Kotimaa

Hovioikeus: Jari Aarnion ri­kos­kump­pa­ni­na tuomitun naisen kahta kuulustelua ei voida hyödyntää näyttönä

Kotimaa 15.11.2017 14:14 | Päivitetty 15.11.2017 15:32
STT

Kahta Jari Aarnion rikoskumppanina tuomitun naisen esitutkintakertomusta ei voida hyödyntää todisteena, arvioi Helsingin hovioikeus. Toisessa tapauksista kuulustelija vei niin sanotun Malmin naisen eli Mari Romanon kuulusteluihin Irish coffee -drinkkien jälkeen. Toisessa hyödyntämiskieltoon joutuneessa kuulustelussa naisen asianajaja oli oikeuden mukaan paikalla alkoholin vaikutuksen alaisena.

Esitutkintapöytäkirjassa niin sanottuna Irish coffee -kuulustelupäivänä Romano yhdistää Aarnion suoraan huumeisiin ja kahteen kätköpaikkaan sekä rahaliikenteeseen.

Pöytäkirjan mukaan Romano on sanonut muun muassa, että on pitänyt yhteyttä kuopiolaismieheen huumekaupan vuoksi ja toimittanut tämän antamaa rahaa Aarniolle. Kertomukseen on kirjattu myös, että Romano olisi viestitellyt huumekätkön sisällöstä Aarnion kanssa ja että Aarnio olisi vahtinut eräällä huumekätköllä kävijöitä henkilökohtaisesti.

Romano kertoo kuopiolaismiehestä ja Aarnion yhteydestä rahoihin ja huumeisiin myös myöhemmissä kuulusteluissa, joita oikeus ei ole asettanut hyödyntämiskieltoon. Romano muun muassa sanoo, että on toimittanut Aarniolle useita kymmeniä tuhansia euroja vuosien mittaan. Kertomuksissa Romano sanoo arvioineensa, että toiminta olisi liittynyt poliisitoimintaan.

Romano on kiistänyt esitutkintakertomukseen kirjatut seikat käräjillä ja hovioikeudessa.

Puolustus vaati koko kertomusta hyödyntämiskieltoon

Romanon puolustus on vaatinut, että kaikki kuulustelukertomukset määrätään hyödyntämiskieltoon, koska poliisi ei ole kohdellut Romanoa oikein esitutkinnassa. Jo käräjillä Romano kiisti esitutkinnassa kertomansa, mutta käräjäoikeus päätyi hyödyntämään kertomuksia ja pitämään niitä uskottavana.

Puolustus perusteli hyödyntämiskieltovaatimustaan muun muassa niin sanotun skootteripoliisin toiminnalla. Keskusrikospoliisin tutkija oli lahjoittanut naiselle muun muassa yli 3 000 euroa ja skootterin. Hänet tuomittiin virkavelvollisuuden rikkomisesta viime vuoden elokuussa. Oikeuden mukaan hän oli ollut esteellinen osallistumaan esitutkintaan Romanon tutkintavankeudesta pääsyn jälkeen.

Lisäksi puolustus vetosi asianajajan toimintaan.

Hovioikeus katsoi, että kuulusteluissa ei ollut menetelty kaikilta osin asiallisesti, mikä puhui hyödyntämiskiellon puolesta. Hyödyntämiskieltoa vastaan puhui oikeuden mukaan asian selvittämisintressi. Hovioikeuden mukaan esitutkinnan puutteet eivät oikeuden mukaan ole olleet niin vakavia, että kaikki kuulustelut tulisi laittaa hyödyntämiskieltoon.

Käräjillä Romano tuomittiin huumeiden levittämisen vuoksi 3 vuoden ja 2 kuukauden vankeuteen. Syyttäjän mukaan Romano myös järjesteli Aarniolle huumekontakteja Hollannista, mutta oikeuden mukaan kontaktien järjestely tapahtui syytteessä kuvatun ajan ulkopuolella. Sekä Aarnio että Romano kiistävät syyllistyneensä rikoksiin ja vaativat muutosta tuomioon hovioikeudessa.

Aarnio ja Romano kiistävät syyllistyneensä rikokseen.

MAINOS

Kommentoi

Hyvin taas toimittu Suomen oikeuslaitos. Mitäpä se haittaa jos humalaiset höpöttää siinä sirkuksessa jota kutsutaan oikedeksi mitä tahansa puuta heinää, veronmaksajathan sen maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aarniolla on hyvä todella asianajaja, mutta kyllä KRP:n poliisit ovat töpeksineet oikein kunnolla. Ei sielläkään esimiesten valvonta näytä toimivan. Luulisi että myös KRP:n esimiehet laitetaan rikostutkintaan samalla tavalla kuin Helsingin poliisipomot kun he eivät pitäneet silmällä Aarnion touhuja. Poliisiylijohtaja Kolehmaisen mukaan KRP on kansainvälisesti erittäin hyvä poliisiyksikkö, ammattitaitoinen ja eettisesti korkeatasoinen. Pikkuisen menevät poliisijohtajan ja KRP:n työntekijöiden teot, ajatukset ja moraali ristiin. Saattaa olla, että AA Leppiniemi vetää Aarnion osittain kuiville näistä väitetyistä huumejutuista ja vapaaksi linnasta. Onhan Aarnio istunut jo kuitenkin kolme vuotta eli kuuden vuoden kakun. Ja jos Aarnion kokonaisrangaistus putoaa Hovissa vaikka 8 vuoteen, niin hän pääsee vapaaksi ja saa vielä reilut koppikorvaukset. Pelimiehiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Tämä jupakka jää historiaan esimerkkinä jääräpäisyydestä ja kollektiivisesta tyhmyydestä.

Tenava, olisit lainannut tämänkin Korkmanin sanomasta: "työtaistelu- toimiin on ryhdytty kevyin perustein ja osin poliit... Lue lisää...
Demokratian tekijä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image