Kotimaa

HS: SRK:n Hännisen eron lähtölaskenta alkoi kirjeestä

Tuomas Hänninen jäi sairauslomalle vajaa viikko johtokunnan kokouksen jälkeen. KUVA: Pekka Ala-aho
Kotimaa 7.1.2014 6:03
Kaleva

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen (SRK) pääsihteerin Tuomas Hännisen eron lähtölaukauksena oli erään naisen SRK:n johtokunnan jäsenelle tai jäsenille lähettämä kirje, jossa esitettiin raskauttavia tietoja Hännisestä. Kirjeestä uutisoi maanantaina Helsingin Sanomat.

Johtokunta käsitteli kokouksessaan 14. joulukuuta kirjettä sekä lausuntoja, joita Hänninen on aikaisemmin antanut lasten hyväksikäytöstä.

Esillä oli muun muassa Hännisen Lahdessa vuonna 2009 pitämä seurapuhe, jossa hän rinnasti insestin pikkurikkomukseen.
Helsingin Sanomien mukaan kokouksessa käsiteltiin myös lehdistömateriaalia, jossa kuvailtiin, mitä liikkeen piirissä oli tehty lastensuojelun hyväksi, ja erityisesti poliisin ja lestadiolaisten hyväksikäyttörikoksia koskevaa tiedotussopimusta. Teksti oli Hännisen laatima, ja hän joutui jälkeenpäin selittelemään sitä julkisuudessa.

Tuomas Hänninen jäi sairauslomalle vajaa viikko johtokunnan kokouksen jälkeen. Sairausloman perusteeksi ilmoitettiin työuupumus.

Hänninen aloitti SRK:n pääsihteerinä vuoden 2011 alussa. Muodollisen eronpyyntönsä hän jätti 27. joulukuuta 2013. Hän pyysi eroa henkilökohtaisiin syihin vedoten.

Seuraavana päivänä asiasta kerrottiin Jyväskylään kokoontuneille puhujille. Samassa tilaisuudessa SRK:n johtokunnan puheenjohtaja Olavi Voittonen vahvisti jättävänsä tehtävänsä puheenjohtajana kesällä.

Helsingin Sanomien uutinen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (22)

No, yhden aikakauden jälkeen tulee aina toinen aikakausi. Hännikäisen lähdön korvaa joku toinen ja homma jatkuu.
Muistakaa ettei uskomme perustu näiden johtajien sanaan, vaan raamatun teksteihin. Mulle on ihan sama vaikka
sielä ois joku timpuri möttönen "johtajana", kun uskon niinkuin raamatussa neuvotaan. Lisäksi myös on olemassa omatunto
joka ohjaa mikä on oikein ja mikä väärin. Esimerkiksi minun omatuntoni neuvoo minun arvostavan myös muita kanssa eläjiä sellaisena kuin he ovat, rodusta tai uskonnosta riippumatta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä liikkeen piirissä on harjoitettu mielivaltaa vuosikymmeniä "hoitokokousten" varjolla , onneksi EU-aikana on tullut julkisuuteen ja jatkossa se on vaikeampaa?Paljon on savuavia raunioita!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä on liikkeen vahvat naiset? Ei niitä ole. Niiden tarkotus on olla heikkoja tuossa liikkeessä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri nyt perheeni peruu ensi kesän menon suviseuroille ja eroamme kaikessa hiljaisuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri nyt kukaan ei usko sinun ikinä olleenkaan vanhoillislestadiolainen, koska yksikään vanhoillislestadiolainen ei mene suviseuroille vaan suviseuroihin.

Meillä ainakin jo oikein suunnitellaan ensi kesän suviseuroja :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Usko on jokaisen henkilökohtainen asia ja siksi teilläkin on vapaus uskoa tai olla uskomatta. Kunnioitamme teidänkin vapaata valintaoikeuttanne. Mutta samalla rakkaudella muistutamme Jumalan sanan mukaisesti: Joka vahvana pysyy loppuun asti, se tulee autuaaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se, että eroaa ko.liikkeestä, tarkoita uskon menetystä tai heikkoutta. Päinvastoin. Uskossa voi silti pysyä ihan aidosti ja autuaaksi tulla edelleenkin. Näin Raamatun mukaan. Tottakai jäsenille opetetaan asian olevan toisin: muuten liike lakkaisi ihan itsestään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanavalinnasta näkee ettei ole aito. Minäkään en oo koskaan käynyt suviseuroilla, sen sijaan aion ensikesänä olla viikon suviseuroissa. Mukava joulu takana ja nyt aletaan odottaa suviksia koko perheellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sananvalinnastasi näkee sinukin kohdalla, ettet ole tosissasi kertoessasi, että et koskaan olisi käynyt suviseuroissa. Tuskin sinä niin luontevasti olisit käyttänyt suviseuroista sisäpiirin "slangia" "...nyt aletaan odottaa suviksia koko perheellä" Ja mitenpä se koko perhe nyt yhtäkkiä olisi itselleen tuntemattoman ja oudon asian kanssa näin innostunut.
Vanhaa suvisporukkaa koko poppoo!
Mutta vuoroin vieraissa:) Tilanne fifty-sixty!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse olen monen vl:n kuullut olevan suviseuroilla, aika kummallisia nämä provosoivat kommentit, tuohan on täysin murre ja paikkakuntakohtainen miten sanoo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vl:ät kirjoitaa, suviseuroihin. Ei suviseuroille. Aivan samalla tapaa kuin hesalaiset lähtee Kempeleelle ja Oululaiset Kempeleeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhoillislestadiolaisella liikkeellä on nyt mahdollisuus puhdistautua SRK-lestadiolaisuudesta, joka näyttää tarkoittavan käsittämätöntä vallankäyttöä. Kristillisyys ja hengellisyys on kaukana tuosta toiminnasta, mitä nuo johtokunnan miehet edustavat. Ymmärtäisivät vain erota jokainen heistä, voisi aloittaa puhtaalta pöydältä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nouskaa vain naiset vastarintaan herätysliikkeessänne, ettei teidä kohdella kuten tähän asti on kohdeltu. Mitenkään muuten asioihin ei voi vaikuttaa ei ainakaan alistumalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

miten heitä on kohdeltu? kannattaisiko siirtyä sivusta seuraajasta joukon keskelle ja tehdä omia havaintoja ja kysellä niiltä naisilta eikä heitellä happamia kommentteja lehtitietojen varassa. Kaikki ovat tervetulleita

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kommentoija ei tunne ryhmänsä historiaa, sitä on hänelle turha selvittää.

PS. kun seisoo keskellä metsää, ei hahmota sen olemusta. Tervetuloa reunemmalle ja ehkä jopa kauemmaksi. Saattaa paikallissokeus hellittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mten viranomaisten kanssa voi tehdä tällaisia sopimuksia?
Liittyneekö jotenkin siihen että viikonloppuisin valvotaan alaikäisten juomista, sen sijaan että valvottaisiin ylinopeuksia vaikkapa pohjantiellä? Resurssit ei siis riitä muuhun kuin vaarallisen alkoholin käytön valvontaan? Niinkö?
Kuka tutkii...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viranomasiten kanssa ei ole tehty eikä voi tehdä sopimusta, jollainen on ollut kyseisen henkilön viestinnässä.
Hän on ehkä vaatinut erikoiskäsittelyä ja kuivtellut selliaseen olevansa oikeutettu.
Seksuaalirikollisten suojelu ei ole tätä päivää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (22)

Uutisvirta

19
Työministeri Timo Harakka tarjoaa lempiveroaan vaihtoehdoksi, jos julkista taloutta tarvitsee vaalikauden lopulla tasapainottaa
10
Lisää kylmää vettä niskaan – valmentajaa vaihtanut AC Oulu maalasi kotikentällä kahdesti, mutta menetti hyppysissä olleen voiton lisäajalla
9
Ennätysmäärä Ferrareja saapuu Nallikariin – roomalainen Ferrari Club Passione Rossa vierailee Oulussa
7
Raksilan uimahallissa on otettu käyttöön lyhennetyt kesäaukioloajat ­– kysyimme, missä asiasta on tiedotettu
7
19-vuotias sotki Rotuaarilla tussin kanssa – poliisi tutkii vahingontekona
6
Apulaisoikeusasiamies pitää kaupunginvaltuutettu Moilasen ihmisroskapuheenvuoroa "epäasiallisena, epäkunnioittavana ja loukkaavana"
5
Nuorella karhulla on ollut etujalassaan kiinni näätärauta jo yli vuoden – nyt viranomaiset pähkäilevät, mitä eläimelle tulisi tehdä Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

170 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen on aika ottaa markka takaisin

Kansa voisi olla tyytyväinen kunnes ensimmäinen devalvaatio tai muu markan arvon romahdus nostaisi tuontitavaroiden ja p... Lue lisää...
Devalvaatio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image