Kotimaa

HS: Vanhuksen epäillään kuolleen kotihoidon laiminlyönnin takia Espoossa

Kotimaa 13.1.2018 7:29 | Päivitetty 13.1.2018 7:56
STT

Espoon kaupungin kotihoidon asiakkaan epäillään kuolleen kotihoidossa tapahtuneen laiminlyönnin takia viime keväänä, kertoo Helsingin Sanomat. Lehden mukaan tapauksesta on tehty heitteillejättöilmoitus kaupungille.

Vanhus oli kotiutunut hiljattain sairaalasta, ja kotihoitajan tullessa paikalle vanhus ei avannut ovea. Hoitajalla ei ollut mukana asunnon avainta, ja hän jätti käynnin väliin. Seuraavana päivänä omaiset löysivät lehden mukaan vanhuksen asunnosta kuolleena.

Espoon kaupungin mukaan kohtalokasta tai vakavaa haittaa asiakkaalle aiheuttavia tilanteita kirjattiin kaupungin kotihoidossa 60 viime vuonna. HS:n haastattelemien kotihoidon työntekijöiden mukaan asiakkaiden terveyttä tai jopa henkeä uhkaavia vaaratilanteita tapahtuu kuitenkin enemmän kuin tilastot osoittavat.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Onpa ihmeellistä että omaisia ei kiinnostanut käydä vanhusta katsomassa miten hän voi sairaalasta tulon jälkeen!
Kaikki ulkoistetaan! Hoidan itse vanhaa äitiäni,olen hoitanut monta vuotta monenlaisine vaikeuksineen,mutta tiedän että hän saa hyvää hoitoa. Raskastahan se on oisinaan ,mutta äiti on tyytyväinen ja sanoo aina että "kyllä minusta huolehditaan
liiankin hyvin"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyväksyt tämän hallituksen köyhien ja vanhuksien kurittamisen ja kaikila vanhuksilla ei ole edes omaisia tai ovat itsekin hoidon tarpeessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä nyt viitsi jauhaa valetta, kyllä köyhistä ja vanhuksista hyvä huoli Suomessa pidetään.
Seuraahan hiukan oikeasti maita, joissa vanhuksista ei huolehdita ja tule sitten lässyttämään Suomen "kurjasta" tilanteesta.
Ja aina on vanhuksella joitain omaisia olkoon sitten lähempiä, tai kaukaisempia sukulaisia mutta kun kaikki pitää ulkoistaa toisten tehtäväksi kun itse ei kyetä mihinkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä tapauksia tulee riittämään oi niin kalliissa kotimaassa kuin suomi on. Täällä tökkii niin tervedenhuolto jonoineen kuin vanhustenhuoltokin. Välinpitämätöntä toimintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Saisipa sitten joskus edes jotain. Ettei vaan jää ilman sitä kaikkea, mitä muut saavat ja minä en. En ala. Mulla nyt su... Lue lisää...
Osittain myöhennetty...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image