Kotimaa

HS: Lihakohu laski suomalaisten luottamusta eineksiin

Kotimaa 3.3.2013 4:05 | Päivitetty 3.3.2013 4:18
STT,

Lähes viidennes suomalaisista kertoo vähentäneensä valmisruokien syömistä tai lopettaneensa niiden syönnin kokonaan, kertoo Helsingin Sanomat. Syynä ovat useissa Euroopan maissa ilmi tulleet tapaukset, joissa eineksistä on löytynyt hevosenlihaa vastoin pakkausmerkintöjä.

Lehden teettämässä kyselyssä kaksi kolmasosaa vastaajista sanoi, että luottamus Suomessa toimiviin maahantuojiin ja välitysfirmoihin on vähentynyt. Lähes joka toisen luottamus vähentyi kotimaisia elintarvikealan viranomaisia ja lihanjalostajia kohtaan.

Selvästi epäluuloisemmin suhtaudutaan muissa EU-maissa toimiviin yrityksiin ja viranomaisiin.

Valtaosa vastaajista kuitenkin kertoi, että kohu ei ole vaikuttanut heidän ruokailutottumuksiinsa.

Lehti teetti kyselyn TNS Gallupilla. Kyselyyn vastasi 1 087 iältään 15-74-vuotiasta suomalaista.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Eipä vähentynyt yhtään einesten ostaminen hevosenlihakohun myötä. Eli ei ole ennenkään ostettu, eikä osteta tunnistamattomia moskaruokia, joiden maku on lähinnä muovista.

Kunnon perustarpeista tehty perusruoka on todella hyvää. Lähiruokana pyrin hankkimaan mahdollisimman paljon ja itse vihanneksia ja juureksia kasvattamalla tiedän mitä saan. Loput luomua jos mahdollista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on loistouutinen! Suomalaisissa kaupoissa kolmasosa hyllytilasta on varattu eineksille, kolmasosa kaljalle ja kolmasosa sipseille. Ja kansa on missä kunnossa on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole vuosikauisiin eineksiä syönyt. Miksi söisin kanannahkaa tai epämääräistä mössöä, mikä ei ole koskaan ollutkaan sitä mitä pitäisi. En ymmärrä eineksien syöjiä, enkä haluakkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten niin laski? Ei se ole kovin kova ollut muutenkaan. Silti on tullut niitä syötyä.

En tiedä muista, mutta minusta hevosjuttua pahempi on kun nykyisin jauhelihapihveissä ja lihapullissa lukee että sisältää kotimaista sikaa ja broileria. Ei broileri kuulu jauhelihapihveihin eikä lihapulliin! Kuka idiootti tuon keksi? Lopetin niiden ostamisen jo jokin aika sitten tuon takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä uutinen. Nyt kannattaisi kaikkien alkaa suosimaan kunnon lähiruokaa, mikä olisi turvallista, puhdasta ja taatusti kotimaista.
Viljat, lihat ja kananmunat tuotettaisiin Oulun lähikunnissa. Kun on kysyntää, niin varmasti myös tarjontaan uskallettaisiin satsata. Viljelijät ym. karjanpitäjät saisivat tukea työhönsä ja olen takuuvarma siitä, että myös kuluttajat olisivat valmiita maksamaan enemmän ruuasta, kun sen alkuperä ja puhtaus olisi tiedossa.

Nyt vaan satsausta lähikuntiin. Enemmän viljelyä ja puhtaita, terveitä eläimiä, jotka saavat hyvän kohtelun. Vapaita kanoja ja luomua. Siinä hyvä tulevaisuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan terveellinen kohu, jo oli sen aikakin. Ehkä pitsasukupolvikin alkaa paremmin arvostamaan perusruokaa ja kotimaisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella positiivinen uutinen. Terve ihminen ei eineksiä tarvitse vaan aidoista ja prosessoimattomista raaka-aineista tehtyä ravinteikasta ruokaa. Missä muualla kuin amerikoissa syödään valmisruokamoskaa yhtä paljon kuin suomessa? Laitosruokakaan ei ole enää muuta kuin vettä jossa on aitojen raaka-aineiden korvikkeita, halpaa tärkkelystä ja lisäaineita. Seurauksena lihavat nuoret ja sairaat aikuiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän siinä luottamus meni kun ilmeni että einesten seassa saattaa olla kunnon lihaakin vähän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensinnä KARPPAUS ja sitte nyt TÄMÄ kohu... mitnkähän sille elinkeinon haaraalle loppujen lopuksi käynee.. loppuuko kanan lento..... veikkaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

118
Sirkkaleipää leivotaan nyt myös Oulussa – Fazerin sirkkajauho tulee Hollannista, koska kotimainen hyönteistuotanto ei riitä
79
Joka kymmenes työtön aktivoitui, kun aktiivimalli leikkasi etuutta, kertoo Kela
52
Aftonbladet: Ruotsissa pidätetty autojen tuhopoltoista epäiltyjä
49
Nuorten maailmantuska voi synnyttää uuden luonnonsuojelubuumin: "Ilmastonmuutos on vaarallisempi kuin ydinsota"
42
Uusi pienpanimotuotteisiin erikoistunut pub avataan Rotuaarille perjantaina – Mallaskellari haluaa laajentaa Oulun oluttarjontaa
34
Myllytullin entinen Oulun seudun ammattiopiston kortteli uusiutuu täysin - suurin osa rakennuksista puretaan ja tilalle nousee asuin-, liike- ja toimistorakennuksia
33
Uusi taksilaki voi tuoda ongelmia koulutakseihin – harvaan asutuilla alueilla kela-kyytien ajo saattaa houkutella yrittäjää enemmän

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

kallis maahaanmuutto?

On hyvä muistaa se, että Suomi käyttää yli 11 miljardia euroa vuodessa ulkomaalaisiin, jotka elävät sosiaalietuuksilla. ... Lue lisää...
jokavuotiset menot

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image