Kotimaa

Huhtasaari iloitsi jokaisesta prosentista: Me olemme jo voittaneet, koska meidät yritettiin tuhota

Kotimaa 28.1.2018 20:46
Aki Taponen

Puheenjohtaja Halla-aho piti presidentti Niinistön suosiota demokratian kannalta masentavana.

Helsinki

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari ei ollut pettynyt, kun ennakkoäänien tulos, kuusi prosenttia selvisi. Hän oli kolmantena, mutta kansanliikkeen Paavo Väyrynen oli aivan kannassa kiinni.

- Olen tyytyväinen. Perussuomalaiset edustavat tulevaisuutta, Väyrynen menneisyyttä, Huhtasaari luonnehti.

Huhtasaari sanoi jo ennen ennakkoäänten tulosta, että kaikki prosentit ovat hyviä, "koska perussuomalaiset yritettiin viime kesänä tuhota". Eduskuntaryhmä hajosi puoluekokouksen jälkeen, ja koko entinen johto lähti puolueesta.

- Me olemme jo voittaneet. Meidän kenttämme ei ole ollut mistään niin innostunut kuin näistä vaaleista. Tämä todistaa, että perussuomalaiset ovat selvinneet entistä vahvempina. Kaikki prosentit ovat kotiinpäin, hän sanoi etukäteen.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kehui sitä, että Huhtasaari altavastaajan asemasta ohitti ennakkoäänissä selkeästi perinteiset järjestelmäpuolueet sdp:n ja keskustan.

- Eihän tähän tulokseen voi olla kuin tyytyväinen.

Halla-aho piti istuvan presidentin Sauli Niinistön äänivyöryä demokratian kannalta masentavana.

- Vaalituloksessa on pohjoiskorealaista sävyä. Ihmiset valitettavasti eivät aina äänestä todellisten mielipiteidensä perusteella, vaan haluavat äänestää sitä, joka voittaa. Mutta ihmisillä on vapaus käyttää äänensä niin kuin he itse haluavat. Tulokset ovat siinä mielessä aina oikeita.

Halla-ahon mukaan presidentinvaalikampanjalla oli perussuomalaisille valtava merkitys.

- Se hitsasi ihmisiä yhteen ja antoi ihmisille projektin, jonka eteen työskennellä. Sillä on ollut ratkaiseva merkitys puolueen eheydelle syksyn ja talven aikana. Organisaatiomme on nyt uudessa kuosissa kesän jälkeen ja saanut paljon harjoitusta vaalikampanjan tekemisessä, Halla-aho sanoi.

Perussuomalaisten vaalivalvojaisia vietetään Kiltakellarissa vanhassa panimorakennuksessa Helsingissä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

" Vaalituloksessa on pohjoiskorealaista sävyä. Ihmiset valitettavasti eivät aina äänestä todellisten mielipiteidensä perusteella, vaan haluavat äänestää sitä, joka voittaa"
Osui ja Upposi..Tämä mettäläiskansa se ei vaan opi ikänä,,laimassa mennään kuin sonnit ja toimittaan niin,,sitte itketään kun kokoomus kurittaa köyhiä 100-0 että miten nyt näin voidaan tehdä! niinistöhön on kokoomuksen presidentti,,ei koskaan voi olla koko kansan presidentti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Persujen mielipiteet ei ole koko kansan mielipide, niin kuin ei vasemistonkaan. Tämä on demokratiaa. Ei ollut vain yhtä ehdokasta, niin kuin diktatuurissa ja kansalla on mielipiteidensä ilmaisu vapaus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:50
Ukrainan presidentiksi nouseva Volodymyr Zelenskyi on oligarkin tukema näyttelijä ja yrittäjä
22:43
Pikkuleijonien taival MM-mitalipeleihin mutkistui entisestään – tappioputki kolme ottelua
21:41
Kalevalan Aino on nähty uhrina ja kuuliaisena sisarena, kirjailija Tiina Piilola näkee hahmon toisin – "Tällaiset tulkinnat kuulostavat nykynaisen korviin älyttömiltä"
21:14
Volodymyr Zelenskyi on voittamassa Ukrainan presidentinvaalit murskaluvuin – presidentti Poroshenko on tunnustanut tappionsa
20:51
Ensi viikolla ilmassa on kesän tuntua: Aurinko paistaa, lämpötilat nousevat Oulussa noin 16 asteeseen – "Lämpötilat selvästi tavallista korkeampia"
20:02
Tuntematon mies pahoinpiteli alaikäistä tyttöä Pudasjärvellä, Rukalla pahoinpitelyn uhriksi joutui eteläsuomalainen mies
19:51
Mies kelkkaili Pudasjärvellä pelkkä pyyhe päällään ja putosi kelkan kyydistä – puhalsi 1,9 promillea
89
Halla-aho ei irtisanoudu vanhoista blogikirjoituksistaan – "Osa tyhmiä ja harkitsemattomia, osassa edelleen pointti"
41
Isot ja pienet jäähyt värittivät Kärppien ja HPK:n finaaliavausta – Ulosajoon johtaneen taklauksen alle jäänyt Michal Kristof:” Vähän tuli verta, mutta tällaisia nämä pudotuspelit ovat”
28
Japanilaiset tulivat vain saunaan, eritoten savusauna sai suuren arvostuksen – Tuleeko Kuusamosta nousevan auringon saunamekka?
19
Pääsiäiskokko palaa taas lankalauantaina Oulun Lammassaaressa – parhaimmillaan kokon loimua on seurannut parikin tuhatta ihmistä
15
Syömäsä: Ideaparkin Chef’s Salad, Kebab & Pizzassa saa rahalle vastinetta – lounalla saa syödä mahan täydeltä
11
Reissusa: Sveitsissä Skier's Haute Routella edetään suksilla laskien ja skinnaten upeassa maisemassa
9
Sri Lankassa kahdeksan räjähdystä hotelleissa ja kirkkojen jumalanpalveluksissa – lähes 200 kuollut ja useita satoja haavoittunut

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Perintövero pois!

ainakin tuli selväksi minkä aatteen mies olet ei muuta kun muutat pohjois koreaaan siellä valtio omistaa kaiken oikea pa... Lue lisää...
jyväjemmar

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image