Kotimaa

HS-kysely: Nato-kannatus kasvanut hieman

Kotimaa 30.3.2014 19:15 | Päivitetty 30.3.2014 19:26
STT,

Suomalaisten Nato-jäsenyyden kannatus on kasvanut neljä prosenttiyksikköä kuukaudessa, ilmenee Helsingin Sanomien kyselystä. Maaliskuussa tehdyssä kyselyssä 22 prosenttia kannattaa liittymistä Natoon ja 59 prosenttia suhtautuu ajatukseen kielteisesti.

Kuukautta aiemmin tehdyssä kyselyssä 18 prosenttia kannatti jäsenyyttä ja 64 prosenttia vastusti. Muutos ei mahdu virhemarginaaliin.

Nato-kannastaan epävarmojen osuus on säilynyt liki ennallaan. Kantaansa ei osannut tai halunnut sanoa nyt 19 prosenttia haastatelluista, kun vastaava luku oli helmikuussa 18 prosenttia.

Uusin mittaus teetettiin TNS-gallupilla 11.-22. maaliskuuta. Siihen haastateltiin puhelimitse tuhatta suomalaista.

Suomen Kuvalehden aiemmin maaliskuussa teettämässä kyselyssä saatiin Nato-kannatuksen muutoksesta liki sama tulos.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (27)

Meidän on liityttävä heti Natoon ! Venäjä ei ole enän meidän aiemmin ihannoima kommunistinen Neuvostolitto johon olisimme halunneet liittyä mm. Ranska on meidän ihanne maa nykyään .
Venäjä on enemmän porvarillinen paikka kuin mikään muu maa Euroopassa .
Eu:sta tulee uusi Neuvostoliitto ja Brysselistä uusi Moskova ja Nato vastaa entisen Neuvostoliiton sotakoneistoa Meidän pitää Ottaa kokoajan lisää köyhiä maita Eu:n se takaa jatkuvan eu:n kasvun ja velkaantumisen ilman että se on vaarassa,kun otamme köyhiä maita lisää niin saame pidettyä parempien maiden hyviä luottoluokituksia pidempään jolloin saamme enemmän lainaa jolloin voimme nostaa perusturvaa ja ajaa täältä saastutavat tehtaat pois Kiinaan. Ei me tarvita mitään työllistäviä tehtaita kun otetaan vaan velkaa ja lisätään julkista sektoria jotka palvoo ja ihannoi politikkoja me ei tarvita muuta työtä kuin politikointia ja velan ottoa. Mutta meidän on saatava Ukraina ettei velkaantumisen kasvu vaarannu.Ninhän kuntiakin hoidetaan köyhät kunnat yhdistetään jotta ne saa lisää velkaa niin silloin köyhyydestä ei aiheudu ongelmia ja kun taas tulee niin yhdistetän taas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen ollut Natoon kielteisellä kannalla mutta Venäjän toimet Krimillä avasivat silmät. Olinkin nukkumassa jossakin hyvien naapuruussuhteiden koomassa kuten Ukrainakin ja Ukraina oppi läksynsä kerralla. Kustannus Nato-jäsenyydestä on 10-20 miljoonaa vuodessa ja jos tuolla turvataan itsenäisyys niin on äärimmäisen pieni summa, tuolla rahalla ei saa edes yhtä lentokonetta. Kun emme voi maatamme siirtää etelä-Amerikkaan niin ollaan sitten tässä. Mutta Naton jäsenenä ehdottomasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ulkopiliittisesti lahjaton enemmistö vastustaa Nato-jäsenyyttä vielä siinäkin vaiheessa kun Kremlin asettama pääministeri ilmoittaa, että kolmen tunnin varoitusajalla järjestetyssä kansanäänestyksessä 99.99% suomalaisista kannatti liittymistä Venäjään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meilläkin Natoon liittymistä vastustavilla on mielipahaksesi vielä äänioikeus. Nato sinänsä on melko ok, mutta on eri asia kannaako meidän siihen liittyä.
Taisit viitata tuossa Krimiinkin. Siellähän oli sellainen tilanne, että he ovat aina halunneet kuulua Venäjään. Siis oikeasti. Asia kyllä tiedettiin, mutta kansanäänestys järjestettiin varmaan juuri mm. siksi ettei päästäisi väittämään liittymisen olleen kansan tahdon vastaista, vaikka sikäläinen parlamenttikin oli juuri tehnyt päätöksen anoa Venäjältä lupaa liittyä siihen. Tietääkseni suomalaisten piirissä halu liittyä Venäjään on paljon vähäisempää, joten rinnastus Krimiin ontuu. Täällä on venäläisiäkin kovin vähän Krimiin verrattuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sillä oo väliä paljonko on Nato-kannatus! Venäjä ei päästä Suomea Natoon kuitenkaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hämmentää tää naton epäsuosio, kun omassa kaveriporukassa kannattaisi natoa varmaan 70-80%. Suurin osa on akateemisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

suurin osa akateemisista ei osallistuisikaan sotaan joten helppo sitä on kannattaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sodan estämiseksihän demokraattiset valtiot ovat Naton perustaneet. Sodan estämiseksi myös Suomen on liityttävä demokraattisten valtioiden liittoon Natoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei etes tämä Venäjä hysteriä ole juuri nostanut Nato kannatusta. Se on selvä merkki siitä, että Suomalaiset eivät haluaa Natoon missään olosuhteissa. USA:n seireenilaulut eivät ole tehonneet mitähän paonostuskeinoja Nato hysteerikot käyttävät seuraavaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nooh perinteisesti Naton kannatus on pidemmän aikajakson aikana aina vaihdellut 18 -24% välillä joten ei syytä huoleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Millähän taholla se näin suuri hinku on sinne Natoon kun poliittisillla vallankäyttäjillä sitä ei tunnu suuresti olevan muuatta poikkeusta lukuunottamatta ja kansalaismielipide on pysynyt kutakuinkin entisen kielteisenä, mutta sitähän näillä jatkuvilla "tutkimuksilla" ja uutisoinnilla yritetään muuttaa joskaan sillä ei tullene olemaan suurtakaan vaikutusta järkevästi ja itsenisesti ajattelevaan kansaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaisten mielipide ei muutu edes tosiasioiden tunnustamisen suuntaan. Oi Venäjä - meidän suuri emämaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lieneekö aivan totta, että vain 20 % kannattaa ja 59 % vastustaa, ja miten tämä oikein on mitattu. Suhtaudun minäkin ajatukseen kielteisesti, mutta äänestäisin silti natojäsenyyden puolesta ennemmin kuin kuulumisesta varsovan liittoon jonka nykyiseen muotoon kuulumisesta taidetaan äänestää hieman eri tavalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä lailla se on mitattu: "Uusin mittaus teetettiin TNS-gallupilla 11.-22. maaliskuuta. Siihen haastateltiin puhelimitse tuhatta suomalaista."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielipide kyllä muuttui laakista kun vanha Neuv... Venäjä taas kerran paljasti kasvonsa.
Missä ovat ne Venäjää puolustavat eskojuhanit ym. rauhanihmiset nyt?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmeen vähän on Naton kannatus kasvanut sikäli, että ainakin etelän lehdet ovat kampanjoineet sen puolesta ahkerasti jo useiden viikkojen ajan. Venäjällä on peloteltu mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla melkein joka artikkelissa ja samaan aikaan lännen toimia ja Natoa on ylistelty muissa artikkeleissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lainaus Kalevan sunnuntailiitteestä "natottamisella" tarkoitetaan vastustajien käyttämää termiä ja jota valtaosa kansalaisista vastustaa ja sitä kannattava eliitti joutuu "ujuttamaan Suomen Natoon pikkuhiljaa.".
Kannattamuistaa näissä tutkimuksissa aina huomioida kuka on tilaaja Kaleva ei julkaissut YLE:n teettämän tutkimuksen tuloksia joka oli saman suuntainen totemuksella että Suomalaisten Nato kannatus ei ole muuttunut suuntaan eikä toiseen viimevuotisista mittauksista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (27)

Uutisvirta

108
JHL:n lakko sulkee Oulun jäähallit ja uimahallit – Liiga-joukkueelle ja vanhimmille junioreille järjestetty aamuvuorot Raksilan kakkoshallista
70
Oulun Teatterin johtaja Kari-Pekka Toivonen irtisanoutui – Karhula: "Mitään akuuttia syytä eroamiseen ei tiedossani ole"
69
Hallituksen työllisyyspolitiikka sai eduskunnan luottamuksen äänin 101-73 - Sipilä: Irtisanomislain valmistelua jatketaan
47
Uudet polttoainemerkinnät voivat hämmentää tankkaajia – B on diesel
45
Kelan pääsy asiakkaiden tilitietoihin voi helpottua – "Sähköisiä tiedonsaantioikeuksia on helppo käyttää väärin"
37
Ympäristöministeri Tiilikainen teki ilmastolakiesityksiä – kivihiili kiellettäisiin 2029, biopolttoaineet korvaisivat
32
Kalen! kalluppi: Yritäkkö nää estää ilimastonmuutoksen?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Eläkerahastoissa on rahaa vaikka latoja kattaa. Miljardikasat sen kun kasvavat. Sieltä on varaa jakaa pienituloisille el... Lue lisää...
Rahaa riittää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.10.

Fingerpori

18.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image