Kotimaa

HS: Kyllönen haluaa lapsille ilmaisen jouk­ko­lii­ken­teen

Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) ehdottaa alle 18-vuotiaille ilmaista joukkoliikennettä. KUVA: Risto Rasila
Kotimaa 13.11.2011 6:12 | Päivitetty 13.11.2011 8:07
STT,
Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) ehdottaa alle 18-vuotiaille ilmaista joukkoliikennettä päivän Helsingin Sanomissa. Ehdotus koskee koko Suomea.

Kyllösen mielestä henkilöautoilun suosion kasvaminen on suuri ongelma erityisesti pääkaupunkiseudulla. Siellä henkilöautojen määrä kasvaa Kyllösen mukaan 10 vuodessa 40 prosenttia, jos nykykehitys jatkuu.

"Minne sellainen määrä autoja täällä muka mahtuu?" hän ihmettelee Helsingin Sanomissa.

Erityisen huolissaan ministeri on siitä, että autoilemaan opitaan jo nuorena, kun yhä useampi lapsi saa vanhemmiltaan autokyydin kouluun tai harrastuksiin.

Helsingin seudun liikenteen (HSL) matkustajapalveluiden johtaja Pirkko Lento epäilee ehdotuksen syövän pikemminkin pyöräily- ja kävelyhaluja. Hänen mukaansa nuoret tekevät yli puolet matkoistaan pyörällä tai kävellen.

HSL:n alueella 7--16-vuotiaiden lipuista kertyy vuosittain noin 16 miljoonaa euroa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (42)

Ei voi - silloin kansalaiset ovat eri asemassa. palkka ja oikeudet kuuluvat olla samat kaikille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän laiteta saman tien kaikki matkustaminen ilmaiseksi . Matkailu näet avartaa mailman katsomusta ja lisää läskin kertymistä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erittäin onnistunut idea! Ehdotan ilmaisia matkoja myös työttömille. Että millä rahoitetaan? Onnistuu erittäin helposti nostamalla polttoaineen alvia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt ei taida Kyllösellä olla kaikki juustonaksut kotona. Eikö samantein kaikille ilmaiset joukkoliikenteen liput. Verot valtion maksettaviksi. Rauha maailmaan. Kyllähän se hoituu kun liikenneministeri antaa komennon. Kyllösen lausuntoautomaatista tulee aivan yhtä älykkäitä juttuja kuin ennen Lindeniltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei niitä kannuksia ihan älyttömillä ideoilla ansaita. Missä näitä ideoita sikiää? Ihan omassa päässäkö? Saunalahden nettimainokseen tuo idea kyllä sopii vallan mainiosti --> "ei mitään järkeä"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viisas ajatus,kyllä yksinhuoltajana on kova homma repiä se 35€ kuukaudessa koululaisen onnikkalippuun ja meitä yksinhuoltajia on muitakin ja heillä lapset käy koulua.Täällä taas tyhmyys tiivistyi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuntuu, että tuolla ministerillä pitää aina olla jotakin ehdottamassa. Mahtaa akut loppua melko pian. Ei kaikkia voi miellyttää eikä kansaa tarvitse kosiskella poskettomilla ehdotuksilla. Jotain järkeä lausuntoihin, kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennemminkin bussimatkailu ilmaiseksi yli 18 vuotiaille, heillähän on muitakin vaihtoehtoja kuin pyöräily.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä ehdotus, ei ehkä noin suoraan toteutettuna, mutta ajatuksena. Itse kuljen onnikalla, enkä mitenkään ymmärrä ruuhkassa omalla autolla ajamista. Yleensä vielä yksin autossa. Monesti Saaristonkadun pysäkillä seuraan tätä ja ihmettelen. Nuoret oppivat linja-auton käytön ja jatkavat sitä aikuisena. Autollahan heitä nykin kuljetetaan harrastuksiin. Hyvä Merja, jatka linjallasi ja uskalla heittää hulluiltakin tuntuvia ideoita, niistä vielä kehittyy hyviä toimintoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotain rajaa tyhmyydelläkin pitää olla . Ilmaisia lounaita ei ole eikä bussimatkojakaan .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

vertaa: Asuntolainojen korkovähennys oikeus syö lähemmäs miljardin verotuloista - Eikö asunnon hankkijan pitäisi itse osata vastata kustannuksistaan?!? Miksi kaikkien veronmaksajien kollektiivisesti pitää vastata toisten YKSITYISEEN käyttöön hankkimastaan omaisuudesta, jonka verotuskohtelukin hankinnan jälkeen on lempeää? Kyllähän ideoita saa laukoa - joukkoliikenteen suora subventointi lienee paras tapa parantaa sen käyttöastetta ja tarjontaa. Viimeaikoina porkkanaa on tungettu taksiyrittäjien appeeseen yltäkyllin, KELA:n kustantamien matkojen ja kuntien koulukyytien kautta samalla kun linja-auto yrittäjiä on mietityttänyt voidaanko näillä matkustajamäärillä pitää palkollisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hah, hah, HAA!! On meitä liikenneministerillä paiskattu. Millähän rahalla Kyllönen luulee pentuja kuskaavansa, vai pitääkö liikennöitsijän kustantaa heidän biletyskyytinsä. Todella naurettavaa taas kerran Kyllösen suusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä seon kumma kun suomesa kaikista tyhmimmät valitaan ministereiks .miten voi ihminen olla noin tollo

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (42)

Uutisvirta

11:04
Junaliikenteessä poikkeustilanne teknisten ongelmien vuoksi – myös pohjoisen-junat ovat myöhässä
10:53
Vesijohto poikki Kuusamon keskustassa – Kitkantien ja Vienantien risteys suljettu liikenteeltä
10:42
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
10:23
Kaleva oikaisee
10:18
Rekan jarrut kärysivät – Molemmat ajokaistat avattu nyt liikenteelle Kuusamontiellä
10:12
Ulkoministeriö: Suomen suurlähetystön toimintaa on tutkittu Turkissa jo kuukausien ajan: "Epäillään, että tätä järjestelmää on käytetty väärin"
10:09
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

202 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalaisprofessorin väitös; Suomi olisi voinut välttää talvisodan

Jopas on herra Stephen Kotkinilla s.17.2.1959 puheet ja tutkimustulokset. Suomi oli itsenäinen maa, joten miksi Stalin h... Lue lisää...
Sotamies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image