Kotimaa

HS: Hoitajaminimi vaatisi 73 miljoonaa euroa lisärahaa

KUVA: Jarmo Kontiainen
Kotimaa 26.8.2012 5:05
STT

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin (sd.) ehdottama hoitajaminimi vaatisi 73 miljoonaa euroa lisärahaa vuonna 2014, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Henkilöstömitoituksen määrittely uuteen vanhuspalvelulakiin siis kaksinkertaistaisi lain vaatimat budjettivarat.

Lehden mukaan tiedot käyvät ilmi sosiaali- ja terveysministeriön omista laskelmista. Hoitajamäärän lisäys maksaisi valtiolle yhteensä 145 miljoonaa vuonna 2014, kun siihen on varattu rahaa 72 miljoonaa euroa. Lisäksi kunnille tulisi myös maksettavaksi 145 miljoonaa euroa. Siten 0,7 hoitajan minimi lakiin maksaisi ministeriön laskelmien mukaan yhteensä 290 miljoonaa euroa vuodessa.

Vanhuspalvelut ovat nousseet budjettiriihen tärkeimmäksi kysymykseksi. Hallitus hakee kiistaan ratkaisua vielä tiistaina ennen keskiviikkona alkavaa budjettiriihtä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Pikku rahallahan hoitajien hommat kuntoon , panostaminen hoitoon tuo työpaikkoja ja vähentään työttömyyttä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otetaan kehitysrahoista, turhista tuista, herrojen optioista yms, pian sieltä tarvittava raha löytyy. Eikö kansalaisemme, jotka ovat rakentaneet tämän maan, ansaitse arvokasta vanhuutta? Eivätkö he ole sen arvoisia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämähän ovat vain kahvirahoja verrattuna siihen määrään millä yhteiskunta tukee pankki + finanssisektoria!
Mielenkiintoista, jos vanhustenpalveluun ei löydy rahoja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko suhteellista ? Yhden kallioparkin rakentaminen on kerta rysäys, mutta tuo olisi jatkuva rahameno joka ei lopukaan vuosikausiin. Jotain tolkkua kommentteihin, varsinkaan kun ei ymmärrä luettua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt olis Suomen vuoro saada EU:lta avustusta jotta edes vanhukset pystytään hoitamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Esim johtavan ylilääkärin palkka on 11000-12000 euroa kuussa, sillä rahalla saadaan 4 lähihoitajaa töihin ja loput voidaan maksaa johtavalle ylilääkärille. Kyllä se ylilääkäri näillä rahoilla pärjää, ja jollei pärjää, niin suu säkkiä myöten.
Niin ne joutuu muutkin tekemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, no sitten loppuu ylilääkärit menevät muualle töihin. Lähihoitajatko ne sitten keskenään pärjäisivät, ilman lääkäreitä ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhusten hoito asiassa pitää keskittyä enemmän organisoinnin, hoidon ja palvelun kehittämiseen, kuin hoitajien määrän lisäämiseen. Nykyisillä henkilöstömäärillä pystytään tuottamaan hyvää hoitoa, siinä on esimerkkinä lukuisat hoitolaitokset.
Määrä ei korvannut laatua edes entisessä Neuvostoliitossa! Ei mennä takaisin kommunisti oppeihin, niistä ei tehoa saada.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

maksaa, maksaa politikkojenkin palkkiot, samoin työnantajien verohelpotukset,,jne

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuo lailliset orjat palkkatuella pitävät kuntataloutta tasapainossa, jotta muut saa vetää sitä oikeaa palkkaa Veroäyrin nostamisella kaikki pääsevät tähän talaouden ahdingon tasaamiseen.
Mkisi talouden tasaus maksatetaan noilla laillisilla orjilla, joille ei makseta oikeaa palkkaa, vaan vastike tehdystä työstä jota politikot sanoavat palkkatukityöksi. Orjat maksa huimaavia veroja, kun heiltä jää samatta tesssinmukainen palkka. Kyllä Oulun kaupungin ja lähi kuntien pitää kyetä maksaa oikeaa palkkaa jokaiselle soten puolella työskenetelvälle lailliselle orjalle. Tuet pois niiltä yrityksiltä , järjestöiltä ja sotelta jos ei kykene maksamaan tessinmukaista palkkaa koulutetulle henkilölle joka tekee laillista orjatyötä palkkatuella, eli vastkkella. Tuo vastike ei kerrytä työeläkettä, eikä noilla orjilla ole mitään oikeutta , ei työterveyshuoltoa, ei siis mitään. Monessa paikassa noilta orjilta viedään jopa nimikin, heitä kutsutan näin . Nehän on niitä palkkatukilaisia ja niin edelleen.

Tuo palkkatuki työ, eli laillinen orjatyö on politikkojejn keksimää sosiaalikulujen vähennystä ja veroäyrin pitämistä alhaalla. Miksi helevetissä noiden orjien selkänahasta ja lompakosta otetaan se tasuas, jotta kuntatalous pysyisi joten kuten aisoissa. Kokkareet toki haluaa ilmaista työvoima, jotta yritys- kunnan ja kaupunkiebn johtajat saavat boonuksia kun veroäyri pysyy alhaisen ja yrityskset pyörii hyvin laillisten orjien työpanoksella, pidetään orjat hiljaisena ja nöyrinä, ei he tajua nostaa meteliä, kun kymmenen orjaa odottaa pääsyä sorvin äären.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pieni hinta ihmisarvosta, lehmälläkin on lakiin kirjatut oikeudet olosuhteista ja ulkoilusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko ajateltu että ne hoitajat saatetaan ottaa kotipalvelusta ja siirtää kotona asuvat vanhukset laitoksiin. Päin metsää mennään tämän lain kanssa, koska siihen pitäisi myös kirjata minkä kuntoisilla vanhuksilla tuo minimimäärä tulee olla ja omatoimisimmilla riittäisi vähemmän. Kotipalvelua olisi myös kehitettävä, sinne saatava lisää hoitajia, eiriitä 10 min. kolmesti päivässä yhtä vanhusta kohden. Välimatkat pitäsi surinta tietä lentäen kulkea ettei minuutteja mene hukkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huoh, jos omaishoidosta vähennettäisiin ja laitoshoitoa lisättäisiin niin hoitajia tarvittaisiin vielä enemmän, ei se nyt niin vaikeaa ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän sieltä virkamiesten 5-vuotisirtisanomissuojan purkamisesta nomaalityöntekijätasolle irtoaisi jonkun verran. näiden kuntaliitosten yhteydessä. Yhden päällikön palkalla pystytään palkkaamaan kaksi ja puoli lähihoitajaa. Mutta eihän tämäkään demareille kelpaa, kun leikattaisiin toisesta päästä peittoa ja siirrettäis toiseen päähän. Ja kun kyse on sen demariäänestäjän peitosta. Nuo organisaatiothan ovat aivan naurettavia byrokratiapuolella: ei niille oikeaa työtä riitä kaikille 5 vuodeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuo palkatut työntekijät maksavat veroja ja ostavat erilaisia palveluita, joka vuorostaan luo lisää työpaikkoja muillekkin sektoreille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen päättäjät ei ajattele asioita noin pitkälle. Veronkorotuksetkin nähdään vain verotulojen kasvuna, sen aiheuttama ostovoiman leikkaus ja työpaikkojen väheneminen menee jo niiden käsityskyvyn ulkopuolelle, ja niiden olemassaolo kiistetään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No niin, vanhuksille ei muka riitä rahaa, mutta Kreikkaan ja Espanjaan riittää miljardeja. Aina tämä kokoomuksen iänilkuinen valitus, kun pitäisi parantaa yhteiskunnan heikoimpien tilannetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

puhutaan pienistä rahoista jos vertaa mitä on syydetty esim:kreikaan maailmalle kyllä löytyy rahaa ei vanhuksille näin porvari hallitus toimii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Uutisvirta

27
Pakkasjakso jatkuu Oulussa ensi viikolla – alkuviikosta kylmyys hellittää hiukan
24
Oulu10:stä remontoidaan tukikohta palvelu-uudistukselle, joka toimii yhden luukun periaatteella – ajattelutapa palvelukonseptissa uusiksi
16
Oulun yliopistossa on kehitetty ennätysluja ekobetoni – valmistetaan kuivista raaka-aineista ja vedestä
15
Täydellinen kuunpimennys näkyy Oulun taivaalla aamulla – lähetä kuva "superverisusikuusta"
14
Analyysi: Pääministeri May yrittää maanantaina löytää ulos umpikujasta, mutta kova brexit lähestyy päivä päivältä
13
Pakkanen näkyy eläinlääkärin vastaanotolla Oulussa: Koirien anaalirauhasvaivat lisääntyvät – lähetä kuva lemmikin talviasusteesta
9
Oulun-junassa tapahtunutta mystistä pamausta tutkitaan – Otkes selvittää, törmäsikö juna johonkin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan pohjoisosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

227 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuka on juoppo

Omasta vankasta juopon kokemuksestani sanon, että juoppo on henkilö joka löytää syyn alkoholin hankkimiseen ja juomiseen... Lue lisää...
juoppo evp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image