nostettu 10 kilosta 15 kiloon.

– Meille on tärkeää, että kaikki, jotka lentävät Norwegianilla, saavat hyvän matkakokemuksen. On väärä oletus, että matkustamossa olisi tarpeeksi tilaa kaikkien matkustajien matkatavarahyllyille sijoitettaville käsimatkatavaroille. Useimmat lentokoneistamme kuljettavat 186 matkustajaa ja koneissa on tilaa noin 80 käsimatkatavarahyllylle sijoitettavalle laukulle.

Uudistus ei koske varauksia, jotka on tehty ennen 23. tammikuuta. Lisätietoa uusista käsimatkatavarakäytännöistä eri lipputyyppien osalta löytyy Norwegianin sivuilta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (59)

Laittakaa myös käytävällä seisoskelumaksu, poistumisen etuilumaksu. Henkilöstölle on jo vissiin laitettu palvelemattomuusmaksu ja lisätkää siihen vielä tympeysmaksu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Tärkeää, että matkustajat saavat hyvän matkakonemuksen". Palveluja heikentämällähän se onnistuukin ja lisäämällä maksuja maksujen perään. Luulenpa, että istuinten alukset alkavat olla tavaraa niin täynnä, kuin sinne suinkin mahtuu ja sitten niitä lähtiessä sieltä kiireellä kaivellaan poissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitääkö untuvatakki päällä istua koneessa vai saako laittaa hattuhyllylle? Jos saa niin paljon maksaa narikka?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös terroristi ole aina tunnistettu siitä, että hänellä ei ole matkatavaraa mukana, ja hän matkustaa vain menolipulla.

Nyt Norwegian saa suomalaisista molemmat kriteerit täyttävät merkit:

1. Matkatavaraa ei saa tuoda mukana

2. Suomesta alkanut maastapako Espanjaan ja maailmalle huonon talous- ja poliittisen tilanteen vuoksi laajenee, jolloin paluulippua ei tarvita.

Siispä Norwegiaanian turvatarkastuksiin koiran ja magneetin lisäksi kameli, kamera ja kumina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpä on monelle iso ongelma. Älä ota käsimatkatavaroita jos muutama euro/ lento on liikaa. Myydäänhän kossuakin mutta ei sitä ole pakko ostaa. Reissuun riittää passi ja katteellinen pankkikortti, muut löytyy kohteesta. Ja voihan etupenkin alle laittaa esim. pikkurepun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se muutama euro siellä täällä on liikaa sellaiselle, joka on pitkään säästänyt, että pääsee lomamatkalle ja kaikilla ei ole niin suuria katteita kortilla, että kaiken voisi perillä ostaa, joten kannattaa miettiä, ennenkuin suuren suunsa avaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heh, heh, kuka hiivatissa kehtaa raahata lomareissulle laukkutolkulla kamaa? Riittä kaulassa roikkuva pieni laukku siihenhommaan, rättejä myyvään perilläkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielenkiintoista:
1) Minne nyt unohtui se turvallisuusnäkökohta, jota aiemmin painotettiin: hätätilanteiden varalta mitään laukkuja tai pussukoita EI saanut pitää sylissä tai lattialla, vaan kaikki piti laittaa ylälokeroon?
2) Bonusta liian isosta laukusta: Norwegianin sivuilla sanotaan, että matkustaessasi LowFare-lipulla "kun lisäät varaukseesi ison käsimatkatavaran, pääset lentokoneeseen ensimmäisten joukossa." Siis jos ottaa halvalla kotimaan lipulla kabiiniin liian ison kassin, saa 5 eurolla laukun ylälokeroon ja pääsee jonottamasta portilla koneeseen mennessä.
Kaksi etua yhden hinnalla ja halvalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihanaa kun saa exit paikan, mihin laukku? Tulee olemaan sotkujen sotkua noi koneiden lastaukset. Kenellä on mikäkin lippu ja minkä laukun voi laittaa hattuhyllylle.

Jos vajaat puolet matkustajien laukuista mahtuu hattuhyllylle niin entä sitten kun tulee jälkijunassa koneeseen maksetun hyllypaikan kanssa ja hyllyt on täynnä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mää en kyllä voi liikkua enään norskilla! Kuis mää voin ottaa mukaan tyynyn, peiton, patjan, alusvaatteita vuodeksi, puvun kesäksi talveksi ja varalta jouluksi. Lisäksi tarvitsen paljon minulle arvokkaita perintöesineitä ja tietysti ruokaa ja juomaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maksullisuus on hyvä, koska sillä varmistetaan, että laukku myös mahtuu sinne.
Nyt on usein niin täynnä, että lento emot ovat ihmeissään niitä järjestellessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myydäänkö näitä hyllylippuja sen verran kuin on hyllypaikkoja (jutun mukaan 80) vai kaikille mahdollisille halukkaille (keskimäärin 186)? Siinä rahastuksen raja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loistava päätös sillä käsimatkatavaroiden määrät jo koot ovat kasvaneet vuosi vuodelta kohtuuttomiksi. Usein on sekä Norskin että Finskin lähtö viivästynyt käsimatkatavaroiden valtavan määrän sovittamiseksi koneen matkustamoon. Finnair voisi välittömästi seurata Norwegianin päätöstä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, mutta pitäisi sada vielä ovimaksut koneeseen sisään mennessä ja sieltä poistuttaessa. Lisämaksu myös jos on päällystakki mukana, tai hattu. Wc:n käytöstä ilman muuta maksu myös, isommasta hädästä isompi ja pienemmästä pienempi. Kukapa haluaisi palata menneeseen, jolloin lentolipulla oli yksi hinta ja kotimaan lennolla tarjoiltiin ruokaa, esimerkiksi kylmäsavuporoleipiä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistellaanpa samalla mitä se lentolippu Oulu-Helsinki-välillä maksoi 10-20 vuotta sitten ja suhteutetaan hinnat vielä tulotasoon.

Tulee savuporosämpylälle aika paljon hintaa. Lentäminen on halvempaa kuin koskaan.

Aika kultaa muistot, tässäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistelen Joensuu - Helsinki väliä. 54 markkaa eli 9 euroa suuntansa. Siihen sisältyi savuporoleipä, ruisleivällä. Ei suinkaan pelkkä sämpylä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaaha, siis vielä saa istuimen alle laittaa ilmaiseksi. Siinäpä vasta sirkus, kun joka toinen matkailija runnoo käsimatkalaukkuaan penkin alle, ja istuu sitten koko lennon polvet leuassa. On se vain hyvä, että on näitä "halpalentoyhtiöitä". Seuraava lisämaksu tuleekin sitten vessakäynneistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

no ei ne sieltä ainakaan tipahda niskaan kun sattuu kunnon kuoppanen lento.senkin nähnyt käy kipiää kun 10kg laukku tipahtaa metristä päähän

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (59)

Uutisvirta

7:00
Päivän leffapoiminnat: Arto Paasilinnan Ulvova mylläri sai Asterix-käsittelyn – ranskalaisessa kyläkomediassa on sadunomaisia piirteitä
7:00
TV-arvio: Erityisherkkyys ei ole sairaus eikä se näy ulospäin – Katariina Männikkö kertoo Akuutissa, kuinka hän oireilee
7:00
Esteettömien autopaikkojen väärinkäyttö harmittaa – Kynnys ry:n puheenjohtaja: "Asiasta huomauttaessa vastaus on monesti välinpitämätön tai tyly – ei kuulu sinulle" Tilaajille
6:40
Turverekan pyörän laakeri syttyi tuleen Kuivaniemellä Iissä
6:26
Kolmikymppinen nainen kaahasi karkuun varastetulla autolla Haukiputaalla – poliisipartio kiilasi pakoauton
6:00
Maailman onnellisin maa – helpolla hyvinvointivaltiossa ei pääse, jos on vanha tai sairas, usein yhtälöön kuuluu myös köyhyys Lukijalta
6:00
Ihmiskontakteja kaivataan raha-asioissa edelleen, ja Oulun OP:ssa päädyttiin laajentamaan kassapalveluita – Oululainen Ritva Juntunen, 81, hoitelee pankkiasiansa ilman mitään älylaitteita Tilaajille
11
Koronan leviäminen uhkaa Euroopassa, hallitus pui varautumista keskiviikkona – Asiantuntija vastaa kysymyksiin pandemian uhasta, viruksen leviämisestä ja rokotuksista
9
Uutisanalyysi: Oulun yliopisto tulossa Raksilaan – sijainnilla iso merkitys kilpailukyvylle Tilaajille
5
Koirille uusi puistoalue Toppilan Rantapuistoon
5
Raskaat ajoneuvot syynissä Haukiputaalla – saldona jarruvikoja, kortitta ajoja ja ammattipätevyyden puuttuminen
2
Tervahiihto peruttiin hätiköidysti – Oulun seudulla mitä parhaimmat lumi- ja latuolot Lukijalta
2
Suuret lumimäärät voivat johtaa poikkeuksellisiin tulviin Lapissa – viimeksi suurtulva koetteli 15 vuotta sitten
2
Pohjois-Pohjanmaalla enemmän työttömiä kuin viime vuonna, maakunnan suurin työttömyysaste Taivalkoskella

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

185 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Onko pakko omistaa auto?

Elämänympyrät jää aika pieniksi ilman autoa, varsinkin kesällä. Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image