Kotimaa

HS: Ul­ko­mi­nis­te­riön kon­su­li­pääl­lik­kö syyttää ministeri Haavistoa pelolla johtamisesta

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) on kiistänyt painostaneensa ulkoministeriön virkamiestä. KUVA: TATYANA ZENKOVICH
Kotimaa 6.12.2019 9:37
STT

Konsulipäällikkö Pasi Tuomisen mukaan Haavisto on tehnyt lainvastaisen päätöksen nimetessään erityisedustajan selvittämään suomalaisten tilannetta al-Holin leirillä.

Ulkoministeriön konsulipäällikkö Pasi Tuominen arvostelee Helsingin Sanomien haastattelussa voimakkaasti ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) johtamistapaa. Tuominen sanoo lehdessä, että ulkoministeriössä on ministerin toimien vuoksi pelon ilmapiiri.

Erimielisyyksien keskipisteessä on se, miten suomalaisten avustamisesta al-Holin pakolaisleirillä Syyriassa pitäisi päättää.

Reilu kuukausi sitten Tuomisen vastuulta otettiin ministerin päätöksellä pois asiat, jotka koskevan suomalaisten avustamista al-Holin leirillä. Tuomisen arvion mukaan näin tapahtui osin siksi, että hänen ja alaistensa näkemykset eivät miellyttäneet Haavistoa.

Tuomisen käsityksen mukaan Haaviston päätös nimetä erityisedustaja al-Holin pakolaisleirillä olevien suomalaisten auttamiseksi on lainvastainen. Hän ei ota kantaa siihen, onko päätös sellainen, että siitä olisi säädetty rangaistus.

Ulkoministeri kiistää HS:lle väitteen pelolla johtamisesta. Hän sanoo tehneensä sen virheen, että EU-puheenjohtajakauden aikana hänellä on ollut liian vähän aikaa henkilökunnan kanssa.

Haaviston mukaan pakolaisleirillä olevien suomalaisten mahdollista avustamista koskevat päätökset on pitänyt tehdä äärimmäisellä luottamuksellisuudella hyvin pienessä piirissä eri viranomaisissa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (124)

Onko Suomi itsenäinen että voidaan juhlia mm.itsenäisyyspäivää tänään? Suomea ja köyhiä,työttömiä ja pienituloisia ihmisiä johdetaan viime aikaisten hallitusten taholta pelolla jo vuosikymmeniä.Suomen sanotaan olevan vieläkin itsenäinen,mutta uskokoon ken tahtoo.Menetimme itsenäisyyden EU:myötä.Kyllä kelvataan EU:lle maksumiehiksi,kuten vasta äskettäin meitä veronmaksajia haukuttiin että tingimme EU:n maksuissa.Valtion omistaa kansa ja kansalaisten pitäisi päästä päättämään kaikista EU:n asioista ja menoista. EU:n herrat eivät hirveästi täällä vieraile, Suomi harvemmin on kunnolla esillä EU:n asioissa toisinkuin esim. Saksa on.Meitä suomalaisia sinisilmäisiä on helppo manipuloida ja nenästä vetää.Tänään on presidentin linnanjuhlat Suomen itsenäisyyspäivän johdosta.En viitsi katsoa sitä teennäistä ja tekopyhää juhlimista ja kuinka eliitti mässäilee meidän verovaroin koko ohjelmaa.Menen ennen nukkumaan.Tämä on boikotti nykyisiä tv-ohjelmia kohtaan.Linnan juhlien sijaan voisi nekin varat sijoittaa vanhusten hoitoon ja kodinhoitajiin ja tarjota heille kuuluva kunnia itsenäisyyspäivästä.Köyhät kun eivät pääse koskaan linnanjuhliin..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja mikähän on se julkisuuslain pykälä, jonka perusteella nämä on äärimmäisen luottamuksellisia, eli salassapidettäviä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Carunanhan tämä sama Haavisto työnsi aivan puoli-ilmaiseksi ulkomaisille sijoittajille huolehtimatta lainkaan Suomen valtion kylymäsä Pohjan perillä asukkaiden ja teollisuuden välttämättömien: lämmön, valon sekä voimavirran saannin, suomalaisten tärkeimmän huoltovarmuuden antaen mennä lupsahtaa ilman enää mitään vuosittaisia hintakontrolleja tai muutakaan kansallista valvontaa!!

Nyt tässä varmaan jo silmissään siintivät ihanan humaanit, ympäri maailmaa kiitellyt tulevien Suomen presidentinvaalien upeat mainoksensa maailmanparantaja Pekasta. Jos jokin sitten arkimaailmassa menisikin täysin toisin, kuin valintaunelmissa, niin syylliseksihän olisi olut tosi helppoa osoittaa Ulkoministeriön virkavastuullinen päällikkö, jonka silloin olisikin kerrottu vain sooloilleen itsekseen ilman edes poliittista ohjausta, mutta hän olisi saanut virkarikoksestaan tuomion ja siksi joutunut luopumaan virastaan.

Tutun röyhkeää toimintaa, jollaisesta vastaavasta oman edun tavoittelusta asetetaan nyt USAssa toimiva pressa kongressin tutkimuksen kohteeksi. Suuren maailman meininkiä meilläkin, kokeillaan kepillä jäätä. Se

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Häikäilemätön valehtelu ei ole anteeksiannettavaa missään tilanteessa. Ero on ainoa vaihtoehto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta suomalaisiahan tunnetusti pitää johtaa edestä, ja kaikkihan me pelkäämme sitä mikä on edessä kun seuraavan porvarihallituksen myötä siirrytään kasinokapitalismin lisäksi tai takia edustukselliseen hyvinvointivaltioon, joten on ihan johdonmukaista että ulkoministeri jo nyt johtaa ministeriötään pelolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi politiikka on tällaista vihan lietsontaa täälläkin kirjoittelijoiden taholta. Pitääkö ihmisten olla näin nekatiivisella asenteella täällä kirjoittelemassa.
Halutaanko kaiki nuoretkin tavallaan opettaa pienestäpitäen noin kriittiseen ajatteluun?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis pitääkö uskoa, jos valehdellaan ja käytetään hyväksi? Naurettavalle sinisilmäisyydelle on tultava loppu, muuten fanaattiset vihreät vievät vallan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vähävarainen kansa vetää yhtä köyttä yhteiskunnan eliitin kanssa, onhan se melkoista näköalan puutetta. Köyhyys ei ilmeisesti tunnu missään, liian hyvä yhteiskunnan toimeentulotuki?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tämä sama Pekka joka lahjoitti sähköt ulkomaisille yksityisfirmoille? Miten kävi sähkön hintojen, onko kukaan huomannut, laskiko vai nousiko?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama Pekka. Sähkönriistohinta nousee ja mökin mummot joutuu luopumaan lääkkeistään. Heidän markka aikana hankituilla eläkeellä, kun ei makseta Euron tuomia törkyhintoja ja suoranaista varastamista. Hieno maa tämä suomi vai mitä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ulkoministeri Haavisto sanoi olleen sanoi olleensa 4 päivää Suomessa marraskuussa. Taisi viettää muut päivät Afrikassa. Suomi ja EU eivät taida olla kovin kiinnostavia hänen mielestään. Mielestäni. Ulkoministerin tulisi olla kiinnostunut Suomesta ja EU:sta ensin. Voisi jättää Afrikan vähän vähemmälle. Kun oma kansa voi hyvin, niin he myös haluavat antaa kärsiville apua. Ei pakolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnistui lahottamaan työilmapiirin neljässä päivässä. Miten olisikaan käynyt jos olisi ollut koko kuukauden "johtamassa" ministeriötä. Pelkään ajatellakin, joten parempi kun oli poissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomus ja perussuomalaisethan taitavat olla ihan vakavissaan yhtymässä. Kumpi hyötynee vai pitäisikö tehdä avioehto?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pekan koottuja selityksiä:
Puhelin rikki!
Analyysi: Ministeri saa uuden alta ajatuksen ja valtio maksaa.
Menetittökö malttinne (Suomeksi: aloitteko huutamaan?). Ei. Ministeri toimii paineen alaisena.....
Analyysi:JUST. Kukapa sitä myöntäisi suoraan, mutta selittely kertoo totuuden - hermot meni ja "huuto kuuluu kojootin, menee hermot naapurin"

Olen lukenut asiaa koskevat artikkelit ja selitykset ja olen vahvasti sitä mieltä, että Haavisto ei ole tilanteen tasalla. Miehestä ei ole noin vaativaa pestiä hoitamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä konkretisoituu suomalainen johtamistaito ja politiikka, jossa luullaan, että on vapaus tehdä aivan mitä haluaa ja milloin haluaa. On hyvä, että tällaiseen toimintaan tehdä jossakin vaiheessa loppu. Mikä on Haaviston vastuu sen jälkeen, kun tänne on terroristit tuotu? Mitään ei ole opittu vuodesta 2015. Kansahan se kärsii näiden päätöksien seurauksista. 2015 tapahtumat olisi pitänyt vielä paremmin tutkia, kuka päätti ja mitä päätettiin. Aivan varmasti sieltäkin löytyisi perkattavaa. Onhan Orpo ollut niistä kovin hiljaa ja kun joku kysyy, ollaan heti väittämässä, että oli pakko ja jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyy kyllä katsoa ihmeissään suu auki nykyisten kansanedustajien ja johtajien tasoa, jäänyt teinien tasolle kehitys, nämä johtaa ja vastuussa suomen tulevaisuudesta, vai onko heillä tarkoitus siellä päteä kun on saanut jopa äänivyöryn pestiin, haastamalla riitaa , ei kyllä tuolla tyylillä saa kansalta mitään luottamusta,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyinen hallitus harrastelee sellaista toimintaa suomalaisten etuja vastaa jota ei todellakaan ole koskaan nähty. Etenkin näitten vihreitten liittolaisten salamyhkäinen toiminta on Suomelle ja Suomen kansalaisille vaarallista, jota vastaa pitää kaikkien taistella kaikin keinoin.

Kyllä on röyhkeys huipussaan kun tällaisella toiminnalla maata viedään kuin litran mittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (124)

Uutisvirta

0:05
PaKa hamusi alussa yllätystä toissavuotisesta Ranskan mestarista, mutta kuusamolaisten peli päättyi tappioon – joukkueet kohtaavat 5. helmikuuta Kuusamossa
22.1.
Oamkin englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin haki lähes 1 200 ihmistä – suosituimpia tekniikan ja liiketalouden koulutukset
22.1.
Koronaviruksen uhriluku Kiinassa nousi jo lähelle 20 ihmistä – Wuhanin miljoonakaupungin joukkoliikenne määrätty pysäytettäväksi
22.1.
WHO ei ainakaan vielä julistanut Kiinan koronavirusta kansainväliseksi terveysuhaksi – hätäkomitea kokoontuu uudestaan torstaina
22.1.
Pelipaita vaihtuu toppatakkiin juuri H-hetkellä – Rotaatiopelaajana Kärpissä tällä kaudella onnistunut Julius Hermonen on sinut haastavan roolinsa kanssa: “Tällä mennään tämä kausi” Tilaajille
22.1.
Suomen pääministerin hehkuttajien "kerho" täydentyi Davosissa – Marinin kannattaisi käyttää nyt Davosin-nostetta hyväksi, jotta julkisuus tulisi teoista
22.1.
Sote-alan järjestöavustukset jälleen jaossa Oulussa – avustusten haku päättyy tammikuun lopussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivällä Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Illanvirkku puoliso

Minua ei häritse vaikka puoliso valvoo iltaa pitempään. Ongelma on kun menen yökylään. Isäntäväki nukkuu pitkään kun mi... Lue lisää...
Aamun virkku

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image