Kotimaa

Housut nyt kokonaan pois

Kotimaa 1.4.2014 6:07
Esko Aho

Oulu Oulun musiikkijuhlien etukäteen kiistelty Riisuttuna-tanssiesitys sai yleisöltä niin hyvän palautteen, että Oulun kaupunginteatteri on päättänyt järjestää toukokuussa alastonesityksiä myös Mikko Koukin ohjaamasta Housut pois -musikaalista.

Luvassa on yksi kokonaan alaston ilta vapunpäivänä 1. toukokuuta. Silloin muun muassa naulakkopalvelut on helpompi järjestää saliin, kun yleisöllä todennäköisesti on jo kevyempi kevätvaatetus päällä.

Alastonesityksen jälkeen kesäkuuhun saakka Housut pois -esityksissä riisuuntuvat vain näyttelijät.

”Ajatus syntyi viime syksynä ennen musikaalin ensi-iltaa, kun suunnittelimme Housut pois -poikakalenteria. Silloin kaiken pois riisuminen tuntui vielä liian uskaliaalta, joten pehmensimme vähän näyttämökuvaa vastavaloilla. Oulun musiikkijuhlien alastoman tanssiesityksen jälkeen ajatuksemme muuttuivat. Nyt olemme valmiit menemään loppuun saakka”, Kouki sanoo.

Kokonaan alastomassa esityksessä yleisön ei tarvitse olla alusta asti kelteisillään. Tarkoitus on, että katsojat reagoivat näyttämön tapahtumiin heittämällä omatkin housunsa spontaanisti pois. Ketään ei siihen pakoteta.

Jotain Riisuttuna-tanssiesitykseen liittynyt mediakohu kuitenkin opetti teatterilaisille. Toukokuun Housut pois -näytöksiin tulee kulttuuri- ja sivistyslautakunnan (KuSi) vaatima K18-ikäraja, vanhempien seurassa K16 ja isovanhempien K12.

Esitys edustaa kommunikatiivis-reaktiivista teatteria

”Alastonesitys edustaa niin sanottua kommunikatiivis-reaktiivista teatteria, joka on vähitellen leviämässä Suomeen Keski-Euroopasta ja Yhdysvalloista”, Kouki selvittää.

”Ilmiö ei rajoitu pelkästään tanssi- ja teatteritaiteisiin. Laulukeikoilla tietyt näyttelijämme ovat jo tottuneet vastaavaan. Stringejä lentää vähintään yhtä paljon kuin ehdotuksia. Tosin kaupunginteatterin vakituiset bändärit, lehtorit ja rehtorit, saattavat joskus olla villimpiäkin.”

Päätös ohjauksen muutoksesta tehtiin hyvissä ajoin ennen kuin Kari-Pekka Toivonen ottaa vastaan taiteellisen johtajan tehtävät 1. huhtikuuta.

”Tarkoituksenamme on, ettei uusi johtaja heti turhaan leimautuisi, onhan hänen ansiolistallaan aika uskallettuja elokuvaroolejakin. Parempi että mies pääsee syksyllä aloittamaan puhtaalta pöydältä – ja tuoleilta.”

Uudessa Housut pois -esityksessä näyttelijät luopuvat housuistaan vasta lopussa, kuten aiemminkin, mutta nyt he jatkavat ilkosillaan vielä neljän musiikkikappaleen ajan kierrellen samalla yleisön joukossa.

”Tällaisesta on esitetty paljon toivomuksia. Uskon ettei ilta keikahda roisin puolelle, koska pyrimme välttämään turhaa hyppimistä ja loikkimista. Yleisön toiveiden mukaan lisäsimme loppuun aiheeseen sopivaa musiikkia, kuten Ami Aspelundin Apinamiehen ja encorena amerikkalaisen räppärin Chief Keefin biisin April Fools”, Kouki kertoo.

Esityksen harjoituksiin jaetaan ilmaisia pääsylippuja

Sen verran epävarmuutta uuteen Housut pois -versioon Mikko Koukin mukaan vielä liittyy, että esityksen toimivuutta on päätetty kokeilla tänään tiistaina 1.4. avoimissa harjoituksissa kaupunginteatterin Tervaporvarit-näyttämöllä kello 19.

Ilmaisia pääsylippuja harjoituksiin jaetaan teatterin ovelta aamulla kello 10 lähtien. Näyttämön olemattomuudesta johtuen paikkoja on hyvin rajallisesti. Harjoitusyleisön ei tarvitse riisuuntua.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (139)

Jospa se uusi johtaja tarttuisi tähän pähkähulluun ideaan.

Olisi siinä tiukkapipot ihmeissään, jos Oulussa olisi tapana mennä alasti saunaan ja teatteriin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt oli Kalevalta herkullinen osuma. Oulun tietyt puritaanit eivät olleet selvinneet edellisestä shokista, kun ammutaan lisää samasta aiheesta ja sinne upposi. Si että on kivaa....:-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan hervottoman hauska juttu! Nauroin ääneen ja pitkään. Ikää tuli varmaan vuosia lissää. Kiitos!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ois tuon nyt voinu vähä paremmin naamioida oikeaksi uutiseksi. Uskomatonta miten moni on ottanu tän todesta. Kommentointiin näköjään riittää otsikon lukeminen, ei kai ihmiset sentään muuten noin typeriä ole. Eihän?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko riisuttu -juttu kaikkinensa, on vain osoitus typeryydestä ja todella huonosta tyylitajusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi hyvänen aika sentään, mihin sitä onkaan menty!!!??? Ei enää koskaan Oulun teatteriin! Pitäkööt tunkkinsa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No voi harmi, en ehtinyt lippuja hakemaan ;) Oli varmaan mennyt kuin kuumille kiville... Hyvä kappale tuo Chief Keefin biisi April Fools!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vappuna taitaa näkyä paljon alastomia ihmisiä tällä periaatteella, että yleisessä tilassa saa olla alasti. Polliisit on helisemässä näitten alastomien kanssa, sanokaa mun sanoneen. Vappupuhujatki sitte yllättävät nykyaikaistamalla esityksen ja esiintymällä alasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi isovanhempien kanssa on K12? Lapsiahan he ovat alle 16-vuotiaat eivätkä ymmärrä alastomuuden esittämisen ongelmatiikkaa. Pedofiileillä hauskaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (139)

Uutisvirta

39
Kataiselle Sitran johtopaikan hävinnyt professori Markku Wilenius: "Kyllä tämä herättää kysymyksiä, minkälaista politikointia tässä maassa tehdään"
32
"Täyssähköinen rekkaveturi maksaa tuplat" – Onko tulevaisuus sittenkin kaasu- eikä sähkörekoissa? Raahelainen Korsu Oy hankkii kokemuksia kaasu-Scaniasta
24
Stora Enso sai yt-neuvottelut valmiiksi, yhteensä 365 irtisanotaan – paperin valmistus Oulussa jatkuu syksyyn 2020 saakka
13
Taivalkoskelta löytyi kaksi hirvenruhoa, asiaa tutkitaan metsästysrikoksena – kansalaisilta pyydetään havaintoja
10
Opetusministeri Li Andersson ensi viikon ilmastolakosta: Kouluissa hyvä keskustella pelisäännöistä, jotta vapaus mielenilmaisuun toteutuu
8
Tuoreet miehet heti ratkaisuroolissa Kärppien vierasottelussa Tampereella: "Paljon paremmin ei olisi voinut alkaa"
7
Kolumni: Miksi Suomen luontoon ei tule kivoja vieraslajeja? Pingviinit, mangustit tai delfiinit olisivat hauskempia kuin kyttyrälohi ja hirvikärpänen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

133 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi et halua maksaa veroja?

Jos elät työmarkkinatuella, sinun veroprosenttisi on -100. Kaikki, mitä saat, on toisten maksamia veroja. Itse et maksa ... Lue lisää...
Backstreet Boys

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image