Kotimaa

HS:n soittokierros keskustan pii­ri­joh­ta­jil­le: Moni haluaa Väyrysen ulos puolueesta - "On sanottava, ettei hän ole tervetullut"

Paavo Väyrynen on perustanut oman kansalaispuolueensa, muttei ole eronnut keskustasta. Hän on ilmoittanut pyrkivänsä oman puolueensa kansanedustajaksi ensi vuoden eduskuntavaaleissa. KUVA: Mauri Ratilainen
Kotimaa 1.2.2018 1:52 | Päivitetty 1.2.2018 6:37
STT, Kaleva

Helsingin Sanomien keskustan piirijohtajille tekemän soittokierroksen perusteella moni haluaa, että puolue ryhtyisi toimiin, jotta Paavo Väyrynen saataisiin ulos keskustasta.

Osa kuitenkin toivoo vielä sopuratkaisua.

Väyrynen on perustanut oman kansalaispuolueensa, muttei ole eronnut keskustasta. Hän on ilmoittanut pyrkivänsä oman puolueensa kansanedustajaksi ensi vuoden eduskuntavaaleissa.

Väyrynen sai presidentinvaaleissa suuremman kannatuksen kuin keskustan ehdokas Matti Vanhanen. Vanhanen sai vaaleissa 4,1 ja Väyrynen 6,2 prosentin kannatuksen.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ilmaisi syksyllä, että Väyrysen pitäisi erota, koska keskusta ei salli kahden puolueen jäsenyyttä.

– Ilman muuta jokin ratkaisu täytyy löytää, tai ainakin on tultava kovempaa kielenkäyttöä puolueen taholta. On sanottava suoraan, että hän ei ole tervetullut, sanoo muun muassa Päijät-Hämeen piirin puheenjohtaja Jukka Mölsä.

Piirijohtajilta vahva kannatus Sipilälle

Lehti kertoo myös, että keskustan piirijohtajat antavat vahvan tuen Sipilän jatkokaudelle puolueen puheenjohtajana.

HS:n mukaan tuki Sipilälle on keskustan piireissä hyvin pitkälti yksimielistä. Osassa piireistä asiaa on ehditty jo linjata virallisesti, osassa kanta on vielä epävirallisempi.

Presidentinvaalien heikko tulos ja keskustan huono gallupkannatus eivät huolestuta puolueen aktiiveja, lehti kirjoittaa.

Suuri osa piirijohtajista toisti lehdelle, että vaaleissa oli kyse erityislaatuisesta tilanteesta ja henkilövaalista, jossa kukaan ei kyennyt kunnolla haastamaan istuvaa presidenttiä Sauli Niinistöä.

Siksi Vanhasen heikkoa kannatusta vaaleissa ei pidetty ongelmana.

Haastajaehdokkaita Sipilälle ei juuri haluttu ehdottaa soittokierroksella.

Sipilä viestitti viikonvaihteessa mediassa, että aikoo tavoitella jatkokautta puheenjohtajana.

Lehti soitti puolueen kaikkien 20 piirin puheenjohtajille presidentinvaalien jälkeen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (123)

Sosiaalidemokraattisen puolueen lehti on Helsingin Sanomat lehti.
Hs:llä ei ole mitään tekemistä Väyrysen omissa rahoissa ilmennyttä puolueen kaappausta. jota
poliisi tutkii. Annetaan poliisille rauha tehdä työtänsä. Hyvä Paavo olit kun otit virka-apua näiden nuorten pyrkijöiden touhuamisen estämiseksi.
Jossakin se raja menee. mitä saa tehdä jamitä ei saa tehdä.
Oikeus arvioi ja sitä kunnioitetaan myös.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole Paavolla paluuta keskustan johtoon.

Paavon lupausten mukaan, hän eroaa keskustasta, jos ei pääse puheenjohtajaksi.

Siis ei huolta. Viimepäivien sohlailut on syöny viimeiset luottorippeet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tämän jutun takapiruna on Sipilä eikä kukaan muu ja siitä syystä että pelkää hävlötä Paavolle ja oikeutetusti. Kyllä oikeat kepulaiset käyttävät kaikki valtansa nyt siihen että saadaan Sipilä pois keskustan harhaanjohtajan paikalta ja Paavo on taas kerran aivan hyvä astinlauta siihen asiaan, niinkuin monasti ennenkin, että oikea keskusta pääsee arvoiseensa kukoistukseen, siispä äänestän Paavoa, hän on nyt ainoa joka tietää puolueensa ja tuntee politiikan parhaiten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väyrynen oli valitsijayhdistyksen ehdokas niinkuin Niinistö ja se oli täysin luvallista. Väyrynen on onnistunut pitämään Keskustan suurpuolueena
ja hän on ainoa, joka voi saada sen takaisin. Sipilä on pohjalukemissa epäonnistuttuaan hallituksessa. Paavolla on nostetta ja se on keskustapuolueen
etu, jos hän voittaa eduskuntavaaleissakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paavolla on taitoa saada asiat liikkeelle. Mutta onko taitoa saada ne oikeaan suuntaan.
Pressan vaalin jälkipuinti, omat puolueet, sotkut omatekemässään puolueessa. Monilla rattailla ajo.
Paavolla on samat visiot kuin Lippos kaimalla: ei enää politiikkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvänen aika..... Paavolan on puolueen kunniajäsen, miten häntä kohdellaan näin ynseästi oman puoluväen keskuudessa? Kyllä Paavo= yhtä kuin kepu, ja ilman Paavoa ei ole kepua !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan ja juuri se alle 6 % jotka paavoa tukee vapisee,koska tietävät häviävänsä taas kerran lahjakkaasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakai piirijohtajien tehtävä on hännystellä Sipilää ja hänen piilokokoomuslaista konklaavia.
Soittakaa meille rivijäsenille ja kysykää mielipide!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Piirijohtajien kannattaa käydä kysymässä Soinilta miten oma puolue perustetaan. Hyvän tuhoaminen näyttää onnistuneen ilman apujakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskin Väyrynen keskustasta eroaa vaikka häviää äänestyksen.

Paavo on keskustalle piikki lihassa ja kivi kengässä. Ensi kesän jälkeen myös räkäpallo sormissa ja satiainen ... hiuksissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvähän se on kysyä hyväpalkkaisilta piirijohtajilta. Kysyttäispäs joskus meiltä, jotka olemme tehneet vapaaehtoisina työtä puolueen eteen, eikä meidän mielipiteellä ole mitään väliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaalissa valitaan voittajat.
Jos Paavo ei voita, niin onko se Paavon vika vai äänestäjien. Vai merkittävän kansanosan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suurin osa keskustalaisista äänesti Väyrystä.Aika monet olivat tunnettuja kunnnanvaltuutteja .EI pysy 15 %:tin gallupeissa pitkään putoaa viidenneksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paavo on ollu monessa mukana, mutta ei aina voittajana.
Näin on myös AkuAnkalla. HannuHanni tahtoo viedä ne voitot.
Tuskin löytyy voittajan avaimia tässäkään kisassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustassa tehtiin VIRHE.

Keskustassa tehtiin virhe kun ei edellisten eduskunta vaalien jälkeen otettu Paavo kokeneen tahtopolitiikon ( kunniapuheenjohtajan) mielipiteitä huomioon. Paavo tuli uudestaan nostamaan puoluetta, keskustaa alamäestä ja sai joka kunnassa kiertäen ja uskoa puolueen linjaan luoden kannatuksen nousemaan. Sitten tuli presidentti vaalit ja ehdokasta puolueessa ei ilmaantunut kun vasta oli puoluetta ryöpytetty ja kesken oli oikeus jutut. Paavo ilmoitti hän alkaa ja sai huiman suosion puolueväki oli suurelta osalta takana. Kannatus kasvoi entisestään kun keskusta oli oppositiossa oli hyvä tehdä kansaan purevaa oppositiopolitiikkaa. Uusi tulokas Juha Sipilä lähti Paavon ja muutaman muun kanssa puheenjohtajan kisaan puolueen puheenjohtajuudesta. Juha Voitti uutena . Vaaliskandaalit voidaan jättää taakse taulukaupat ei uuden jälkeen vaivaa voidaan lähteä "Puhtaalta pöydältä". Paavo onnitteli Juhaa. Tuli hallitus kausi, Paavo ilmoitti, Ei eduskuntaan ilman ministeryyttä vaan jatkaa eu parlamentissa. Paavo otti kantaa valtakunnan politiikan ohjaukseen puoluevaltuuston ja kunniapuheenjohtajana oikeutetusti. Menestys ja kuuleminen oli ollut heikkoa . Juha politiikassa uutena taisi kuunnella muita neuvojia jotka halusi torjua HENKILÖ Väyrysen vaikka tahtopolitikolla olisi ollut tärkeää oikeaan osunutta asiaa miten voisi menetellä päätösten suunnassa. Tästä Paavo veti johtopäätöksen ja perusti puolueen jonka oli tarkoitus alunperin kerätä samoin "maalaisjärjellä "ajattelevia ympäri puoluerajojen. Keskustassa puoluejohdossa olisi pitänyt kuunnella kunniapuheenjohtajaa ja arvostaa hänen ihmiskunta poliittisia kokemuksia. Tämä on minun mielipiteeni tiiviisti politiikkaa viime vuosikymmenet seuranneena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Virhe saattoi tulla tehtyä, mutta nyt Paavon virheet on nyt nähty. Luotto on menny ja kannattajat ja vieläpä oma kilpailijapuoluejäsenyys.
Ei muuta kuin uusi "Suomen Väyryspuolue" pystyyn. Kannattajia yli puoluerajojen, kuten Paavon on tyyli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (123)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinisilmäinen Suomi ja tonnttikaupat

167 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Venäläisiä syrjitään Suomessa.

Kaksoiskansalainen ei pääse venäjällä armeijan palvelukseen, korkeimpiin virkoihin eikä muuallakaan, paitsi suomessa täm... Lue lisää...
veteraanin jälkeläin...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

26.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image