Kotimaa

Hjallis Harkimo ymmärtää Diili-virkaveljeään Trumpia: ”Hänen pitää muuttaa mie­li­pi­tei­tään”

Hjallis Harkimo sanoo, että yksi Donald Trumpin suosion syy on johtajuuden kaipuu. KUVA: Pekka Sipola
Kotimaa 9.11.2016 13:48 | Päivitetty 9.11.2016 13:50
Aki Taponen

Kansanedustaja ja liikemies Hjallis Harkimo (kok.) uskoi virkaveljensä, USA:n Diiliä vetäneen Donald Trumpin valintaan USA:n presidentiksi.

– Syy Trumpin valintaan on tyytymättömyys poliittiseen järjestelmään ja usko siihen, että tällainen ulkopuolelta tuleva bisnesmies pystyy auttamaan maata. Populismi kulminoituu, kun ei olla poliitikkoihin tyytyväisiä, Harkimo sanoo.

Yhtenä syynä Trumpin suosioon hän pitää johtajuuden kaipuuta.

– Hän on johtanut omia bisneksiään ja antanut kuvan että hän on hyvä johtaja. Siitä ihmiset tykkäävät, kun on huonot ajat tai ihmisellä itsellä ei mene hyvin, Harkimo analysoi.

Harkimo pitää Trumpin kampanjaa taitavasti hoidettuna.

– Ihmiset sanovat,että hän möläyttelee asioita. Itse olen varma, että asiat, joista hän puhuu, ovat tarkoin harkittuja, että ne uppoavat ihmisiin. Hänen sloganinsa Make America great again on aivan briljantti.

Harkimo ei usko, että Trump pystyy lunastamaan lupauksiaan, vaan hänelle käy kuin perussuomalaisille.

– Trump sanoi, että hän laittaa Hillary Clintonin vankilaan, mutta nyt hän kehui hänet maasta taivaisiin. Nyt kun Trumpista on tullut presidentti, hänen pitää muuttaa mielipiteitään ja koota ne, jotka hän on tähän mennessä rikkonut. Hänen pitää parsia kahtia jakaantunut maa umpeen, se, mitä hän on aiheuttanut kahden vuoden aikana.

– Kaikkia lupauksia on mahdoton toteuttaa. Sillä on merkitystä, jos hän pystyy parantamaan ihmisten elinolosuhteita ja nostamaan USA:n bruttokansantuotetta ja vähentämään työttömyyttä. Niitä ihmiset ajattelevat.

Kun molemmat olette Diilin vetäjiä, niin onko käynyt mielessä, että Trumpin menestys voisi nostaa myös sinut politiikassa vielä korkeammalle? Sinähän harkitsit taannoin kokoomuksen puheenjohtajaehdokkuutta.

– Ei ole käynyt mielessä, Harkimo nauraa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Pari juttua on pakko oikaista. Trump laittaa Hillaryn 100% varmuudella vankilaan. Trump rakentaa muurin eteläiselle rajalle. Trump tekee rauhan Venäjän kanssa. Trump poistaa kannabikselta liittovaltiotason kieltolain ja antaa jokaisen osavaltion päättää asiasta itse. Lista toki huomattavasti tätä pitempi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaiset repivät jo iloa irti. Heidän aviisinsa syyttää mm. YLE:ta siitä että on Trumpin jutut laittanut mustalle pohjavärille. Se kun jonkun heidän älykkönsä mielestä on puolueellista, rienaavaa. Kohta varmaan meillekin ilmoitetaan että puolueen sahasiiven älykkö Teuvo Hakkarainen on persujen presidenttiehdokas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hjallis puhuu totta, kun sanoo kansalaisten kyllästyneen näihin ammattipolitikoihin, kuten minä SDP:n Rinteeseen ja kun hän nyt niin köyhän puolta, mutta miksi ei ole ollut aikaisemmin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten tämä kuulostaa niin tutulta, yritysjohtajasta ajatellaan kaiken pelastajaa...?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillähän on nyt yritysjohtaja pm:nä, jappastu on, mutta mitään mullistavaa ei oo tapahtunu, kaikki on entisellä mallilla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä edes ajattele, että Zippilästä leivottaisiin presidentti. Hän on ollut jo pääministerinä täysin katastrofaalinen lillukanvarsein kanssa näprääjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harkimolla ei ole presidentiksi tarpeeksi karismaa. Toisaalta hänen bisnesveljeilynsä Putinin lähipiirin kanssa ei olisi nyt eikä tulevina vuosina Suomen presidentiksi haluavalle ollenkaan hyvä juttu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

65
Vantaa tekee lentoasemalla koronatestejä, toimia harkittiin läpi maaliskuun, yli 200 000 matkustajaa ehti saapua, päätös vasta viime viikolla – "Tilanne ollut ministeriöjohtoinen"
59
Vastaanottoyksikön johtaja: Maahanmuuttovirasto on valmiina vastaanottamaan turvapaikanhakijoita Kreikasta, mikäli toimeksianto tulee
54
Etäopetuksen laatuun tulee kiinnittää huomiota – etäopetusta ei ole se, että Wilmassa lähetetään ohjeita ja kirjalliset vastaukset pyydetään palauttamaan Wilmaan Lukijalta
45
Pääministeri Marin: "Joudumme joka päivä hallituksena paimentamaan kenttää, että linjauksia noudatetaan" – torui kyselytunnilla Kelaa
42
Koronatartuntojen määrä kääntyi uudelleen nousuun - tartuntoja tulee lisää nyt eri puolilla maata
42
Välipäivän jälkeen taas kaksi uutta koronakuolemaa Suomessa – tauti on vaatinut nyt 19 ihmisen hengen
37
Pohjois-Pohjanmaalla kolme uutta koronatartuntaa, hoidossa edelleen neljä potilasta – OYS siirtää kiireettömiä vastaanottoaikoja syksylle

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli on tai muuttuu huonoksi Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

332 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

siipeilijöitten ytk.kassa ei pysty maksamaan työttömille korvauksia ajoissa??Puhkeaako kupla??

YTK:n kyvyttömyys maksaa normaalisti siipeilijöiden päivärahaa osoittaa, että työnantajien perustama YTK on keskittynyt... Lue lisää...
Kupla puhkeaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image