Kotimaa

Hor­mo­ni­kaup­pi­aat rikastuvat miesten vaih­de­vuo­sil­la

Kotimaa 4.11.2009 14:56 | Päivitetty 4.11.2009 14:59
STT

Andropaussia eli miesten vaihdevuosia voidaan Lapin yliopiston tutkijan Kirsi Vainionpään mukaan pitää esimerkkinä sairauksien markkinoinnista. Sairausmääritysten rajoja laajennetaan tai kokonaan uusia sairauksia kehitetään.

Konkreettisena seurauksena miesten keski-ikäistymiseen liittyvien ongelmien lääketieteellistämisestä on testosteronilääkkeiden myynnin roima kasvu.

Vainionpään tutkimuksen mukaan testosteronin tukkumyynnin arvo pääkaupunkiseudulla kasvoi vuosina 1993-2004 vajaasta puolesta miljoonasta eurosta lähes miljoonan euroon. Kela-korvausten kautta kustannuksiin osallistuu koko yhteiskunta.

Turun lääketiedepäivillä tänään puhuneen Vainionpään mukaan miesten vaihdevuodet ovat lääketieteellistetty versio ikääntyvän yhteiskunnan sosiaalisista ongelmista.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Niinpä Vainionpään mukaan miesten vaivat on yhteiskunnan sosiaalinen ongelma, eikös sitten naisten vaihdevuodet ole niitten takia tulee kauheita suku riitoja ja eroja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huoh...taasko tämä Kirsti Vainionpää asialla... Naisten hormonihoitoja on ollut jo vuosikausia. Samoin e-pillereiden syönti pelkästään "vaikeisiin kuukautisiin" tai "tunnekuohuihin" tai ylipäätänsä aivan normaaliin naisen elämän vaivoihin. Ei läheskään kaikkia E-pillerireseptejä kirjoiteta ehkäisyn takia. Mutta mikähän on naisille myytävien hormoonituotteiden tukkuarvo? Ehkä satoja miljoonia, uskoisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toimii muuten hyvin tuo testosteroni korvike kaikin puolin: ei ärsyynny niin helposti, ei tarvi juosta vessassa yöllä jatkuvasti, jaksaa enempi, virtaa on kaikin puolin enempi, auttaa jaksamaan töissä, ei tarvi ottaa iltapäivä torkkuja ja peräkammarissakin on vipinää enempi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen vaihdevuosista selvinnyt ilman ainuttakaan hormonipilleriä ja oikein hyvin voin. Välillä on ollut hankalampaa, mutta kun hyväksyy elämään kuuluvat muutokset, niin menee paremmin. Aikansa ne vaan kestää, ja aina välillä on helpompaakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpä Kirsi nyt teki tosi mielenkiintoisen tutkimuksen . Tämä pitäisi nyt palkita esim. lääketieteen noopelilla ja vielä lapinyliopistosta . Miesten vaihde vuodet aiheuttavatkin tämän yhteiskunnan sosiaaliset onkelmat .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

naiset syö muutenkin p pillereitten mukanan sitä horppa et niile hä tuo on jopa joka päiväistä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:12
Suuri osa laittomasti maahantuoduista eläimistä on koiria ja kissoja – huomioi nämä asiat, kun teet pentukauppoja
6:00
Kansanedustaja Jenna Simulan yhteistyö martinniemeläisten nimikkoyrittäjien Jutta ja Seppo Pekkalan kanssa nostaa esiin yksityisteiden ongelmat Kaupallinen yhteistyö
6:00
Oulun kaavasuunnittelu näivettää ydinkeskustan – kivijalkamyymälöille parkkipaikat ovat elinehto Lukijalta
6:00
LM-kysely: Pääministeri Sanna Marin nauttii suurta henkilökohtaista suosiota, hallituksen suosio kasvanut huomattavasti pääministerin vaihduttua Tilaajille
6:00
Kommentti: Marinin viisikko on äänestäjien suosiossa Lännen Median kyselyssä – hallituksen työn tuloksia joudutaan vielä odottelemaan Tilaajille
6:00
5G mullistaa tiedonsiirtoa ja tuo monia uusia sovelluksia, mutta kuka saa käyttää tavallisen ihmisen jättämää dataa? "Vastuu on myös yksilöllä" Tilaajille
20.2.
Laskeminen vaarantaisi muut Isokurussa liikkuvat Pyhätunturilla – Metsähallitus perustelee turvallisuudella rajoituksia, jotka kieltävät liikkumisen Isokurun rinteillä Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi.
Ajokeli on paikoin huono Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

perussuomalaiset vastasivat ”hoitajakeskustelun komeimmasta voltista”

Marinin hallitus toimii aivan toisella tasolla verrattaessa sitä Sipilän oikeistohallituksen leikkauspolitiikkaan ja tod... Lue lisää...
persuilla huono muis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image